Θα κλωνοποιούσες τον σκύλο σου αν είχες 100.000 δολάρια;

Published On 16 February 2015 | By Δημήτρης Κοτάκος | Frog Pets

Η Dolly ήταν το πρώτο θηλαστικό που ήρθε σε αυτόν το πλανήτη μέσω της κλωνοποίησης και το γεγονός ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων. Η κλωνοποίηση ζώων είναι σήμερα μία καλοστημένη και επικερδής επιχείρηση. Με 100.000 δολάρια η Sooam Biotech μπορεί να κλωνοποιήσει τον σκύλο ή τη γάτα σου.

Ο Dr. Hwang Woo-suk, επικεφαλής της εταιρείας, είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων όταν το 2004 ανακοίνωσε πως η ομάδα του κατάφερε να κλωνοποιήσει ανθρώπινο έμβρυο. Μέχρι σήμερα έχουν κλωνοποιήσει πάνω από 500 σκύλους.

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν πως είναι “αστείο” να κλωνοποιήσεις το σκύλο σου πιστεύοντας πως θα αποκτήσεις ένα νέο σκύλο με την προσωπικότητα του πρώτου. Ένας από αυτούς είναι ο Sir Ian Wilmut, ένας από τους δημιουργούς της Dolly the sheep. “Οι ιδιοκτήτες θα απογοητευτούν” δήλωσε.

Υπάρχουν φυσικά και άλλες εταιρείες που μπήκαν ή προσπάθησαν να μπουν στο “παιχνίδι”. Το 2004, η Genetic Savings & Clone κλωνοποίησε το πρώτο κατοικίδιο.

dogCloning2

Μία Τεξανή είχε τέτοια αδυναμία στη 19χρονη γάτα της Nicky που κατέθεσε το ποσό των 50 χιλιάδων δολαρίων για την κλωνοποίηση της. Η Little Nicky “γεννήθηκε” στις 17 Οκτωβρίου του 2004 και μέχρι σήμερα ζει χωρίς προβλήματα υγείας.

Το 2008 μέσω κλωνοποίησης γεννήθηκαν δύο σκυλιά. Η Missy από την BioArts International και ο Booger από το Εθνικό Πανεπιστήμιο της Seoul.

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε τους επιστήμονες να εξηγούν με απλά λόγια την διαδικασία τη κλωνοποίησης.

* Περισσότερα άρθρα στο petsonly.gr

Like this Article? Share it!

About The Author

: Ο Δημήτρης Κοτάκος BCCSDip.DogBhv, είναι επαγγελματίας εκπαιδευτής σκύλων. Διπλωματούχος του Βρετανικού Κολεγίου Κυνολογικών Σπουδών. Αποφοίτησε με έπαινο στην "Συμπεριφορά Σκύλων", Advanced Canine Behaviour Diploma. Απόφοιτος της σχολής εκπαιδευτών σκύλων, Stardogs Trainers Academy. Από το 2015 συμμετέχει στην Κυνοφιλική Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης K9 SAR, του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ως Επιστημονικός Συνεργάτης.