Νέα δημοσκόπηση: Οι Έλληνες λένε “ναι” στα μνημόνια

Published On 2 November 2013 | By Βαγγέλης Γαροφάλλου | Βαγγέλης Γαροφάλλου - Master Frogo

Ριζική ανατροπή της στάσης των Ελλήνων απέναντι στα μνημόνια διαφαίνεται σε νέα δημοσκόπηση που έρχεται στο φως. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, “ναι σε όλα” λέει πλέον η συντριπτική πλειοψηφία των συμπατριωτών μας, που καταλογίζει μάλιστα στην κυβέρνηση χαρακτηριστική καθυστέρηση στη λήψη νέων, σκληρότερων μέτρων.

Παρά τις όποιες ολιγωρίες, πάντως, η Νέα Δημοκρατία καταγράφει άνοδο, καθώς μετά τη νίκη της Μέρκελ οι Έλληνες θεωρούν ότι με μία προσφιλή στους Γερμανούς κυβέρνηση ο Ολυμπιακός ενδέχεται να καρπωθεί μερικά “φαλτσοσφυρίγματα” στο Τσάμπιονς Λιγκ και έτσι να βρεθεί στον τελικό, αντιμέτωπος με τη Μπάγερν Μονάχου.

Αντίθετα, σε ελεύθερη πτώση βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τις αποκαλύψεις ότι πίσω από τις τρομοκρατικές οργανώσεις, τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας αλλά και την εποχιακή γρίπη βρίσκονταν ο Γιώργος Πάντζας και ο Γιώργος Βαρεμένος.

Πτώση καταγράφεται και για το άλλο άκρο, τη Χρυσή Αυγή, καθώς οι ψηφοφόροι της δηλώνουν απογοητευμένοι που δεν έχουν λάβει χώρα ούτε αποκεφαλισμοί, ούτε διαμελισμοί λαθρομεταναστών, ενώ το πραξικόπημα πηγαίνει από αναβολή σε αναβολή.

Η έκπληξη έρχεται από τα ποσοστά του ΚΚΕ, που παραμένουν σταθερά. Οι ειδικοί αποδίδουν αυτό το “πάγωμα” στον περίπου ίδιο αριθμό γεννήσεων και θανάτων που παρατηρήθηκε τελευταία στα μέλη του κόμματος.

Μέρες ’81 φέρεται να ζει το ΠΑΣΟΚ, που καταγράφει τεράστια άνοδο χάρη στην πρωτοβουλία του Ευάγγελου Βενιζέλου για ενότητα της κεντροαριστεράς. Μάλιστα δεν αποκλείεται και η διοργάνωση συμπόσιου ανταλλαγής απόψεων με τον Αλή Μπαμπά και τους σαράντα κλέφτες, αλλά και οι μεταγραφές απατεώνων από άλλες χώρες για να ενισχύσουν το διεθνές προφίλ του κινήματος. Παράλληλα, ήδη έχουν κινηθεί οι διαδικασίες για να λάβουν δικαίωμα ψήφου οι Πακιστανοί που κούναγαν τα σημαιάκια στην τελευταία μεγάλη συγκέντρωση του κόμματος, ώστε αργά ή γρήγορα ο σοσιαλισμός να επιστρέψει στο θρόνο του.

Μικρή πτώση για τη ΔΗΜΑΡ, κυρίως λόγω της διαρροής των ροκάδων και των χεβιμεταλάδων ψηφοφόρων μετά την πρόταση του Φώτη Κουβέλη να παίζει πολύ χαμηλά η μουσική στις συναυλίες για να αποφεύονται οι εντάσεις. Πρόταση που προσυπέγραψε και ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, προσθέτοντας ότι είναι υποχρέωση όλων να πουν “Όχι στη βία, αλλά και στη φασαρία”.

Την ίδια ώρα, έντονη συσπείρωση παρατηρείται στις τάξεις των αγανακτισμένων κατοίκων βορείων προαστείων που φωνάζουν για τη σωτηρία της ελεύθερης αγοράς, με αποτέλεσμα την αύξηση των ποσοστών του Θάνου Τζήμερου. Άνοδος και για το νέο κόμμα του Ανδρέα Λοβέρδου, καθώς τις τελευταίες εβδομάδες διπλασιάστηκαν τα εγκεφαλικά. Επανεμφάνιση για το Λ.Α.Ο.Σ. και τον Γιώργο Καρατζαφέρη, χάρη στην νέα υπηρεσία του κόμματος “έλα γιαγιά να πάμε χέρι-χέρι στο ΑΤΜ” που έχει προκαλέσεις διαρροές από την Χρυσή Αυγή.

Από την άλλη, σε ελεύθερη πτώση βρίσκονται τα κόμματα της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, καθώς όλα δείχνουν ότι η κόντρα για το αν στις πορείες θα παίζει Rage againist the machine ή Dead Kennedys οδηγεί σε σχίσμα.

Στο ερώτημα πότε και αν πρέπει να γίνουν εκλογές, το μεγαλύτερο ποσοστό απαντά “Οχι-οι εκλογές είναι πληγή για τη δημοκρατία”, ενώ οι υπόλοιποι “Οχι-η χώρα πρέπει πρώτα να διασωθεί”.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός συνεχίζει να είναι ο Αντώνης Σαμαράς, με τον Γιόζεφ Μένγκελε να έχει προσπεράσει τον Μπενίτο Μουσολίνι στη δεύτερη θέση.

Τέλος, ολοένα και αυξάνεται το ποσοστό των ψηφοφόρων που βλέπουν με θετικό μάτι την πιθανότητα κυβερνητικής συνεργασίας της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ με τον διάβολο, στην περίπτωση που τα δύο κόμματα δεν καταφέρουν να επιτύχουν την αυτοδυναμία.

Like this Article? Share it!

About The Author

Ο Βαγγέλης Γαροφάλλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1985. Το 2008 κυκλοφόρησε η συλλογή διηγημάτων του «Πρωινά ξυπνήματα» (εκδ. Πολύτροπον) και το 2009 το μυθιστόρημα «Η βασίλισσα του βυθού» (εκδ. Νόβολι). Η νέα του συλλογή διηγημάτων, «Αγριάλιτι», κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πολύτροπον.