Οι υπέροχες ζωγραφιές της 5χρονης Iris που έχει αυτισμό

Published On 10 October 2014 | By Θέμος Ρίζος | Frog Pic(k)s

Η Iris Grace έχει μία απίστευτη αντίληψη των χρωμάτων παρότι έχει αυτισμό – ή μήπως ακριβώς εξαιτίας του αυτισμού;

Οι επιστήμονες δεν έχουν ακόμη καταφέρει να κατανοήσουν πλήρως τον αυτισμό. Πρόκειται στην πραγματικότητα για ένα φάσμα διαταραχών με πολλές διαφορετικές εκφάνσεις, οι οποίες συχνά εκτός από μειωμένες ικανότητες επικοινωνίας συνοδεύονται και από απίστευτες επιδόσεις σε συγκεκριμένους τομείς.

Η Iris αποτελεί εξαιρετικό παράδειγμα: στα 5 της χρόνια, μόλις έχει αρχίσει να μαθαίνει να μιλάει. Αλλά η αντίληψη των χρωμάτων που επιδεικνύει στις ζωγραφιές της είναι απαράμιλλη.

GraceAutism1

GraceAutism2

Η μητέρα της την ενθάρρυνε να αρχίσει να ζωγραφίζει, στο πλαίσιο της θεραπείας που έκανε για βελτίωση της λεκτικής επικοινωνίας. «Τότε συνειδητοποιήσαμε ότι έχει πραγματικό ταλέντο, καθώς επίσης και την απίστευτη ικανότητα να συγκεντρώνεται για περίπου 2 ώρες κάθε φορά που ζωγραφίζει», γράφει η μητέρα της Iris στο site τους.

GraceAutism3

GraceAutism4

GraceAutism5

Στο irisgracepainting.com, μπορείτε να βρείτε περισσότερες ζωγραφιές της Grace, αλλά και να συμμετέχετε σε δημοπρασίες για να αποκτήσετε μία από αυτές. Η οικογένεια δωρίζει όλα τα έσοδα των δημοπρασιών σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς για τον αυτισμό.

 GraceAutism7

GraceAutism8

GraceAutism6

Like this Article? Share it!

About The Author

: Σπούδασε Διεθνείς Σχέσεις, Θεωρία Συγκρούσεων και Δημοσιογραφία. Έχει εργαστεί, μεταξύ άλλων, σε ερευνητικές και ενημερωτικές εκπομπές της ΕΡΤ και της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης (ARD).