Παγκόσμια πρεμιέρα: αυτά είναι τα νέα μέτρα της τρόικας

Published On 13 November 2013 | By Βαγγέλης Γαροφάλλου | Βαγγέλης Γαροφάλλου - Master Frogo

Αναστάτωση έχουν φέρει στα πηγαδάκια της Βουλής οι νέες απαιτήσεις των δανειστών, των εταίρων και των διακορευτών. Η τρόικα εμφανίζεται να ζητά μία σειρά από δραστικά νέα μέτρα, τα οποία μάλιστα δεν σχετίζονται αποκλειστικά με την οικονομία.

Σας τα παρουσιάζουμε αποκλειστικά μέτρο-μέτρο.

-Μέτρο «Η εκλογή της Σόφι»: Κάθε οικογένεια με παραπάνω από δύο παιδιά διαλέγει και δίνει ένα παιδί της υπέρ του κράτους. Το παιδί ενδέχεται να πωληθεί σε ένα τσίρκο και να σταδιοδρομήσει  καταπίνοντας σπαθιά, ωστόσο τα χρήματα από την αγοραπωλησία συνεισφέρουν στη μείωση του ελληνικού χρέους.

-Μέτρο «Ο Ταξιτζής»: Οι άνεργοι με δίπλωμα οδήγησης προσλαμβάνονται ως οδηγοί στα τζιπ υψηλού κυβισμού που μεταφέρουν σημαίνοντα πρόσωπα. Με κόστος μόλις έναν καφέ ή μία τυρόπιτα ή ένα ντόνατ, ο vip εξοικονομεί τα λεφτά που θα έδινε σε έναν κανονικό οδηγό και θα μπορεί να πάει στα νησιά το καλοκαίρι να ξοδέψει, ώστε να τονωθεί ο τουρισμός μας.

-Μέτρο «Κουρδιστό πορτοκάλι»: Με επιχειρήσεις-σκούπες σε ύποπτα στέκια η αστυνομία συλλαμβάνει βάνδαλους νεολαίους και τους οδηγεί σε αναμορφωτήρια. Εκεί τους γίνεται πλύση εγκεφάλου που τους μετατρέπει σε δημόσιους υπαλλήλους για κάθε χρήση, με ιδιαίτερα χαμηλές χρηματικές απαιτήσεις. Ο κουμπαράς διασώζει ένα σεβαστό ποσό και οι δανειστές στην εξέδρα κάνουν «κύμα» και φωνάζουν συνθήματα, ενθουσιασμένοι.

CA.0914.clockwork.orange.

-Μέτρο «Δράκουλας, νεκρός και μ’ αρέσει»: Για κάθε θάνατο η οικογένεια του μακαρίτη θα πρέπει να καταβάλει στο κράτος ένα ποσό σαν χαράτσι, γιατί μειώνεται η πληθυσμιακή δύναμη της χώρας και άρα η παραγωγικότητά της. Το πρόστιμο τρυπώνει στον κουμπαρά και περιμένεις με λαχτάρα να σου πουν στις ειδήσεις αν μειώθηκε μία γραμμούλα του χρέους. Οι τεθλιμμένες οικογένειες ίσως ξεκινήσουν να αυτοκτονούν, γεγονός που θα πραγματοποιήσει ένα combo από πρόστιμα στους απογόνους τους και τρελά χρηματικά ποσά θα καταλήξουν υπέρ των εταίρων, χαρά, γιορτή, αθλητισμός, παιδάκια με γλειφιτζούρια και οικογένειες, αυτά θέλουμε να βλέπουμε στα γήπεδα.

-Μέτρο «Στριπτίζ»: Σε μία προσπάθεια να εκμεταλλευτούμε την ελληνική ομορφιά, η ωραιότερη κόρη των φτωχών οικογενειών ξεκινά καριέρα στρίπερ σε μουσικές σκηνές των Βαλκανίων. Τα χρήματα από τα σόου καταλήγουν κι αυτά στον κουμπαρά, φασούλι το φασούλι, γκλίνγκι γκλίνγκι. Όσες οικογένειες δεν έχουν εμφανίσιμη κόρη τιμωρούνται με χαράτσι. Με χαράτσι μικρότερου βεληνεκούς τιμωρούνται και όσες οικογένειες είναι μεν φτωχές αλλά δεν έχουν κόρη. Όλα αυτά τα λεφτά πέφτουν σαν μαλόξ και ανακουφίζουν το πληγωμένο στομαχάκι του ταμείου του κράτους, «οέ, οέ, Τροϊκανέ, οέ οέ, τρελαίνομαι».

-Μέτρο «Ρόμποκοπ»: Οι παραδοσιακοί έλληνες χωροφύλακες αντικαθιστώνται από αστυνομικούς ρομπότ. Οι τωρινοί αστυνομικοί απασχολούνται σε άλλες υπηρεσίες, αφήνοντας πίσω την παλιά τους ζωή.  Τα ρομπότ μακελεύουν αδίστακτα, σκοτώνουν κόσμο, οπότε οι συγγενείς πληρώνουν χαράτσια. Καταρράκτης χρημάτων, το πλεόνασμα έρχεται καλπάζοντας σε άσπρο άλογο. Το συγκεκριμένο μέτρο ήδη έχει γίνει το επίκεντρο των συζητήσεων, καθώς μία μαζική σφαγή του πληθυσμού θα δημιουργούσε μία σχετική αναστάτωση μέχρι να αρχίσει ο Σουλεϊμάν, ωστόσο όπως χαρακτηριστικά μας δήλωσαν κύκλοι της κυβέρνησης, «στα παπάρια μας».

Like this Article? Share it!

About The Author

Ο Βαγγέλης Γαροφάλλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1985. Το 2008 κυκλοφόρησε η συλλογή διηγημάτων του «Πρωινά ξυπνήματα» (εκδ. Πολύτροπον) και το 2009 το μυθιστόρημα «Η βασίλισσα του βυθού» (εκδ. Νόβολι). Η νέα του συλλογή διηγημάτων, «Αγριάλιτι», κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πολύτροπον.