Οι “κακοί” του Χόλυγουντ (μέρος β’)

Published On 14 October 2013 | By 3pointmagazine.gr | Frog Guests

Το πρώτο μέρος περιελάμβανε βιαστές που λάτρευαν τον Μπετόβεν, τιμωρούς των επτά θανάσιμων αμαρτημάτων, αμείλικτες νοσοκόμες, στυγνούς δολοφόνους ναζί, ψυχοπαθείς κανίβαλους. Το δεύτερο… δεν διαφέρει και πολύ.

Είναι οι “κακοί” του Χόλυγουντ, αυτοί που έχουν συνδέσει τον ρόλο τους με την ταινία, περισσότερο ίσως και από τον ήρωα-πρωταγωνιστή. Αυτοί που σε προκαλούν να τους μισήσεις, αλλά και να τους θαυμάσεις.

Το δεύτερο μέρος αποτελείται εξ’ ολοκλήρου από προτάσεις φίλων και αναγνωστών του 3pointmagazine και περιλαμβάνει στυγερούς δολοφόνους με περίεργα κουρέματα, ιδιόμορφους ήρωες με ονόματα “τράπουλας”, αδίστακτες γυναίκες-αράχνες και σχιζοφρενείς πεθαμένους (!) δολοφόνους.

Anton Chigurh – “Καμία πατρίδα για τους μελλοθάνατους”

Εκ πρώτης όψεως θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως χαζούλης μοναχικός μαμάκιας. Στην μεταφορά όμως της ομώνυμης νουβέλας των αδερφών Κοέν, ο Chigurh είναι ένας από τους πιο αξιομνημόνευτους κακούς του Χόλυγουντ. Ο πληρωμένος δολοφόνος με το αστείο κούρεμα και τη βραχνή φωνή, καταδιώκει τον Llewelyn Moss, ο οποίος έχει βρει στα απομεινάρια μια αιματηρής συναλλαγής μια βαλίτσα με 2,3 εκατομμύρια.

hollywood2b

Απίστευτα βίαιος, στυγνός, αλλά και αινιγματικός, ο Chigurh σκοτώνει όποιον βρεθεί στο διάβα του, θυμίζοντας δαιμονισμένο. Σύμφωνα με τις αφηγήσεις των δημιουργών του, ο Chigurh είναι ένα πλάσμα από άλλο πλανήτη, ένα πλάσμα που σκορπίζει αίμα χωρίς τον παραμικρό ηθικό ενδοιασμό, προσπερνώντας κάθε ανθρώπινο εμπόδιο για να φτάσει στον στόχο του, είναι ο Θάνατος αυτοπροσώπως.

Διαβάστε ολόκληρο το αφιέρωμα στο 3pointmagazine.gr.

Like this Article? Share it!

About The Author

Ανεξάρτητο περιοδικό για την τέχνη, την πολιτική, την κοινωνία, με άρθρα και απόψεις, ρεπορτάζ, αφιερώματα και συνεντεύξεις.