Έκθεση ζωγραφικής του Γιώργου Παπαδημητρίου στο Black Duck

Published On 11 October 2016 | By The Frog Team | Frog Tips

Η γκαλερί του Black Duck φιλοξενεί την έκθεση ζωγραφικής του Γιώργου Παπαδημητρίου από τις 13 έως και τις 29 Οκτωβρίου. Ο ζωγράφος παρουσιάζει τη νέα σειρά έργων του υπό τον γενικό τίτλο «Νυμφιδία σύνδαιτι θεών».

Ο τίτλος της έκθεσης δανείζεται μια στροφή από τον «Ορφικό Ύμνο στην Αφροδίτη» όπου η θεά -συνδαιτημόνας των θεών στα φαγοπότια τους- ερμηνεύεται από τη ματιά του καλλιτέχνη ως προστάτιδα των νυμφών του τότε και του σήμερα. Οι Νύμφες της μυθολογίας με την ξεγνοιασιά, την αθωότητα και τον διάχυτο ερωτισμό τους, μετουσιώνονται σε κορίτσια της σύγχρονης εποχής, μελαγχολικά και ράθυμα. Θαρρείς μαρμαρωμένα στο χρόνο και πάντα υπό την προστασία των θεών της Ομορφιάς και της Γονιμότητας αναμένουν στωικά την προδιαγεγραμμένη Μοίρα τους.

H λιτότητα, τα καθαρά περιγράμματα, οι γεωμετρικές φόρμες και οι ήπιες αποχρώσεις της παλέτας αποτελούν το απόσταγμα της μελέτης έργων των μεγάλων ζωγράφων της γενιάς του ’30, του Μόραλη, του Παρθένη, του Εγγονόπουλου αλλά και Ευρωπαίων σύγχρονών τους, όπως για παράδειγμα του Μπαλτύς.

papadimitrioublackduck1

Βιογραφικό

Ο Γιώργος Παπαδημητρίου γεννήθηκε το 1973 στην Αθήνα. Σπούδασε Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων στην Πάτρα και παράλληλα μουσική στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας. Από πολύ μικρή ηλικία ξεκίνησε να εκφράζεται δημιουργικά μέσω της ζωγραφικής και τα τελευταία χρόνια μαθητεύει δίπλα στους ζωγράφους Βαγγέλη Παππά και Ελένη Καμπουράκη.

Έχει λάβει μέρος σε επιλεγμένες ομαδικές εκθέσεις. To 2010 πραγματοποίησε την πρώτη του ατομική, ενώ το 2013 παρουσίασε τη δεύτερη, σε Αθήνα και Σύρο. Τον Μάρτιο του 2015 ακολούθησε η σειρά έργων «Insanity» που προβλήθηκε στη γκαλερί «ArtZone42».

Είναι ιδρυτικό μέλος της καλλιτεχνικής ομάδας  «Ιδιόλεκτος21» η οποία έχει ως απώτερο σκοπό τον επαναπροσδιορισμό της χαμένης Ελληνικότητας στην Τέχνη του 21ου αιώνα.

Εγκαίνια έκθεσης: Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016, ώρα 20.00

Ομιλία και ξενάγηση από τον εικαστικό Βαγγέλη Παππά: Κυριακή 16 Οκτωβρίου, ώρα 19.00

Διάρκεια έκθεσης: 13 – 29 Οκτωβρίου 2016
Καθημερινές και Σάββατα: 13.00 – 22.00
Κυριακή: 19.00 – 22.00
Πληροφορίες: www.blackduck.gr, http://george-papadimitriou-artwork.webnode.gr

Like this Article? Share it!

About The Author