Τζάμπα μάγκες

Published On 10 April 2014 | By Μιχάλης Ρίζος | Μιχάλης Ρίζος - Βατραχομουρμούρες

Να ξυπνάς κατά τις 6.30 το πρωί με μήνυμα που σε ενημερώνει πως ανατινάχτηκε αυτοκίνητο στο κέντρο, πως οι δρόμοι είναι κλειστοί και τα παρελκόμενα. Λίγες ώρες πριν την άφιξη της Μέρκελ στην πρωτεύουσα, λίγες ώρες πριν την ανακοίνωση πως η Ελλάδα ξαναβγαίνει “επιτυχώς” στις αγορές.

Και χίλια δίκια θα δώσω σε σένα που δεν θέλεις τη Μέρκελ και τις αγορές. Αλλά ρε φιλαράκο, εσύ και η “παρέα” σου που αποφασίζεις να ανατινάξεις αυτοκίνητο στο κέντρο της Αθήνας, θέλω να έρθεις να σε κεράσω ένα καφεδάκι και να μου εξηγήσεις πραγματικά πώς το σκέφτεσαι το θέμα. Γιατί σε έχω σιχαθεί και σένα και το παρεάκι της καταστροφής, των βανδαλισμών και της τρομοκρατίας. Γιατί μου έχεις γαμήσει τη ζωή ρε. Θέλω να σε ακούσω, να κάνουμε διάλογο, να μου αιτιολογήσεις το γιατί ξανά στο κέντρο ρε μάγκα.

Γιατί δεν πας αλλού; Δεν λέω να πας μακριά από την πόρτα μου. Έλα εκεί που μένω, στα προάστια, να κλείσουν οι δρόμοι και να μαζευτεί ο στρατός στη γειτονιά μου. Αλήθεια ρε φίλε δεν έχεις βαρεθεί τα ίδια; Ακόμα και για σένα πρέπει να είναι κουραστικό…κέντρο, κέντρο…κέντρο…! Δεν ξέρω πολλούς σε αυτούς που αντιτίθεσαι ιδεολογικά να μένουν στην Αμερικής και στην Κολοκοτρώνη. Μάλλον Κηφισιά, Εκάλη, Βούλα, Ψυχικό και σε άλλα ακριβά προάστια μένουν και θα τους ενοχλήσεις αν το κάνεις εκεί.

 tzampamagkes2

Να μου εξηγήσεις “αρχηγέ” γιατί να βουλιάζεις τον επαγγελματία του κέντρου κάθε λίγο και λιγάκι μέσα στα σκατά και να μην το αφήσεις να ανασάνει, είτε είναι υπάλληλος που πληρώνεται με μεροκάματο, είτε είναι επιχειρηματίας, είτε είναι εργαζόμενος σε κάποιο κατάστημα λιανικής. Αφού σε νοιάζει η οικονομία και είσαι ευαίσθητος πολίτης και κάνεις επανάσταση με τις πράξεις σου ώστε να στείλεις μήνυμα στους παπάρες που μας κυβερνάνε, ποιά η λογική σου; Θεωρείς πως ανοίγει μύτη όταν τους χτυπάς στο κέντρο; Γιατί εγώ νομίζω πως δεν χέστηκε κανείς από δαύτους. Μόνο ταλαιπώρια, μιζέρια και οικονομική ύφεση σκορπάς.

Μπορώ να σκεφτώ 2-3 λόγους που δεν χτυπάς εκεί που τους πονάει. Φοβάσαι γιατί η αστυνόμευση είναι περισσότερη στα ακριβά προάστια; Φοβάσαι πως θα τους πονέσει παραπάνω και θα σε ξεσκεπάσουν; Μήπως η αντίθεση σου είναι με τους εργαζόμενους και κατοίκους του κέντρου και όχι με την εξουσία τελικά; Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω πως το βλέπεις ρε μάγκα εσύ και το παρεάκι σου.

Έχω μεγάλο ενδιαφέρον να ακούσω κάποια αιτιολογία, κάποια επιχειρηματολογία… αλήθεια. Ας βγει κάποιος να “χύσει άπλετο φως” με “εντολή Σαμαρά” να καταλάβω το σκεπτικό ο κακομοίρης.

Α! Ξέχασα… μήπως επειδή μένεις κι εσύ στην ίδια γειτονιά μαζί τους;

Like this Article? Share it!

About The Author

Και μετα ηρθε ο Eniac, τα Pc, το internet. Και ο μικρος δισκογραφος εκανε digital sales & marketing καριερα. Περιμενω τι θα ρθει μετα (εκτος απ'τις μελισσες)...