Ο Καζαμίας του 2014: το μουντιάλ του Ρίου και η έλευση του θηρίου

Published On 8 January 2014 | By Βαγγέλης Γαροφάλλου | Βαγγέλης Γαροφάλλου - Master Frogo

Καλή χρονιά, αν και δεν το βλέπω. Με μία σχετική καθυστέρηση, καθώς η κρυστάλλινη σφαίρα της στήλης δεν έχει μπει ακόμα στην ψηφιακή εποχή και έκανε παράσιτα και «χιόνια», σας παρουσιάζουμε όσα θα συμβούν το νέο έτος.

Ιανουάριος (όσο απέμεινε):

Η κακοκαιρία στις ΗΠΑ λαμβάνει μυθικές διαστάσεις. Προς το τέλος του μήνα αποκαλύπτεται ότι  η επιδείνωση του καιρού ήταν τεχνητή για να διαφημιστεί η νέα ταινία «Νώε» με τον Ράσελ Κρόου. Οι οικογένειες των θυμάτων ζητούν αποζημίωση και η εταιρεία παραγωγής τους υπόσχεται ποσοστό από τις εισπράξεις, το οποίο όμως τελικά καταλήγει στα ταμεία φιλανθρωπικής οργάνωσης η οποία το χρησιμοποιεί για να στηρίξει τη νέα ταινία της εταιρείας παραγωγής.

Φεβρουάριος:

Μετά από φημολογία ετών, ιδρύεται τελικά η Αστυνομία Τέχνης, πρώτη κίνηση της οποίας είναι η απαγόρευση του «Get lucky» των Daft punk, που γίνεται δεκτή με δάκρυα χαράς από βασανισμένους μουσικόφιλους ανά την υφήλιο. Η απαγόρευση έρχεται την κρίσιμη στιγμή λίγο πριν το «Get lucky» κυκλοφορήσει και σε λατέρνα.

Μάρτιος:

Ενώ όλοι περιμένουν την τέταρτη σεζόν του Game of Thrones, ο συγγραφέας της σειράς βιβλίων «A song of fire and ice» στα οποία βασίζεται η σειρά, G.R.R. Martin, ανακοινώνει ότι το πολυαναμενόμενο έκτο δημιούργημά του με τίτλο «The winds of winter» δεν θα είναι το προτελευταίο, όπως μέχρι τώρα ήταν γνωστό, αλλά θα ακολουθήσουν και άλλα. Λίγες μέρες αργότερα ο Martin παθαίνει ανακοπή καρδιάς και πεθαίνει, αφήνοντας στον αέρα το φινάλε.

TV-Game of Thrones

Απρίλιος:

Οι φανατικοί του Game of Thrones διαδηλώνουν σε όλο τον κόσμο, ζητώντας την ολοκλήρωση της αγαπημένης τους ιστορίας. Διοργανώνεται παγκόσμιος διαγωνισμός για τον συγγραφέα που θα αναλάβει το δύσκολο αυτό έργο, με νικητή τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη χάρη στο διαφημιστικό σποτ της «Αγελαδίτσας». Προς το τέλος του μήνα γίνεται γνωστό ότι τελικά δεν θα υπάρξουν παραπάνω βιβλία και ότι το τελευταίο βιβλίο δεν θα ονομάζεται «A dream of spring» αλλά «Αν… μία άνοιξη».

Μάιος:

Με αιφνιδιαστική έφοδο σε υπόγειο στο Κολωνάκι η Αστυνομία Τέχνης συλλαμβάνει τον Παπακαλιάτη, ο οποίος οδηγείται στα δικαστήρια της Ευελπίδων φωνάζοντας «θέλουν να φιμώσουν τον καλλιτέχνη». Τα πράγματα παίρνουν ανεξέλεγκτη τροπή όταν ένας δράκος εμφανίζεται μυστηριωδώς πάνω από τα δικαστήρια και τα καίει, με τις αρχές να υποψιάζονται τρομοκρατικό χτύπημα.

Ιούνιος:

Λίγο πριν την έναρξη του Μουντιάλ της Βραζιλίας, η ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία προσλαμβάνει για γυμναστή της εθνικής μας ομάδας τον πρώην προπονητή των Θάνου-Κεντέρη, Χρήστο Τζέκο. Η Ελλάδα νικά την Κολομβία με 4-0, ενώ οι καλές εμφανίσεις συνεχίζονται με το 7-0 επί της Ιαπωνίας και το 13-0 επί της Ακτής Ελεφαντοστού. Στον τελικό, και ενώ η εθνική μας προηγείται με 9-0 της Βραζιλίας, ένας Έλληνας ποδοσφαιριστής ουρεί στο χορτάρι με αποτέλεσμα πυρηνική έκρηξη με χιλιάδες νεκρούς.

nuclear

Ιούλιος:

Μετά την «τραγωδία του Μαρακανά», ξεσπάει σάλος από την φήμη ότι το γήπεδο ανατινάχτηκε από Βραζιλιάνους βομβιστές που ήθελαν να αποτρέψουν τον ελληνικό θρίαμβο. Μονάχα ένας τηλέ-προφήτης προειδοποιεί πως τόσο ο δράκος πάνω από την Ευελπίδων όσο και η έκρηξη στο Μουντιάλ δεν ήταν τίποτε άλλο παρά σημάδια του επερχόμενου τέλους του κόσμου: οι Μάγιας έπεσαν έξω δύο χρόνια.

Αύγουστος:

Αφήνοντας πίσω τα συνταρακτική γεγονότα που προηγήθηκαν, όλοι κάνουν τις διακοπές τους ξέγνοιαστοι. Στο Μιλγουόκι των ΗΠΑ γεννιέται ένα κοριτσάκι με έξι κεφάλια και πόδια λιονταριού το οποίο απαιτεί να το φωνάζουν «Άσταροθ», αλλά κανείς δεν δίνει σημασία, είναι ώρα για μπάνια.

Σεπτέμβριος:

Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς οι μαθητές καταγγέλλουν ότι στον πίνακα της κάθε τάξης βρίσκονται χαραγμένα διάφορα ακαταλαβίστικα μηνύματα, αλλά με εντολή του υπουργείου Παιδείας τα μαθήματα ξεκινούν κανονικά, ενώ αφήνονται υπονοούμενα ότι τα ιερογλυφικά δημιουργήθηκαν από τους ίδιους τους μαθητές για να χάσουν διδακτικές ώρες.

the-end-is-near

Οκτώβριος:

Προφήτες κατακλύζουν τους δρόμους φωνάζοντας πως το τέλος είναι κοντά και «ο καιρός γαρ εγγύς», πράγμα που επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι η τρόικα δεν ζητά νέα μέτρα. Επιστήμονες και ιερείς από όλο τον κόσμο συναντιούνται σε ένα μεγάλο συνέδριο για να εξηγήσουν τα γεγονότα, με αποτέλεσμα την κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών και αλκοόλ.

Νοέμβριος:

Κατά τη συνεδρίαση της Βουλής των Ελλήνων και ενώ ο πρωθυπουργός επιτίθεται στην αντιπολίτευση, ο Αλέξης Τσίπρας βγάζει φτερά και αρχίζει να πετά μέσα στο κοινοβούλιο. Δεν αργεί να αποκαλυφθεί αυτό που μέσες άκρες λέει εδώ και καιρό η τηλεόραση: ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο Εωσφόρος.

Δεκέμβριος:

Όλος ο πλανήτης στρέφει το βλέμμα του στον ουρανό για το μεγάλο ντέρμπι Κυρίου-Θηρίου. Τον ρόλο του Κυρίου αναλαμβάνει η Άνγκελα Μέρκελ, που όπως σημειώνουν οι οπαδοί της κάνοντας τον σταυρό τους «μπορεί να είναι Κυρία αλλά έχει κάτι αρ***α νααα». Μέρκελ και Τσίπρας πολεμούν για την κυριαρχία του κόσμου και στο τέλος, κατά τα γραφάς, κερδίζουν οι Γερμανοί.

Like this Article? Share it!

About The Author

Ο Βαγγέλης Γαροφάλλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1985. Το 2008 κυκλοφόρησε η συλλογή διηγημάτων του «Πρωινά ξυπνήματα» (εκδ. Πολύτροπον) και το 2009 το μυθιστόρημα «Η βασίλισσα του βυθού» (εκδ. Νόβολι). Η νέα του συλλογή διηγημάτων, «Αγριάλιτι», κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πολύτροπον.