Αγία Μαρίνα: ένας σταθμός πιο κοντά στη χαρά της μετακίνησης (ΝΟΤ!)

Published On 16 December 2013 | By Πέννυ Γέρου | Frog Team

Αγία Μαρίνα – Αεροδρόμιο σε 40 λεπτά, λέει! Πού να το πίστευες κι εσύ κάτοικε των Δυτικών προαστίων, της Ελευσίνας και της Μάνδρας. Εύγε στο δήμαρχο και χαλάλι τα λεφτά για τα δημοτικά έργα που έγιναν για να κατασκευαστεί ο σταθμός στο συγκεκριμένο σημείο. Ε, όχι, αγαπητέ. Απλά ΟΧΙ!

Το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου, ένα μεγάλο γεγονός στο χώρο των μετακινήσεων ήρθε να συγκλονίσει τα δυτικά προάστια. Ο σταθμός του Μετρό «Αγία Μαρίνα» είναι πλέον στη διάθεση του επιβατικού κοινού! Μετά από τέσσερα χρόνια αναμονής (και βάλε), επιτέλους άλλο ένα μεγάλο έργο ολοκληρώθηκε. Σκάψαμε, κάναμε στη μπάντα αρχαία της Ιεράς Οδού, όσα μας φάνηκαν άξια τα βάλαμε σε γυάλα να τα βλέπουμε κάθε πρωί να θυμόμαστε τις δόξες μας και η επέκταση της γραμμής 3 του Μετρό είναι γεγονός!

Φτάνεις στο σταθμό της Αγίας Μαρίνας: κόσμος, χαμόγελα, γονείς των δυτικών προαστίων που πάνε τα παιδιά τους «βόλτα στο Μετρό», άνθρωποι που έχουν να το δουν χρόνια στα μάτια τους, ξαφνικά γνωρίζουν την Αγία Μαρίνα. Έναν σταθμό που μόλις παραδόθηκε στο κοινό και ήδη παρουσιάζει θέματα υγρασίας. Ok, «Ομόνοια» δεν είναι, αλλά σε κάνα χρόνο θα φτάσει κι εκεί.

agiamarina3

Κατεβαίνεις τις σκάλες με αυτοπεποίθηση. Αγία Μαρίνα – Αεροδρόμιο σε 40 λεπτά, λέει! Πού να το πίστευες κι εσύ κάτοικε των Δυτικών προαστίων, της Ελευσίνας και της Μάνδρας. Φτάνεις στις αποβάθρες. Το βαγόνι σου έρχεται, μπαίνεις μέσα και περιμένεις να ξεκινήσει. Νιώθεις σα να μην έχεις ξαναμπεί σε Μετρό και μέσα σου η περηφάνια μεγαλώνει καθώς ο συρμός κυλά στις ολοκαίνουργιες ράγες: ο δήμος Αιγάλεω για ακόμα μια φορά μας έβγαλε ασπροπρόσωπους! Εύγε στο δήμαρχο και χαλάλι τα λεφτά για τα δημοτικά έργα που έγιναν για να κατασκευαστεί ο σταθμός στο συγκεκριμένο σημείο.

Ε, όχι, αγαπητέ. Απλά ΟΧΙ!

Είναι αδιανόητο να πρέπει να ξεκινήσω 45 λεπτά νωρίτερα από το Δάσος Χαϊδαρίου (ναι, είναι ειρωνεία το ότι ο σταθμός ήταν να ονομαστεί «Χαϊδάρι»), για να πετύχω το αναθεματισμένο 803 (μετά τις περικοπές εξαφανίστηκε το τιμημένο 802) και να είμαι στην ώρα μου στο σταθμό. Όχι τίποτα άλλο, αλλά το 803 μ’ αφήνει και δύο τετράγωνα δίπλα από το σταθμό. Επίσης, περνάει και μια φορά μέσα στην ώρα. Είναι κάτι σαν το τζόκερ. Αν σου κάτσει όμως, πετάς τη σκούφια σου να μπεις!

Θεωρώ πως είναι αδιανόητο να χρειάζομαι λοιπόν στο νερό μια ώρα να φτάσω σε ένα μέρος που με το αμάξι είναι 10 λεπτά ακριβώς από το σπίτι μου. Γιατί, ναι, αν θέλω να παίξω σε safe mode την ακριβή άφιξή μου στο μέρος που θέλω, χρειάζομαι μια ώρα πριν να ξεκινήσω. Και μη μου πεις να κοιτάξω τις ώρες δρομολογίων στον ΟΑΣΑ, ξέρεις πως δεν τηρούνται.

agiamarina2

Τρομερή επιτυχία για το δήμο Αιγάλεω να έχει τρεις σταθμούς στην περιοχή του: Αγία Μαρίνα, Αιγάλεω, Ελαιώνας. Τουλάχιστον ας μην καυχιέται πως εξυπηρετεί χιλιάδες κόσμου και ξεμπλοκάρει το Αιγάλεω ή το κέντρο. Μου είναι πολύ πιο εύκολο να φτάσω από μια περιοχή των δυτικών προαστίων στο κέντρο, παρά σε μια άλλη του ίδιου τομέα.

Καλή, χρυσή η Αγία Μαρίνα. Μπορεί να απέχει μόλις 1,5  χιλιόμετρο από το σταθμό Αιγάλεω, αλλά τη δεχόμαστε. Έστω ότι ευχαριστούμε και είμαστε ευγνώμονες, εμείς, οι Χαϊδαριώτες, οι Ελευσινιώτες, οι Μανδραναίοι κ.ο.κ. Μη μας το βγάζετε από τη μύτη όμως. Αν θέλουμε να ξεμπλοκάρει το Αιγάλεω από το επιβατικό κοινό, ας μη μπλοκάρει η Αγία Μαρίνα από αυτοκίνητα. Αν μη τι άλλο η μετακίνηση είναι και οικολογική υπόθεση, υποτίθεται.

Ας σκεφτούμε ότι κάποιοι άνθρωποι φέτος δεν έχουν πετρέλαιο να ζεσταθούν, όχι λεφτά για καύσιμα να μετακινηθούν. Ας σκεφτούμε ακόμα ότι η μετακίνηση για κάποιους ανθρώπους είναι το ήμισυ της καθημερινότητάς τους. Ας σεβαστούμε κάποια πράγματα κι ας μην κοροϊδευόμαστε.

Με όλο το σεβασμό και την υπομονή,

Μια αγανακτισμένη «Δασιώτισσα»

Like this Article? Share it!

About The Author

: Έχει σπουδάσει Επικοινωνία και ΜΜΕ στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται στο χώρο της πολιτιστικής δημοσιογραφίας και της επικοινωνίας. Αγαπάει τον κινηματογράφο, τα βιβλία, τις βόλτες στην πόλη και ψιθυρίζει στίχους στο μετρό νομίζοντας ότι δεν τη βλέπει κανείς. Είναι πάντα «stuck in the middle» και η θεραπεία της για αυτό βρίσκεται στις κονσόλες και τα μικρόφωνα του TrollRadio.gr.