Ένα γεμάτο συναυλιακό καλοκαίρι (μέρος α’)

Published On 16 April 2014 | By Χριστίνα Καραβοκύρη | Frog Tops

Ο Βάτραχος επιλέγει και σημειώνει στην ατζέντα του τις μεγάλες συναυλίες του καλοκαιριού που έρχεται.

Η Ελλάδα φαίνεται πως θα αποτελέσει το κέντρο συνάντησης πολλών καταξιωμένων μουσικών που περιμέναμε χρόνια, ενώ σίγουρα αυτή η μουσική συνεύρεση θα καλύψει πολλά γούστα και κανείς δε θα μείνει δυσαρεστημένος. Το σίγουρο είναι ότι οι περισσότεροι θα διχαστούμε ανάμεσα σε διακοπές και συναυλίες!

Gogol Bordello  

07.05.14, Principal Club Theater (Θεσσαλονίκη ) – 08.05.14, Stage Volume 1 (Αθήνα)

Το φετινό καλοκαίρι ανοίγει με τον καλύτερο τρόπο. Οι λάτρεις της gypsy punk μουσικής και όχι μόνο υποδέχονται ξανά τους Gogol Bordello σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Το συγκρότημα από την Νέα Υόρκη, με μουσικές επιρροές από τους Ρομά, έχοντας σαν κύρια όπλα του το ακορντεόν και το βιολί, θα έρθει μετά από τρία χρόνια για να προκαλέσει ακόμη μία φορά με τη σκηνική του παρουσία και να μας παρουσιάσει το καινούργιο του άλμπουμ Pura Vida Conspiracy.

Pink Martini

17.05.14, Γκάζι Live

pink-martini-and-the-von-trapps

Το συγκρότημα από το Portland του Oregon των ΗΠΑ, έρχεται λίγους μήνες μετά την τελευταία του εμφάνιση, για μία και μόνο συναυλία στην Αθήνα. Δηλώνουν λάτρεις της ποικιλίας και της διαφορετικότητας στη μουσική τους, που έχει επιρροές από όλο τον κόσμο – από τη Γαλλία μέχρι τις αραβικές χώρες και από την Κούβα μέχρι την Ιαπωνία. Μετά από πολλά χρόνια συνεχούς ανοδικής πορείας, φαίνεται πως οι Pink Martini έχουν ξεχωρίσει την Ελλάδα σαν έναν από τους αγαπημένους τους προορισμούς και αυτό όχι τυχαία, καθώς από το 2001 και κάθε χρόνο πετυχαίνουν sold out εμφανίσεις στη χώρα μας.

Thievery Corporation

17.06.14, Πλατεία Νερού (Αθήνα) – 18.06.14, Βαβυλωνία του Μύλου (Θεσσαλονίκη)

Οι Thievery Corporation, μετά από πορεία δύο δεκαετιών, μπορούν πλέον να χαρακτηριστούν συγκρότημα που ανοίγει δρόμους στη μουσική, αναμειγνύοντας dub, acid jazz, reggae, Indian, bossa nova, downtempo και breakbeat ήχους. Με αμέτρητες sold out εμφανίσεις, προσφέρουν μία live performance που αξίζει να ζήσει κανείς.

Με αφορμή την κυκλοφορία του έβδομου άλμπουμ τους, Saudade, επιστρέφουν για να δοκιμαστούν σε κάτι διαφορετικό και να επιδείξουν τη μαεστρία τους στο να γίνονται μοναδικοί, όποιο δρόμο και να διαλέξουν. Όπως ανέφερε ο Garza: «Είναι σχεδόν σαν να ξεφεύγουμε από ό,τι ξέραμε μέχρι σήμερα, αλλά ταυτόχρονα αυτές είναι οι ρίζες μας, αυτό μας έφερε κοντά. Είναι σαν να κλείνει ένας κύκλος από την ηλεκτρονική μουσική προς κάτι πιο instrumental, πριν προχωρήσουμε στο επόμενο κεφάλαιο».

Bob Dylan

22.06.14 Λιμάνι Θεσσαλονίκης – 23.06.14 Terra Vibe Park, Μαλακάσα

bob dylan

Ένας από τους μεγαλύτερους θρύλους της παγκόσμιας  μουσικής σκηνής έρχεται στην Ελλάδα για δύο εμφανίσεις. Στα 72 του χρόνια, ο Bob Dylan διανύει πέντε επιτυχημένες δεκαετίες στο χώρο της μουσικής και είναι πλέον «ένας πλανήτης προς εξερεύνηση», όπως είπε ο Tom Waits. Ο Robert Allen Zimmerman, όπως είναι το πραγματικό του όνομα, έχει ως κεντρικούς άξονες της μουσικής του τη rock, τη folk και άλλοτε τη blues, έχοντας στο ενεργητικό του πάνω από 35 προσωπικούς δίσκους.

Manu Chao

23.06.14, Λιμάνι Θεσσαλονίκης

Αναμφισβήτητα πρόκειται για την πιο χορευτική συναυλία του καλοκαιριού. Ακόμη και αν δεν είσαι πιστός ακόλουθος του Manu Chao γνωρίζεις τραγούδια του. Συνδυάζει μοναδικά τη reggae, ethnic και rock μουσική, τραγουδώντας στα αγγλικά, γαλλικά, γαλλικά, αραβικά και ισπανικά. Το χάρισμά του σαν μουσικός είναι ότι μεταδίδει τη θετική του ενέργεια στο κοινό και το ξεσηκώνει, έτσι που μετά από κάθε live του ανυπομονείς για το επόμενο.

Κατάφερε να ξεχωρίσει με τις μουσικές του, στηλιτεύοντας κάθε μορφή εξουσίας μέσα από τους πολιτικοποιημένους στίχους του. Η Αθήνα “πενθεί”  που θα χάσει ένα τέτοιο live, μπορούμε ωστόσο να ταξιδέψουμε μέχρι τη Θεσσαλονίκη.

Heavy By The Sea (Deftones, Nightstalker, Planet of Zeus, Tartive Dyskinesia)

23.06.14, Πλατεία νερού

heavy by the sea

Δεύτερη χρονιά για το Heavy By The Sea που απέσπασε πολύ καλές κριτικές, ήδη από την πρώτη διοργάνωση. Το φεστιβάλ απευθύνεται στους λάτρεις της metal και ετοιμάζει όπως και πέρυσι ένα line-up που οι φαν του είδους περίμεναν καιρό. Η παρουσία – απωθημένο για τους Έλληνες είναι αυτή των Deftones. Έχουν πουλήσει εκατομμύρια αντίτυπα, κερδίζοντας 3 πλατινένιους δίσκους σε ΗΠΑ και Μεγάλη Βρετανία. Την επιτυχία του φεστιβάλ έρχονται να επισφραγίσουν οι Έλληνες Nightstalker, με μία γεμάτη πορεία 25 χρόνων, αλλά και οι Planet of Zeus που καταφέρνουν σε κάθε συναυλία τους να είναι sold out. Τέλος οι Tartive Dyskinesia, αν και νεότεροι, δείχνουν μετά την τελευταία τους δουλειά ότι είναι έτοιμοι για μεγάλα πράγματα.

Like this Article? Share it!

About The Author

: Σπουδάζει Πολιτικές Επιστήμες και Ιστορία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Έχει εργαστεί στο παρελθόν στους ραδιοφωνικούς σταθμούς Βήμα FM και trollradio.gr καθώς και στο μουσικό κανάλι MTV.