Μα οι φίλοι μου φεύγουν

Published On 1 October 2013 | By 3pointmagazine.gr | Frog Guests

Οι φίλοι μου φεύγουν, και πολλοί από αυτούς που έχουν μείνει πίσω θέλουν να τους ακολουθήσουν. Παίρνω μία βαθιά ανάσα… όχι, μία εγκληματική συμμορία δεν θα με σταματήσει να ονειρεύομαι.

Αυτοί που παπαγαλίζαμε μαζί την ιστορία της κατεύθυνσης, που μοιραζόμασταν μία θέση στο ξεχαρβαλωμένο καλοριφέρ στο λύκειο, αυτοί που γνώρισα στο Πανεπιστήμιο, που μου κράταγαν το χέρι σφιχτά στις πορείες όταν με το άλλο κάλυφταν το πρόσωπο τους μπας και προφυλαχθούν από τα χημικά.

«Έμαθες για το παιδί που σκότωσαν οι χρυσαυγίτες; Τον δολοφόνησαν στη μέση του δρόμου». Απορία… «Τι λες ρε; Δεν έχω ακούσει τίποτα», μου απαντάει από την άλλη μεριά του Skype στην Πορτογαλία. Όχι ότι εκεί δεν έχει κρίση, μα να, οι φασίστες δεν σκοτώνουν ανθρώπους στη μέση του δρόμου.

Ό,τι είχα να με κρατάει πίσω, τα αποτελείωσε πριν λίγες μέρες ο ναζισμός. Τι να τον κάνω τον Παρθενώνα και την «λαμπρή» και «ένδοξη» ιστορία του τόπου όταν υπάρχουν γύρω μου μισό εκατομμύριο άνθρωποι που αρνούνται να διδαχτούν από τα λάθη του παρελθόντος;

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο 3pointmagazine.gr.

Like this Article? Share it!

About The Author

Ανεξάρτητο περιοδικό για την τέχνη, την πολιτική, την κοινωνία, με άρθρα και απόψεις, ρεπορτάζ, αφιερώματα και συνεντεύξεις.