Νέα Δημοσκόπηση: Πρώτο κόμμα το «Ποτάμι», δεύτερος ο Θορ

Published On 20 March 2014 | By Βαγγέλης Γαροφάλλου | Βαγγέλης Γαροφάλλου - Master Frogo

Σοκαριστικά είναι τα στοιχεία που φέρνει στο φως νέα δημοσκόπηση, με το πολιτικό σκηνικό να είναι ιδιαίτερα ασταθές και τις πολιτικές ζυμώσεις να οργιάζουν.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, το «Ποτάμι» κάνει το μεγάλο βήμα, «πρωταγωνιστεί» και περνάει στην πρώτη θέση της εκλογικής προτίμησης των Ελλήνων, καθώς η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών φέρεται να συμφωνεί απόλυτα με τις θέσεις που παρουσίασε το νεοσύστατο κόμμα: το «τίποτα» στην Ελλάδα είναι θρησκεία. Μάλιστα, η μόνη μερίδα του πληθυσμού που αρνείται να μπει στο «Ποτάμι» είναι αυτοί που κρυώνουν τα πόδια τους.

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται πλέον ο Θορ, ο γιός του Όντιν, που χρησιμοποιώντας το σφυρί του έχει προσπεράσει ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, ενώ εμφανίζεται ανοικτός σε συνεργασίες με τους «Εκδικητές». Τη στήριξή τους στον εξωγήινο Θεό έχουν ήδη εκφράσει ανοικτά ο Δημοσθένης Λιακόπουλος και αρκετοί μεθυσμένοι θαμώνες νυχτερινών μαγαζιών.

Η Νέα Δημοκρατία έχει υποχωρήσει στην τρίτη θέση, αλλά αυτό δεν προβληματίζει τους κυβερνητικούς κύκλους, καθώς εξετάζεται το ενδεχόμενο, αν στραβώσουν κι άλλο τα πράγματα, ο Αντώνης Σαμαράς να αντικατασταθεί από έναν έμπειρο υπηρεσιακό πρωθυπουργό, όπως ο Λουκάς Παπαδήμος ή ο Μάριο Μόντι.

neadimoskopisi2

Δεν σταματάει η κατρακύλα του ΣΥΡΙΖΑ από τότε που οι φιλελεύθεροι διέδωσαν την ιδιαίτερα επιτυχημένη φήμη ότι θα γίνει «νέο ΠΑΣΟΚ», πείθοντας τους φέροντες λοβοτομή αριστερούς ψηφοφόρους να στραφούν στο ΚΚΕ και την Ανταρσύα για να μην τους πουν Πασόκους.

Πτώση και για την Χρυσή Αυγή, γεγονός που έφερε κατήφεια σε συγκεκριμένη πτέρυγα της φυλακής.

Στα ίδια επίπεδα παραμένουν τα ποσοστά του ΚΚΕ, που είναι το μοναδικό πράγμα που μένει σταθερό στην Ελλάδα μαζί με τις κακές διαιτησίες στο ποδόσφαιρο.

Μικρή άνοδος για τους Ανεξάρτητους Έλληνες, μετά την πρόσφατη βόλτα – φωτογράφιση του υποψήφιου δήμαρχου Βασίλη Καπερνάρου στην Πλάκα, που έγινε δεκτή από τους διαβάτες με ενθουσιασμό και την ατάκα «καλώς τα αρχ**ια μας τα δυο».

Εξαφανίζεται από το προσκήνιο η ΔΗΜΑΡ, μετά τις πολλές διαρροές προς «Ποτάμι» και «Ελιά», αλλά και τις πολλές διάρροιες λόγω της μεγάλης ηλικίας των ψηφοφόρων της.

Η καλή πορεία της ομάδας της Κηφισιάς τόσο στο μπάσκετ όσο και στο βόλεϊ έχει δώσει μία ενδοφλέβια ένεση αισιοδοξίας στη «Δημιουργία ξανά» του Θάνου Τζήμερου, κόμμα που φέρεται να εξετάζει την πρόταση να χτιστεί ένα τείχος που να χωρίζει την Αθήνα στο Ψυχικό, για να ζήσουν οι εύποροι αξιοπρεπείς οικογενειάρχες σε ανθρώπινες συνθήκες.

Ανεβαίνουν τα ποσοστά της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, καθώς όλο και περισσότεροι υποψήφιοι ψηφοφόροι της «Ελιάς» απογοητεύονται και στρέφονται στον αναρχοαυτόνομο χώρο, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι πρόκειται για τουλάχιστον 8 από τους «58».

Για να μείνουμε στον εξωκοινοβουλευτικό χώρο, πληθαίνουν μέρα με τη μέρα οι φήμες ότι υπάρχει ακόμα ΠΑΣΟΚ.

Αφήνοντας την πρόθεση ψήφου, η μεγάλη έκπληξη έρχεται στην ερώτηση για το ποιός είναι καταλληλότερος πρωθυπουργός. Θορ και Σταύρος Θεοδωράκης κοντράρονται για την πρώτη θέση, με τον Αντώνη Σαμαρά να έχει οριακό προβάδισμα έναντι του Κωνσταντίνου Μπογδάνου για την τρίτη.

Ημερίδα για το ταραγμένο τοπίο του πολιτικού σκηνικού θα λάβει χώρα σε γνωστό βιβλιοπωλείο του Πειραιά, που μετά την νίκη του Παναθηναϊκού στο Καραϊσκάκη με 0-3 αποφάσισε να σταματήσει να πουλάει το βιβλίο του Γιώργου Δεληκάρη «Σαράντα χρόνια βάζω γκολ στον βάζελο».

Like this Article? Share it!

About The Author

Ο Βαγγέλης Γαροφάλλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1985. Το 2008 κυκλοφόρησε η συλλογή διηγημάτων του «Πρωινά ξυπνήματα» (εκδ. Πολύτροπον) και το 2009 το μυθιστόρημα «Η βασίλισσα του βυθού» (εκδ. Νόβολι). Η νέα του συλλογή διηγημάτων, «Αγριάλιτι», κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πολύτροπον.