Ο Βάτραχος πάει διακοπές: όλα τα καλοκαιρινά μας θέματα

Published On 29 July 2014 | By Θέμος Ρίζος | Frog Tops

Ο Βάτραχος πάει διακοπές και μέχρι να επιστρέψει, σας αφήνει με μία μικρή συλλογή με όλα τα άρθρα του για το καλοκαίρι.

Σκέψεις, προβληματισμούς, αφιερώματα και αρκετό χιούμορ για το ελληνικό καλοκαίρι περιλαμβάνουν τα άρθρα που γράψαμε πριν κάνουμε ένα σύντομο, απαραίτητο break.

Πού πρέπει να πας διακοπές φέτος; Όχι-και-τόσο-επιστημονικό quiz. Για όσους δεν μπορούν να αποφασίσουν, το όχι-και-τόσο-επιστημονικό quiz του Βατράχου έχει έτοιμη την απάντηση.

Αύγουστος στο γραφείο: πώς να μην ξυραφιαστείς. Για αυτούς που θα μείνουν πίσω, πρακτικές συμβουλές από τον Βαγγέλη Γαροφάλλου για να μην κάνουν καμία τρέλα.

Οι ιδανικές διακοπές που ποτέ δεν έκανα. Γιατί ονειρευόμαστε διαρκώς κάποιες «ιδανικές διακοπές» που ποτέ δεν καταφέρνουμε να πραγματοποιήσουμε; Αναλύει ο Ροδιανός Αντωνακόπουλος.

Mythbustin’ Frog: Δεν είναι «γαλάζιες» όλες οι παραλίες με γαλάζια σημαία, του Θέμου Ρίζου. Δυστυχώς δεν πρόκειται για εξαιρέσεις: πολλές «βραβευμένες» παραλίες αποδεικνύονται ακατάλληλες για κολύμβηση, προκαλώντας ερωτηματικά για το θεσμό της «Γαλάζιας Σημαίας».

Οι εφιάλτες του καραβιού. Ο Βαγγέλης Γαροφάλλου μας υπενθυμίζει το μαρτύριο που μας περιμένει μέχρι να φτάσουμε βρώμικοι, ταλαιπωρημένοι και κατάκοποι στον προορισμό μας…

…όπου αναπόφευκτα θα έρθουμε αντιμέτωποι με τους εφιάλτες της παραλίας.

beachnightmare1

Ευτυχώς, σε πολλά νησιά (και όχι μόνο) διοργανώνονται μουσικά φεστιβάλ με ενδιαφέροντα line-ups. Αφιέρωμα της Χριστίνας Καραβοκύρη στα «μικρά» φεστιβάλ της επαρχίας που αξίζουν το ταξίδι: εδώ θα βρείτε το πρώτο και εδώ το δεύτερο μέρος.

Δέκα τίτλοι ειδήσεων που βαρέθηκες να διαβάζεις κάθε καλοκαίρι: Όσο προχωράει το καλοκαίρι, τόσο πιο δύσκολο γίνεται το κυνήγι της πραγματικής είδησης. Συμπονούμε τους συναδέλφους που αναγκάζονται να γράφουν τα ίδια και τα ίδια, αλλά μέχρι ενός σημείου.

Κουνούπια, γουρούνια, δολοφόνοι: «Ποιές επτά πληγές του Φαραώ και ποιά κατάρα του λυκανθρώπου. Αυτό που συμβαίνει κάθε καλοκαίρι με τα κουνούπια είναι αποτρόπαιο», διαμαρτύρεται ο Βαγγέλης Γαροφάλλου.

Frog pets: Προστάτεψε τον σκύλο σου από τη ζέστη: Η ζέστη το καλοκαίρι επηρεάζει όχι μόνο τους ανθρώπους αλλά και τους σκύλους. Πρακτικές συμβουλές από τον Δημήτρη Κοτάκο.

Καλές διακοπές σε όλους,

Η ομάδα του Βατράχου

Like this Article? Share it!

About The Author

: Σπούδασε Διεθνείς Σχέσεις, Θεωρία Συγκρούσεων και Δημοσιογραφία. Έχει εργαστεί, μεταξύ άλλων, σε ερευνητικές και ενημερωτικές εκπομπές της ΕΡΤ και της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης (ARD).