Δεν χάνουμε και τίποτα με ένα πραξικοπηματάκι

Published On 28 September 2013 | By 3pointmagazine.gr | Frog Guests

Με προσδοκίες για ένα καλύτερο αύριο περιμένει η χώρα το προαναγγελθέν πραξικόπημα των έφεδρων αξιωματικών των ειδικών δυνάμεων. Έχοντας δοκιμάσει τα πάντα χωρίς επιτυχία, ο λαός βασίζει τις τελευταίες του ελπίδες στον στρατό για να απαλλαγεί από τα μνημόνια, τη φτώχεια και τα τούρκικα σήριαλ.

Για να μην παρεξηγηθούμε, εννοείται ότι οι Έλληνες είναι βαθιά δημοκράτες. Ως γνωστόν, το ’73 η μισή Αθήνα ήταν μέσα στο Πολυτεχνείο και η άλλη μισή κουβαλούσε τρόφιμα και φάρμακα. Αν κάποτε μαζεύονταν όλοι οι σύλλογοι αντιστασιακών, για μία κοπή πίτας για παράδειγμα, θα γέμιζαν δυο φορές το ΟΑΚΑ και η πίτα θα έσπαγε άνετα το ρεκόρ Guinness.

Παρόλα αυτά, με την κατάσταση στο μη παρέκει, πληθαίνουν οι φωνές που υποστηρίζουν ότι δεν έχουμε να χάσουμε και τίποτα με ένα πραξικοπηματάκι. Πολλοί αναγνωρίζουν το λογικό επιχείρημα των εφέδρων, οι οποίοι απαριθμούν ένα σωρό άρθρα του Συντάγματος που έχει καταπατήσει η κυβέρνηση, αντί να τους αφήσει να τα καταπατήσουν αυτοί, που είναι και δουλειά τους. Η ιστορία εξάλλου έχει δείξει ότι οι δημοκρατικά εκλεγμένες κυβερνήσεις τα βρίσκουν σκούρα στις συνταγματικές εκτροπές, ενώ αντίθετα οι στρατιωτικοί είναι σαΐνια σε κάτι τέτοια.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο 3pointmagazine.gr.

Like this Article? Share it!

About The Author

Ανεξάρτητο περιοδικό για την τέχνη, την πολιτική, την κοινωνία, με άρθρα και απόψεις, ρεπορτάζ, αφιερώματα και συνεντεύξεις.