Βοήθα και συ ένα βουλευτή να νικήσει τη φτώχεια

Published On 16 November 2013 | By Βαγγέλης Γαροφάλλου | Βαγγέλης Γαροφάλλου - Master Frogo

Δεν πέρασε παρά λίγος καιρός από την αποκάλυψη-σοκ του υπουργού οικονομικών για το δράμα που αντιμετωπίζει η οικογένεια του και ήρθε ο φτωχός βιοπαλαιστής βουλευτής Τζαμτζής να με γεμίσει τύψεις. Θέλουμε να ζούμε σε μία κοινωνία γεμάτη με τόση αδικία; Η στήλη προτείνει τρόπους να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

Δεν πέρασε παρά λίγος καιρός από την αποκάλυψη-σοκ του υπουργού οικονομικών για το δράμα που αντιμετωπίζει η οικογένεια του, χτυπημένη αλύπητα από την κρίση. Και ξαφνικά ήρθε άλλη μία συγκλονιστική κραυγή αγωνίας:

Σου φαίνεται απίστευτο; Όχι φίλε.  Αυτό δεν είναι απίστευτο. Απίστευτο θα ήταν να είχες πάει στην παρακάτω συναυλία και να σου έλεγε ο διπλανός σου, «μεγάλε, ο μπασίστας σε λίγο καιρό θα είναι βουλευτής»:

Aυτό ναι, θα ήταν απίστευτο. Το ότι οι βουλευτές αναγκάζονται να «ξεράνουν το σκατό τους», μία έκφραση που αποπνέει πολιτισμό και δείχνει την ποιητικότητα των ανθρώπων που μας κυβερνούν, είναι απόλυτα πιστευτό.

Μου είναι δύσκολο να γράψω τις επόμενες γραμμές φίλε αναγνώστη, λίγο από συγκίνηση για την δραματική έκκληση του βουλευτή Τζαμτζή, και λίγο επειδή γύρω μου επικρατεί χάος. Στους τέσσερις ορόφους της μονοκατοικίας μου κόσμος πάει κι έρχεται. Οι υπηρέτες μου δεν σταματούν να υποδέχονται τους καλεσμένους, σερβίροντας σαμπάνια, χαβιάρι και άσπρη σκόνη, ενώ διάφοροι σελέμπριτις μου πιτσιλάνε το -ευτυχώς αδιάβροχο- λάπτοπ κάνοντας βουτιές στην ολυμπιακών διαστάσεων πισίνα. Ο σεφ με έχει ζαλίσει για το πόσο βρασμένος πρέπει να είναι ο αστακός, μάλλον πρέπει να τον απολύσω. Και μέσα σε όλα αυτά, έρχεται ο φτωχός, βιοπαλαιστής βουλευτής να με γεμίσει τύψεις. Ε λοιπόν όχι. Τόση μιζέρια θα μου κόψει την όρεξη. Θέλουμε να ζούμε σε μία κοινωνία γεμάτη με τόση αδικία; Πρέπει να κάνουμε κάτι. Και να το κάνουμε τώρα. Η στήλη προτείνει τρόπους να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

– Θα έχεις δει διάφορα πολυτελή αυτοκίνητα έξω από τη Βουλή, καβαλημένα σε πεζοδρόμια ή διπλοπαρκαρισμένα, σε σημεία που αν εσύ αφήσεις το αμάξι σου θα το πάρει γερανός και εσένα ο διάολος. Ε, μην είσαι τεμπέλης. Κάνε έναν κόπο, κούνα ένα ματσάκι με 50ευρα στον οδηγό και ζήτα να σε αφήσουν να πάρεις το αμάξι να το πας για σέρβις. Με δικά σου λεφτά, εννοείται. Ο άλλος σε κυβερνάει, φροντίζει για σένα, εσύ να μην πεις ένα ευχαριστώ;

– Φίμωσε όσους προπαγανδίζουν ενάντια στους ήρωες που προσπαθούν να μας σώσουν. Έλα, ξέρεις καλά ποιούς εννοώ. Για παράδειγμα, ψάξε να βρεις ποιοί είναι οι επιτήδειοι που πάνε και αμολάνε ράντσα από εδώ και από εκεί στα νοσοκομεία για να πολεμήσουν τον Άδωνι Γεωργιάδη. Θα τους βρεις εύκολα, περιφέρονται μέσα στην πόλη με ράντσα αγκαλιά. Φωτογράφισε τους και δημοσίευσε τις εικόνες, για να τους λιντσάρουν όλοι οι συνειδητοποιημένοι δημοκρατικοί πολίτες. Α, άμα θες να βοηθήσεις και πιο ουσιαστικά, αγόρασε και κανένα βιβλίο του Άδωνι, ο οποίος, μια και λέγαμε για απίστευτα, είναι υπουργός υγείας.

adonis-vivlia

– Δώσε όλα σου τα λεφτά σε ένα κόμμα. Τι θα πει δεν έχεις λεφτά; Και πώς επιβιώνεις, ρε καραγκιόζη; Ποιόν κοροϊδεύεις; Άσε κατά μέρος τις γυφτιές και δώρισε όλα σου τα μετρητά σε αυτούς που φτύνουν αίμα να κάνουν τη ζωή σου καλύτερη. Τα ακίνητα προς το παρόν δεν γίνονται δεκτά, περιμένουν να σου τα κατασχέσουν χωρίς να πληρώνουν αυτοί το χαράτσι-έχεις εσύ.

– Πες και μια καλή κουβέντα. Μην είσαι αχάριστος. Θα έχεις ακούσει ότι οι βουλευτές φοβούνται να κυκλοφορήσουν στο δρόμο, με τόσους τραμπούκους και τρομοκράτες που κυκλοφορούν (μόνο ο πρωθυπουργός δε μασάει και ζει στα όρια, παίρνει το αμάξι και πάει στο Λουτράκι για φαγητό).

Ευκαιρία να δείξεις τον πατριωτισμό σου, τονώνοντας την ψυχολογία αυτών που σε κυβερνούν. Πάρε μια ντουντούκα και στήσου έξω από τη Βουλή. Υπέμεινε ψύχραιμα  το bukkake από τους αστυνομικούς για να έχεις την ευκαιρία να δεις τα αστέρια της πολιτικής να φτάνουν στο χώρο εργασίας τους. Σήκωσε τη ντουντούκα και δωσ’ τους δύναμη, με ατάκες όπως «κουράγιο παλικάρι Στουρνάρα, όλοι μαζί το περνάμε», «εκλογές το 2026» και «η Ελλάδα, κύριε; Δεν είναι στο ευρώ η Ελλάδα;».

Like this Article? Share it!

About The Author

Ο Βαγγέλης Γαροφάλλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1985. Το 2008 κυκλοφόρησε η συλλογή διηγημάτων του «Πρωινά ξυπνήματα» (εκδ. Πολύτροπον) και το 2009 το μυθιστόρημα «Η βασίλισσα του βυθού» (εκδ. Νόβολι). Η νέα του συλλογή διηγημάτων, «Αγριάλιτι», κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πολύτροπον.