Οι σούπερ-ήρωες της διπλανής πόρτας

Published On 8 November 2013 | By 3pointmagazine.gr | Frog Guests

Πώς θα σας φαινόταν αν –κάνοντας την πρωινή σας βόλτα- «πέφτατε» πάνω σε έναν περίεργο τύπο με μάσκα και στολή, ο οποίος υποστηρίζει ότι είναι ένας «αληθινός» σούπερ ήρωας;

Οι real-life superheroes είναι μία μόδα ή ακόμη καλύτερα ένα κίνημα το οποίο εξαπλώνεται από τις Η.Π.Α και τον Καναδά μέχρι και πολλές χώρες της Ευρώπης. Ξεκίνησε κατά τη διάρκεια των ’80s με το ίντερνετ να έχει παίξει καταλυτικό ρόλο στην εξάπλωσή του τα τελευταία χρόνια.

Καθημερινοί άνθρωποι, χωρίς υπερδυνάμεις φυσικά, φοράνε στολές και μάσκες και κάνουν τα πάντα για να βοηθήσουν τους ανθρώπους γύρω τους. Περιπολούν τους δρόμους, φροντίζουν τους άστεγους, καθαρίζουν την πόλη τους, βοηθάνε ηλικιωμένες κυρίες να περάσουν το δρόμο και μόλις εντοπίσουν κάποιο έγκλημα θα σπεύσουν στη τοπική αστυνομία και μερικές φορές θα εμπλακούν και οι ίδιοι ώστε να «σώσουν» το θύμα το γρηγορότερο δυνατό. Οι αληθινοί σούπερ ήρωες είναι μουσικοί, αθλητές, υπάλληλοι, δηλαδή άνθρωποι της «διπλανής πόρτας».

Η «μαμα» του εν λόγω κινήματος, οι Η.Π.Α, ακόμη και σήμερα μετράει τους περισσότερους και πιο αφοσιωμένους στο σκοπό τους σούπερ-ήρωες. Αυτό, κατά πολλούς, οφείλεται στην αυξημένη διάδοση των comic στη συγκεκριμένη χώρα.

Τα απαραίτητα προσόντα για να γίνεις σούπερ-ήρωας

Κάποια ειδική εκπαίδευση δεν είναι υποχρεωτική, αν και πολλές φορές θα χρειαστεί. Χωρίς μάσκα, στολή και φυσικά ένα παρατσούκλι δεν μπορείς να θεωρείσαι σούπερ –ήρωας. Η μάσκα και η στολή δεν χρειάζονται τόσο για να κρατήσει κάποιος την αληθινή του ταυτότητα στην αφάνεια, όσο για να μπορούν όλοι οι πολίτες να τον ξεχωρίσουν όταν ο σούπερ-ήρωας π.χ. περιπολεί τους δρόμους τα άγρια μεσάνυχτα.

Διαβάστε ολόκληρο το αφιέρωμα στο 3pointmagazine.gr.

Like this Article? Share it!

About The Author

Ανεξάρτητο περιοδικό για την τέχνη, την πολιτική, την κοινωνία, με άρθρα και απόψεις, ρεπορτάζ, αφιερώματα και συνεντεύξεις.