Ένα «Μικρό Παρίσι» στο κέντρο της Αθήνας

Published On 3 October 2013 | By 3pointmagazine.gr | Frog Guests

Από τις 9 μέχρι και τις 16 Οκτωβρίου, η Αθήνα μετατρέπεται σε ένα μικρό Παρίσι. Τριακόσιοι καλλιτέχνες και διανοούμενοι ενώνουν τις δυνάμεις τους, με θεατρικές παραστάσεις, διαλέξεις, συναυλίες, εκθέσεις και άλλες εκδηλώσεις.

Ένα φεστιβάλ αλλιώτικο από τ’ άλλα θα πραγματοποιηθεί από τις 9 μέχρι τις 16 Οκτωβρίου στο κέντρο της Αθήνας, εκεί όπου οι δρόμοι κρύβουν μια γαλλική φινέτσα. Το «Μικρό Παρίσι» που βρίσκεται -χάρη στους δρόμους με τα γαλλικά ονόματα, αλλά και τον πολιτιστικό τους πλούτο- κάτω από την Ομόνοια και στις πλατείες Βάθη, Καραϊσκάκη, Αγίου Παύλου, θα γεμίσει θεατρικά και μουσικά δρώμενα, συζητήσεις, ακροβατικά, εικαστικές εκθέσεις.

Το Αθηναϊκό Καλλιτεχνικό Δίκτυο (ΑΚΔ) διοργανώνει το φεστιβάλ «Το Μικρό Παρίσι των Αθηνών» και μετατρέπει για μία εβδομάδα το κέντρο της Αθήνας σε ένα μικρό Παρίσι, όπου ανταμώνουν καλλιτέχνες για να ζωντανέψουν πολιτιστικά την περιθωριοποιημένη περιοχή κοντά στην Ομόνοια και την πλατεία Βάθη. Το φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στα 100 χρόνια από τη γέννηση του Αλμπέρ Καμύ και γι’ αυτό θα πραγματοποιηθεί γύρω από τους δρόμους που έχουν γαλλικά ονόματα.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Πάνω από 300 καλλιτέχνες και διανοούμενοι θα ενώσουν τις δυνάμεις τους και θα πραγματοποιήσουν σε 30 σημεία (δρόμους, πλατείες, θέατρα, μουσεία, πινακοθήκες, μουσικά καφενεία, και άλλους εναλλακτικούς χώρους) του «Μικρού Παρισιού»  της Αθήνας θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, εικαστικές και φωτογραφικές εκθέσεις, διαλέξεις, συζητήσεις ξεναγήσεις και street happenings με στόχο την πολιτιστική παρέμβαση και  αναβάθμιση της περιοχής.

Διαβάστε ολόκληρο το ρεπορτάζ στο 3pointmagazine.gr.

Like this Article? Share it!

About The Author

Ανεξάρτητο περιοδικό για την τέχνη, την πολιτική, την κοινωνία, με άρθρα και απόψεις, ρεπορτάζ, αφιερώματα και συνεντεύξεις.