Ο Αριέλ Σαρόν μέσα από cartoons

Published On 13 January 2014 | By 3pointmagazine.gr | Frog Guests

Τόσο κατά τη διάρκεια της θητείας του, όσο και τα χρόνια που ήταν σε κώμα, αλλά και πιο πρόσφατα, στο άκουσμα της είδησης του θανάτου του, δεν είναι λίγοι εκείνοι που επέλεξαν να δώσουν το στίγμα τους μέσα από μία γελοιογραφία.

Στιγμές αλά ‘Μάργκαρετ Θάτσερ’ ζει τα τελευταία 24ωρα ο αραβικός κόσμος, στο άκουσμα της είδησης του θανάτου του πρώην πρωθυπουργού του Ισραήλ, Αριέλ Σαρόν.

Όπως στο Ηνωμένο Βασίλειο λίγους μήνες πριν, υπήρξαν δύο ειδών αντιδράσεις στο άκουσμα της είδησης του θανάτου της «Σιδηράς Κυρίας», έτσι και τώρα, ο θάνατος του ήρωα για τους σκληροπυρηνικούς ισραηλινούς και τους συμμάχους τους σε όλο τον κόσμο και τυράννου για τον αραβικό κόσμο και τους φιλειρηνιστές ισραηλινούς, πυροδότησε ποικίλες αντιδράσεις και δηλώσεις.

Από τη μία τα εγκωμιαστικά σχόλια που τον εκθειάζουν σαν θαρραλέο πολεμιστή, σπουδαίο στρατιωτικό ηγέτη και μεγάλο άνδρα και από την άλλη αυτά που τον κατηγορούν για τρομερά εγκλήματα πολέμου, όπως η σφαγή 2.500 περίπου άμαχων γυναικόπαιδων στα προσφυγικά στρατόπεδα Σάμπρα και Σατίλα, αλλά και η ενορχήστρωση του μεγαλύτερου κύματος ισραηλινών εποίκων στη Δυτική Όχθη και τη Λωρίδα της Γάζας.

sharon1

Τόσο κατά τη διάρκεια της θητείας του, όσο και τα χρόνια που ήταν σε κώμα, αλλά και πιο πρόσφατα, στο άκουσμα της είδησης του θανάτου του, δεν είναι λίγοι εκείνοι που επέλεξαν να δώσουν το στίγμα τους μέσα από μία γελοιογραφία. Πιο συνηθισμένη «σάτιρα» της πολιτικής του και βασική αιχμή στις περισσότερες γελοιογραφίες, ήταν η πολιτική των εποικισμών.

sharon5

* Δείτε όλες τις γελοιογραφίες στο 3pointmagazine.gr

Like this Article? Share it!

About The Author

Ανεξάρτητο περιοδικό για την τέχνη, την πολιτική, την κοινωνία, με άρθρα και απόψεις, ρεπορτάζ, αφιερώματα και συνεντεύξεις.