Για αυτή την άτιμη την καρέκλα

Published On 18 September 2013 | By Κατερίνα Καραβία | Frog Team

Η υπεύθυνη αριστερά δεν έπειθε πια και έμπαινε-δεν έμπαινε στην Βουλή. Έτσι ο Φώτης, που είναι «γάτα», διαχώρισε την θέση του από αυτήν των μέχρι πρότινος σωτήρων της Ελλάδας Σαμαρά και Βενιζέλου, πήρε το δισάκι του και έφυγε για άλλη παραλία. Για αυτήν του Λοβέρδου.

Το ότι η Δημοκρατική Αριστερά δεν ήταν τελικά ούτε Δημοκρατική ούτε Αριστερά, ο περισσότερος κόσμος το συνειδητοποίησε πολύ γρήγορα, όταν ο Φώτης δεν άργησε να συμφωνήσει στην στήριξη της χειρότερης κυβέρνησης που είδαμε τα τελευταία χρόνια (τούμπα νούμερο 1).

Παρόλα αυτά, πολλοί συνέχιζαν να πιστεύουν ότι ο Φώτης διαπραγματευόταν σκληρά στην τρικομματική -κι ας πέρναγαν μνημόνια και μεσοπρόθεσμα με άνεση-, και ότι μαχόταν με την Σκύλλα και την Χάρυβδη καθημερινά ως «αριστερός», «δημοκράτης» και «υπεύθυνος».

Όσο περνούσε βέβαια ο καιρός, όχι μόνο οι ψηφοφόροι αλλά ακόμα και οι ίδιοι οι βουλευτές της ΔΗΜ.ΑΡ. μειώνονταν δραματικά, και κάπου εκεί ο Φώτης κατάλαβε ότι η ΕΡΤ ήταν η τελευταία του ευκαιρία να σώσει τα κομμάτια της «αριστεράς» και της «δημοκρατίας» του.

Και δεν ήταν ότι ο Φώτης νοιάστηκε για την ΕΡΤ ή για τους εργαζόμενούς της -άλλωστε συμφωνούσε με την αναδιάρθρωσή της, που σήμαινε απολύσεις και περικοπές μισθών, καθώς και με την διαθεσιμότητα- ήταν ότι ήθελε να το κάνει πιο «γλυκά», «δημοκρατικά» και «υπεύθυνα». Και προ πάντων ήταν ότι έβλεπε τα νούμερα του κόμματός του στις δημοσκοπήσεις πιο μαύρα κι από την οθόνη της Δημόσιας Τηλεόρασης.

karekla2

Η υπεύθυνη αριστερά δεν έπειθε πια και έμπαινε-δεν έμπαινε στην Βουλή. Έτσι ο Φώτης, που είναι «γάτα», διαχώρισε την θέση του από αυτήν των μέχρι πρότινος σωτήρων της Ελλάδας Σαμαρά και Βενιζέλου, πήρε το δισάκι του και έφυγε για άλλη παραλία (τούμπα νούμερο 2).

Για αυτήν του Λοβέρδου. Αφού το ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει και οι ψηφοφόροι του έμειναν χωρίς κομματική στέγη, οι δύο άντρες αποφάσισαν νεκραναστήσουν το Κέντρο που έχει πεθάνει προ πολλού και την εξίσου νεκρή Κεντροαριστερά, μπας και μπουν στη Βουλή στις επόμενες εκλογές (τούμπα νούμερο 3).

Γιατί, όπως ο Αντρέας, έτσι και ο Φώτης, -ποια σωτηρία της Ελλάδας, ποια Αριστερά και ποια Δημοκρατία- για αυτή την άτιμη την καρέκλα τα κάνει όλα. Κι ας ελπίσουμε πως αυτή την φορά το ‘χουν πάρει χαμπάρι και οι ψηφοφόροι του.

Like this Article? Share it!

About The Author

: Είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει εργαστεί σε ενημερωτικές ιστοσελίδες και ηλεκτρονικά περιοδικά.