Frog pets: Γνωρίζοντας τη μυστήρια μικρή μπάλα με τα αγκάθια

Published On 26 October 2013 | By Μελίνα Βελιμέζη | Frog Pets

Οι σκαντζόχοιροι δεν είναι τα πιο συνηθισμένα κατοικίδια, αλλά υπάρχουν άνθρωποι που υιοθετούν τα συμπαθή μικρά πλάσματα με την αγκάθινη “πανοπλία”. Τί γίνεται όμως όταν οι σκαντζόχοιροι συναντούν γάτες και σκύλους;

Γι’ αυτούς που αγαπούν τα ζώα, όλα είναι χαριτωμένα ή όμορφα, ακόμη και τα πιο περίεργα. Μπορεί να είναι δύσκολο να πλησιάσεις έναν σκαντζόχοιρο λόγω των αγκαθιών του, αλλά είναι ένα από τα πιο ήρεμα και γλυκά ζώα που υπάρχουν. Γι’ αυτό και παρά την αγκάθινη “πανοπλία”, υπάρχουν άνθρωποι που έχουν για κατοικίδιο ένα είδος μικρόσωμου σκαντζόχοιρου με γκρι αγκάθια.

Εκτός όμως από την επαφή τους με τους ανθρώπους, οι μικροί σκαντζόχοιροι συναντούν γάτες και σκυλιά και το αποτέλεσμα δεν είναι πάντα το ίδιο.

Η περιέργεια των γατιών τα ωθεί στο να ανακαλύψουν τι κρύβεται  πίσω από τη μπάλα με τα αγκάθια, κι έτσι γεννιέται ένα είδος παιχνιδιού χωρίς κανένα «θύμα» ευτυχώς.

Τι γίνεται όμως όταν ένας αρκετά μεγαλύτερος σε μέγεθος σκύλος συναντά τον μικρό σκαντζόχοιρο;

Πέρα από τις αναγνωριστικές συναντήσεις υπάρχουν και οι εδραιωμένες σχέσεις όπως αυτή η ιδιαίτερη φιλία ανάμεσα σε αυτή τη γάτα και τον μικρό σκαντζόχοιρο.

Like this Article? Share it!

About The Author

: Είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει εργαστεί σε ενημερωτικές ιστοσελίδες και ηλεκτρονικά περιοδικά.