«Ανασταίνοντας» διάσημους με το ζόρι

Published On 27 January 2014 | By Κατερίνα Καραβία | Frog Tops

Πολλοί έχουν υποστηρίξει ότι ο Χίτλερ δεν αυτοκτόνησε ποτέ – σύμφωνα με την τελευταία θεωρία, έζησε στη Βραζιλία έως το 1985. Για αρκετά ακόμη γνωστά πρόσωπα που θεωρούνται νεκρά, πάντα βρίσκεται κάποιος που «κόβει το κεφάλι του» ότι ζουν, πίνοντας κοκτέιλ σε κάποια μακρινή χώρα.

«Νέα αποκάλυψη: ο Χίτλερ έζησε ως το 1985» ήταν ο τίτλος είδησης που κυκλοφόρησε τις τελευταίες ημέρες στα ενημερωτικά sites. Καθώς η συγγραφέας Simoni Renee Guerreiro Dias υποστήριξε ότι ο ναζί δικτάτορας δεν πέθανε αλλά διέφυγε στην Βραζιλία όπου επιδόθηκε σε κυνήγι θησαυρού (!) και παντρεύτηκε μια ντόπια έγχρωμη ώστε να μην κινήσει υποψίες, οι θεωρίες τρέλας ξανάρχισαν. Κι ας έχει αποδειχθεί από εξέταση της οδοντοστοιχίας τους ότι τα απανθρακωμένα σώματα που βρέθηκαν άνηκαν όντως στον Χίτλερ και την Εύα Μπράουν.

hitler

Ο “Χίτλερ” στη Βραζιλία, σύμφωνα με τη Simoni Renee Guerreiro Dias

Δεν είναι βέβαια ούτε η πρώτη-και όπως φαίνεται ούτε η τελευταία- φορά που κάποιος υποστηρίζει ότι Αδόλφος Χίτλερ όχι μόνο δεν αυτοκτόνησε το 1945, όταν τα συμμαχικά στρατεύματα μπήκαν στο Βερολίνο, αλλά έζησε και διέφυγε κάπου στην Ισπανία ή στην Λατινική Αμερική.

Πολύ συχνά, γνωστά πρόσωπα «ανασταίνονται» μέσα από φήμες και θεωρίες, καθώς κατά καιρούς πολλοί «έκοβαν το κεφάλι τους» ότι κάποιος διάσημος που θεωρούνταν νεκρός ζούσε και έπινε κοκτέιλ σε κάποια μακρινή χώρα.

Ο Βάτραχος θυμάται μερικά παραδείγματα διάσημων και ιστορικών προσώπων που «ελάτε τώρα, ακόμα ζουν».

Elvis Presley (1935-1977)

Ελάτε, εντάξει, εννοείται ο Βασιλιάς ζει -και όχι μόνο μέσα από την μουσική του. Υπάρχουν άλλωστε ένα εκατομμύριο θεωρίες και αποδεικτικά στοιχεία. Καταρχάς, τον έχουμε δει όλοι στο Λας Βέγκας!

Elvis-Presley

Τριάντα έξι χρόνια μετά τον θάνατό του Elvis Presley, τον Αύγουστο του 1977 στο σπίτι του στο Μέμφις, ακόμα κυκλοφορούν δεκάδες θεωρίες ότι ο Βασιλιάς του Rock & Roll είναι ζωντανός. Οι θεωρίες για τη «μετά θάνατον» ζωή του μεγάλου τραγουδιστή έχουν πάρει διαστάσεις μύθου, όσο για κανέναν άλλο διάσημο. Η πιο γνωστή θεωρία είναι ότι ο Βασιλιάς Elvis, είτε επειδή τον σαγήνευε ο θάνατος, είτε επειδή ήταν πράκτορας της κυβέρνησης και κινδύνευε, είτε κατατρεγμένος από την δόξα, σκηνοθέτησε τον ίδιο του τον θάνατο και ότι στο φέρετρο υπήρχε ένα κέρινο ομοίωμά του. Μια άλλη, ακόμη πιο εξωφρενική θεωρία, λέει ότι ο Elvis ζει ακόμα στο Μέμφις και καμιά φορά πηγαίνει στο Λας Βέγκας, όπου υποδύεται τον εαυτό του!

Amelia Earhart (1897-1937)

Το γεγονός ότι -παρά τις έρευνες χρόνων- το αεροσκάφος και το σώμα της Αμερικανίδας, πρωτοπόρου στην αεροπορία, Amelia Earhart δεν βρέθηκε ποτέ, πυροδότησε φήμες και θεωρίες που επιμένουν ακόμα και σήμερα. Η Earhart είχε ξεκινήσει το 1937 με σκοπό να κάνει το γύρο του κόσμου με αεροπλάνο. Η αρχική θεωρία ήταν ότι έμεινε από καύσιμα και συνετρίβη στον ωκεανό στην προσπάθειά της να βρει τη νήσο Χάουλαντ, μεταξύ Αυστραλίας και Χαβάης.

Earhart_and_electra

Το 2012 ερευνητές αποκάλυψαν ότι βρήκαν μέρος εξοπλισμού προσγείωσης σε ύφαλο στην νήσο Νικουμαρόρο στη Δημοκρατία του Κιριμπάτι, όπου μπορεί το αεροσκάφος να βυθίστηκε αλλά η ίδια Earhart πιθανόν να επιβίωσε για κάποιες βδομάδες. Παρόλα αυτά, ακόμα και σήμερα επιβιώνουν θεωρίες όπως ότι την κατέρριψαν οι Ιάπωνες ή ότι φυλακίστηκε από τους Ιάπωνες για χρόνια, ακόμα και ότι γύρισε πίσω στις HΠΑ με άλλο όνομα. (Εννοείται το τρίτο ρε παιδιά…)

Michael Jackson (1958-2009)

Μπορεί να είδαμε σχεδόν ζωντανά τον θάνατο του θρύλου της pop μουσικής, αλλά κάποιοι δεν το πιστεύουν. Κατανοητό- με τόσες πλαστικές ο Michael Jackson ήταν ήδη σαν ζόμπι.

michael-jackson

Παρόλο, λοιπόν, το πλήθος μαρτύρων, την ιατροδικαστική έρευνα και τις φωτογραφίες με τον αποθανόντα, οι φανατικοί υποστηρικτές των θεωριών συνωμοσίας, λίγες μέρες μετά τον θάνατό του έβλεπαν την σκιά του να χορεύει μέσα στο σπίτι του. Πέντε χρόνια έχουν περάσει και οι θεωρίες είναι ήδη αμέτρητες, από το ότι ο Βασιλιάς της Pop σκηνοθέτησε τον θάνατο για να ανέβουν οι πωλήσεις, έως και ότι τον σκότωσε η κυβέρνηση για να διώξει τα φώτα της δημοσιότητας από το θέμα του Ιράν. Σύμφωνα με μια άλλη εκδοχή, ο Michael Jackson είχε πεθάνει δύο χρόνια πριν αλλά τον αντικαθιστούσε ο σωσίας του και αυτός ήταν που πέθανε το 2009.

Jim Morrison (1943-1971)

JimMorisson

Τον Μάρτιο του 1971 ο κόσμος της μουσικής θρηνούσε. Ο Morrison ήταν νεκρός στο διαμέρισμα του στο Παρίσι, προφανώς από τις καταχρήσεις. Κάποιοι βέβαια πιο έξυπνοι δεν πίστεψαν αυτή την συνομωσία. «Είναι δυνατόν ο Τζιμάκος να πέθανε;», σου λέει.  Άλλωστε, κάποιοι τον είδαν την μέρα του θανάτου του να επιβιβάζεται σε αεροπλάνο. Ακόμα και το μέλος των Doors, Ray Manzarek, έκανε λόγο για μυστήριο θάνατο και υποστήριξε ότι κανένας δεν είδε το πτώμα του, παρά μόνο το φέρετρό του.

…και βέβαια:

Ιησούς από την Ναζαρέτ

Σύμφωνα με την θρησκεία του Χριστιανισμού, ο Ιησούς σταυρώθηκε και αναστήθηκε τρεις μέρες αργότερα. Οι μαθητές του διέδωσαν τα γεγονότα και τη διδασκαλία του σε όλο τον κόσμο. Κάποιοι όμως υποστηρίζουν ότι ο Ιησούς έζησε πολύ περισσότερο και δεν σταυρώθηκε, αντίθετα μετανάστευσε και συνέχισε να διδάσκει – σύμφωνα με τους Μορμόνους, στην Αμερική! Άλλοι, πάλι, πιστεύουν ότι παντρεύτηκε την Μαγδαληνή, έκανε παιδιά και έζησε μία φυσιολογική ζωή.

Like this Article? Share it!

About The Author

: Είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει εργαστεί σε ενημερωτικές ιστοσελίδες και ηλεκτρονικά περιοδικά.