Αλλά θα έχουμε free wi-fi παντού

Published On 27 March 2014 | By Θέμος Ρίζος | Θέμος Ρίζος

Παρακολουθούμε απαθείς μεσόκοπες γυναίκες, που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα και βαίνουν προς απόλυση, σε μία ηλικία που άλλη δουλειά δεν πρόκειται να βρουν, να τρώνε ξύλο από τα ΜΑΤ, να τις χτυπούν με τα γκλομπ και να τις διώχνουν με τις κλωτσιές.

Αυτοί, τα ΜΑΤ, θα πάρουν ένα 500άρικο μια εβδομάδα πριν τις εκλογές, όπως κι όλοι οι “χαμηλόμισθοι” ένστολοι (με αποδοχές κάτω των 1.500 ευρώ). Όπως τον παλιό, καλό καιρό, δίνουν μία έκτακτη παροχή στους σταθερούς πελάτες, μην αλλάξουν κι αυτοί οριστικά μαγαζί.

Σε 500άρικα για ένστολους και ψίχουλα για χαμηλοσυνταξιούχους σπάνε το πρωτογενές πλεόνασμα. Αν το πλεόνασμα είναι υπαρκτό, δεν θα το μάθουμε επίσημα για καιρό ακόμη – ούτε την τρόικα δεν συμφέρει. Βρέθηκε, πάντως, μισό δισεκατομμύριο ευρώ: δεν σώζεις τη χώρα με αυτό το ποσό, υπάρχουν όμως κι άλλες χρήσεις. Φροντίδα για τους εκατοντάδες χιλιάδες ανασφάλιστους, προγράμματα κατάρτισης για τους ανέργους, βοήθεια στους νέους που προσπαθούν να ξεκινήσουν μικρές καινοτόμες επιχειρήσεις – ατελείωτη η λίστα, αλλά δεν θέλουν, δεν ξέρουν, δεν μπορούν παρά να μοιράζουν εφάπαξ επιδόματα της πλάκας προεκλογικά.

Για τα 500άρικα των ευρωεκλογών διέλυσαν ό,τι είχε απομείνει στην δημόσια υγεία, ψαλίδισαν μισθούς και συντάξεις, επέβαλλαν άδικους, δυσβάσταχτους φόρους. Και τώρα οι ίδιοι που ψήφισαν όλα αυτά, κολλάνε στο γάλα. Γιατί αν είσαι βουλευτής Λαρίσης, Πέλλας ή Ιωαννίνων (καθόλου τυχαία τα παραδείγματα), είναι άλλο να φορολογείς τον μισθωτό στην πόλη, κι άλλο να χτυπάς τους πελάτες κτηνοτρόφους στην περιφέρειά σου.

Κι αυτοί οι άνθρωποι έχουν το θράσος να μιλάνε για μεταρρυθμίσεις – μάλλον επειδή κάποιοι τους πιστεύουν. Εξάλλου, το ‘πε και το ‘κανε ο πρωθυπουργός: από φέτος θα έχουμε free wi-fi παντού…

Like this Article? Share it!

About The Author

: Σπούδασε Διεθνείς Σχέσεις, Θεωρία Συγκρούσεων και Δημοσιογραφία. Έχει εργαστεί, μεταξύ άλλων, σε ερευνητικές και ενημερωτικές εκπομπές της ΕΡΤ και της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης (ARD).