Οι pulse. σε νέες «εξομολογήσεις»

Published On 24 March 2016 | By Πέννυ Γέρου | Συνεντεύξεις

Πριν από δυο χρόνια οι pulse. συστήθηκαν με το πρώτο τους album «Another Roadside Attraction», με εμφανείς επιρροές από τη folk και indie rock μουσική σκηνή, και με μια σειρά από εμφανίσεις σε σκηνές της Ελλάδας. Εξαιτίας της απουσίας τους έκτοτε από το μουσικό προσκήνιο, διαπιστώσαμε οτι ήδη έχουν αλλάξει πολλά πράγματα για αυτήν τη νέα μπάντα: 3 από τα 5 μέλη έγιναν γονείς, 2 μέλη επαναπατρίστηκαν στο Ηράκλειο της Κρήτης και όλα τα μέλη – κατά πώς φαίνεται – αναθεώρησαν πολλά πράγματα, τα οποία και αναζητά να ανακαλύψει ο Βάτραχος σε μια κουβέντα μαζί τους.

Δύο χρόνια μετά την κυκλοφορία της πρώτης τους δισκογραφικής δουλειάς, οι pulse. έχουν γεμίσει τα μπαγκάζια τους με όμορφες αναμνήσεις και πολύτιμες εμπειρίες, αλλά και μια πικρία ενδεχομένως για την ανταπόκριση της βιομηχανίας των media: «Το “Another Roadside Attraction” κυκλοφόρησε το 2014, αλλά ήταν στα σκαριά πολλά χρόνια πριν. Υπάρχουν μέσα κομμάτια που τα συνθέσαμε το 2006, κομμάτια που έχουν αλλάξει πολλές φορές μορφή και ακόμα αλλάζουν. Ήταν μια πολύ ωραία εμπειρία, μάθαμε πολλά πράγματα, γνωρίσαμε πολλούς ανθρώπους… γενικά περάσαμε όμορφα και φτιάξαμε τον δίσκο όπως ακριβώς θέλαμε. Ο δεύτερος δίσκος που ετοιμάζουμε ελπίζουμε ότι θα κυκλοφορήσει πολύ πιο γρήγορα από τον πρώτο και θα του δοθεί μια ευκαιρία από το κοινό και τα ραδιόφωνα που δε δόθηκε στον πρώτο».

Pulse1

Όσον αφορά στην κάθοδό τους στο Ηράκλειο της Κρήτης, η απόφαση αυτή πυροδοτήθηκε κυρίως από την εγκατάσταση εκεί του τραγουδιστή, Γιάννη Σταυρακάκη. Αργότερα ακολούθησαν οι κιθαρίστες Νίκος Βογιατζάκης και Μιχάλης Μόσχος, ενώ ο μπασίστας Νίκος Μάρκου έκανε τη διαφορά παίρνοντας το δρόμο προς την Κόρινθο. «Είμαστε τυχεροί που ο Νίκος έχει εδώ μία εταιρία παραγωγής, τη Mad Hat Music, και έχουμε το δικό μας χώρο για να δουλεύουμε και να δίνουμε στα κομμάτια όσο χρόνο θέλουμε και όχι όσο χρόνο σηκώνει η τσέπη μας, όπως κάνουν τα περισσότερα συγκροτήματα. Κατά τα άλλα το Ηράκλειο είναι μία πόλη που δεν νιώθεις την κρίση όσο σε άλλες πόλεις, γίνονται κάποια πράγματα, υπάρχουν κάποιες σκηνές που φέρνουν Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες αλλά αυτό που μου λείπει προσωπικά», απαντά συγκεκριμένα ο Μιχάλης Μόσχος, «είναι οτι δύσκολα θα δώσουν βήμα σε μία άγνωστη μπάντα. Δεν υπάρχει κάποιος χώρος να πας να ανακαλύψεις κάτι ωραίο underground».

Για το Μάρτιο του 2016, οι pulse. είναι υποψήφιοι, μαζί με τους Imitate Your Mother και τους B-Sides, στο διαγωνισμό για την ανάδειξη νέων καλλιτεχνών του Jumping Fish με το κομμάτι «Confessions», στο οποίο συμμετέχει η εξαιρετική πρώην φωνή των Archive, Craig Walker. Όσον αφορά στα backstage αυτής της συνεργασίας, θυμούνται χαρακτηριστικά: «Την περίοδο που ηχογραφούσαμε τον πρώτο μας δίσκο, είχε ανατεθεί στον πολύ καλό μας φίλο, Πάνο Γουργιώτη, να φτιάξει μία μπάντα για να κάνει tour στην Ελλάδα ο Craig. Στην μπάντα αυτή συμμετείχαν 3 μέλη των pulse., οι δύο Νίκοι και ο τότε ντράμερ μας, Παύλος Μοναστηριώτης. Μέσα στο βανάκι άκουγαν κάποια κομμάτια που δεν είχαν ολοκληρωθεί ακόμα. Το άκουσε ο Craig, του άρεσε και είπαμε γιατί να μη του προτείνουμε να το πει; Δέχθηκε με χαρά, καθώς είναι πολύ ανοιχτός και δοτικός άνθρωπος και, μόλις τελείωσε το tour του, μπήκαμε ένα απόγευμα στο studio, έκανε 6-7 εξαιρετικά takes και έτσι πήρε το κομμάτι την τελική του μορφή».

Η δική τους «εξομολόγηση» στο Βάτραχο: «Μας αρέσει πολύ η τελευταία περίοδος που διανύουμε σαν συγκρότημα, είναι πολύ δημιουργική και μας τιμά που ένας καλλιτέχνης που αγαπάμε, χωρίς να τον γνωρίζουμε προσωπικά, ο Μιχάλης Δέλτα,  μας πρότεινε και πίστεψε σε εμάς οτι μπορούμε να κερδίσουμε το διαγωνισμό του Jumping Fish της Cosmote. Είναι πολύ ωραίο και μας δίνει πολλή δύναμη για τη συνέχεια».

Μιας και για τα έξοδα παραγωγής του πρώτου τους album είχαν στραφεί προς την πλατφόρμα του Indiegogo, η συμμετοχή τους σε μια online πλατφόρμα και η σχέση τους με τα online κοινά δεν είναι πρωτόγνωρη: «Αυτή τη φορά ωστόσο είναι πολύ καλύτερα τα πράγματα απ’ όσο θα περιμέναμε. Είμαστε λίγο μετά τα μισά του διαγωνισμού και έχουν μπει στον κόπο να ψηφίσουν συνολικά και τα 3 συγκροτήματα 2700 άτομα – δεν είναι και λίγα αν σκεφτείς το κοινό που στηρίζει την αγγλόφωνη σκηνή. Είναι δύο πολύ διαφορετικά πράγματα το crowdfunding και μία ψηφοφορία. Το κοινό δε συμμετέχει όσο θα έπρεπε ή όσο συμμετέχει στο εξωτερικό στα crowdfundings. Δεν υπάρχει αυτό στην κουλτούρα μας δυστυχώς. Στην ψηφοφορία βλέπω οτι γίνεται μία σοβαρή προσπάθεια στο να στηρίξει το κοινό νέους καλλιτέχνες. Σαν pulse. έχουμε ήδη κερδίσει πολλά από το Jumping Fish και ελπίζουμε πως θα κερδίσουμε και πολλά περισσότερα αν είμαστε οι νικητές του διαγωνισμού».

Αυτήν την περίοδο οι pulse. αναζητούν τα επόμενα venues που θα φιλοξενήσουν το συγκρότημα και τις βιντεοπροβολές που θα πλαισιώνουν στο εξής τα κομμάτια τους. Περισσότερα θα ανακοινωθούν σύντομα στη σελίδα τους στο Facebook. Μέχρι τότε μπορείτε να τους ψηφίσετε εδώ και να τους αναδείξετε στους νέους καλλιτέχνες του Jumping Fish για το Μάρτιο!

Like this Article? Share it!

About The Author

: Έχει σπουδάσει Επικοινωνία και ΜΜΕ στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται στο χώρο της πολιτιστικής δημοσιογραφίας και της επικοινωνίας. Αγαπάει τον κινηματογράφο, τα βιβλία, τις βόλτες στην πόλη και ψιθυρίζει στίχους στο μετρό νομίζοντας ότι δεν τη βλέπει κανείς. Είναι πάντα «stuck in the middle» και η θεραπεία της για αυτό βρίσκεται στις κονσόλες και τα μικρόφωνα του TrollRadio.gr.