Κατερίνα Μακαβού: «Η αταξία ξεκινά μέσα από το κεφάλι μας το ίδιο»

Published On 21 September 2015 | By Πέννυ Γέρου | Συνεντεύξεις

Μετά από ένα αμφιλεγόμενο καλοκαίρι, η Κατερίνα Μακαβού επιστρέφει στην Αθήνα, εκεί που μας άφησε το Μάιο, στην οδό «Πατησίων 316», και στη συνέχεια έρχεται μέχρι το κέντρο για ένα live την 1η Οκτωβρίου, το πρώτο για τη νέα σεζόν. Λίγο πριν από αυτή τη ζωντανή εμφάνιση, μιλάει στο Βάτραχο για το καλοκαίρι που πέρασε, τη ζωή στην πόλη, την τάξη και την αταξία, το νέο της δίσκο.

«Το καλοκαίρι όπως όλοι ξέρουμε ήταν μια πολύ περίεργη και δύσκολη περίοδος» ομολογεί. «Στα πλαίσια αυτής της κατάστασης αποφάσισα να ξεκουραστώ και να σκεφτώ τα πλάνα του χειμώνα. Μέσα στη χρονιά βασικός στόχος είναι η ετοιμασία του τρίτου δίσκου, και οι ζωντανές εμφανίσεις».

Προπομπό του τρίτου δίσκου – μετά τους «Μικρά Μυστικά» και «Άλλη μια ώρα» – αποτέλεσε το single «Πατησίων 316» που κυκλοφόρησε πριν από 4 μήνες, στο οποίο η Κατερίνα εξιστορεί με τον τρόπο της μια «κάθοδο» στην Αθήνα, ένα κυνήγι ονείρων, μια απόπειρα να βάλει κανείς τη ζωή του σε τάξη. Στο κατά πόσο όμως το τελευταίο είναι εφικτό με τα δεδομένα της σύγχρονης εποχής, η ίδια απαντά πως «η αταξία συνήθως ξεκινάει μέσα από το κεφάλι μας το ίδιο και μετά εξαπλώνεται και σε άλλες πλευρές της καθημερινότητάς μας. Αν η τάξη είχε να κάνει μόνο με την οικονομική μας κατάσταση, σε περιόδους οικονομικής ευμάρειας θα ήμασταν απόλυτα ισορροπημένοι και πανευτυχείς».

Όσον αφορά, από την άλλη, στη δυνατότητα της μεγάλης πόλης να προσφέρει όντως σε έναν νέο ένα μονοπάτι προς την πραγματοποίηση των ονείρων του, έχοντας εγκαταλείψει η ίδια τη Θεσσαλονίκη κι έχοντας εγκατασταθεί πλέον στην Αθήνα, παραδέχεται πως «κάθε αρχή και δύσκολη». «Όταν όμως έχεις συγκεκριμένους στόχους που αγαπάς» συμπληρώνει, «τα πράγματα ελαφραίνουν. Ήταν μια απόφαση που σίγουρα δεν έχω μετανιώσει και καθώς ο χρόνος περνάει, μοιάζει να με δικαιώνει. Ναι, πιστεύω πως για έναν άνθρωπο που θέλει να κάνει κάποια πράγματα παραπάνω στη μουσική, είναι απαραίτητο να έρθει στην Αθήνα, τουλάχιστον για κάποιο χρονικό διάστημα. Η Αθήνα με τη σειρά της είναι σίγουρα μια μεγάλη πόλη, που αν κάποιος δεν βρει γρήγορα τους ανθρώπους και τα μέρη του, σίγουρα θα δυσκολευτεί. Ωστόσο, όταν αρχίζεις και ανακαλύπτεις σιγά σιγά τα κρυμμένα της τοπία, συνειδητοποιείς και το πόσο όμορφη είναι».

Ο επόμενος χρόνος που έρχεται, θα την βρει, καλώς εχόντων των πραγμάτων, με τον τρίτο της δίσκο, τον τίτλο του οποίου δεν έχει αποφασίσει ακόμα, καθώς αυτός θα προκύψει από την ολοκλήρωσή του. Παρόλα αυτά, μας προϊδεάζει λέγοντας πως «αυτός ο δίσκος θα έχει περάσματα και από είδη που δεν έχω ξανά δισκογραφήσει και, εκτός από δικά μου κομμάτια, θα έχει και κάποιες συνεργασίες».

makavou2

Την επόμενη Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου, η Κατερίνα θα βρίσκεται για το πρώτο live του φθινοπώρου στον Κήπο του Νομισματικού Μουσείου, με τη θεατρικότητά της και την ατμοσφαιρικότητα μιας άλλης εποχής. Η ίδια μας προϊδέασε για το τι θα δούμε και θα ακούσουμε: «Στον κήπο θα παίξουμε με το αγαπημένο trio, με το οποίο παρουσιάζω τη δουλειά μου τα τελευταία δυο χρόνια. Θα είναι μαζί ο Ορέστης Μπενέκας, στα πλήκτρα και τα φωνητικά, και ο Μιχάλης Βρέττας, στο βιολί και τα φωνητικά, πολύ καλοί φίλοι και συνεργάτες. Θα παίξουμε κομμάτια από τη δισκογραφία μου, από τα καινούργια που ετοιμάζουμε και αρκετές  διασκευές».

Like this Article? Share it!

About The Author

: Έχει σπουδάσει Επικοινωνία και ΜΜΕ στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται στο χώρο της πολιτιστικής δημοσιογραφίας και της επικοινωνίας. Αγαπάει τον κινηματογράφο, τα βιβλία, τις βόλτες στην πόλη και ψιθυρίζει στίχους στο μετρό νομίζοντας ότι δεν τη βλέπει κανείς. Είναι πάντα «stuck in the middle» και η θεραπεία της για αυτό βρίσκεται στις κονσόλες και τα μικρόφωνα του TrollRadio.gr.