Ο Χριστογιάννης και τα άλλα παιδιά του ψευτοδιλήμματος

Published On 23 January 2014 | By 3pointmagazine.gr | Frog Guests

Δεν προκαλεί έκπληξη η φιλοχουντική δήλωση του βουλευτή της ΝΔ, ούτε η σιωπή του Μαξίμου και της Συγγρού. Αυτό που εντυπωσιάζει είναι ότι πολλοί “μεταρρυθμιστές” και “προοδευτικοί” μένουν ασυγκίνητοι, παγιδευμένοι ακόμη στο ψευτοδίλημμα “ΝΔ ή χάος”.

«Η χούντα ήταν μία επανάσταση», δήλωσε ευθαρσώς ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστογιάννης σε τηλεοπτική εκπομπή. Το ίδιο υποστήριξε ότι πίστευε η πλειοψηφία του ελληνικού λαού εκείνη την εποχή. Όταν βέβαια ρωτήθηκε για τα βασανιστήρια και τις εξορίες, είπε ότι ήταν μικρό παιδί και δεν θυμάται – αλλά για τον “επαναστατικό” χαρακτήρα της χούντας και τη δημοφιλία της είναι βέβαιος.

Η δήλωση του κ. Χριστογιάννη δεν προκαλεί έκπληξη, ούτε και η πλήρης σιγή -τουλάχιστον μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές- της Συγγρού και του Μαξίμου. Είναι άλλο ένα περιστατικό από τα πολλά που αποδεικνύουν ότι τουλάχιστον ένα κομμάτι της Νέας Δημοκρατίας κλείνει το μάτι στους ακροδεξιούς ψηφοφόρους, προσπαθώντας να περισωθεί πολιτικά.

Αυτό που εντυπωσιάζει είναι ότι όλα αυτά δεν δείχνουν να συγκινούν αρκετούς αυτοαποκαλούμενους “μεταρρυθμιστές” ή “προοδευτικούς”, που συνεχίζουν να προσφέρουν στήριξη -ή έστω ανοχή- στην κυβέρνηση Σαμαρά. Είναι αυτοί που πριν τον Ιούνιο του 2012 ούτε φαντάζονταν το ενδεχόμενο να συμπορευτούν με τη Νέα Δημοκρατία. Τότε όμως πείστηκαν ότι δεν υπήρχε εναλλακτική για τη χώρα, καθώς στα μάτια τους η μοναδική άλλη ρεαλιστική κυβερνητική λύση (μια κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ) θα ήταν καταστροφική.

* Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο 3pointmagazine.gr

Like this Article? Share it!

About The Author

Ανεξάρτητο περιοδικό για την τέχνη, την πολιτική, την κοινωνία, με άρθρα και απόψεις, ρεπορτάζ, αφιερώματα και συνεντεύξεις.