Παραπάνω από φίλες

Published On 30 October 2013 | By 3pointmagazine.gr | Frog Guests

Θριάμβευσε στο φεστιβάλ των Καννών, κερδίζοντας κριτικούς και κοινό με την ιστορία αγάπης δύο κοριτσιών. Με το “Μπλέ, το πιο ζεστό χρώμα” να κάνει πρεμιέρα αυτή την εβδομάδα, ανιχνεύουμε τον γυναικείο ομόφυλο έρωτα στις ταινιοθήκες μας.

Η πολύ-αναμενόμενη και πολύ-βραβευμένη ταινία “Μπλε, το πιο ζεστό χρώμα” ( “Η ζωή της Αντέλ”) θα  ξεκινήσει να προβάλλεται στους κινηματογράφους αυτή την εβδομάδα. Μετά τον θρίαμβό της στο Φεστιβάλ των Καννών, οι κριτικοί δεν σταμάτησαν ούτε μία μέρα να ασχολούνται με την αφοπλιστική ιστορία αγάπης των δύο έφηβων κοριτσιών. Μία ιστορία που τις οδήγησε να ανακαλύψουν τόσο τον εαυτό τους όσο και την σεξουαλική τους ταυτότητα.

Το 3pointmagazine.gr θυμάται τρεις ταινίες που διηγούνται τον θυελλώδη έρωτα μεταξύ δύο γυναικών.

Gia (1998)

H βιογραφική ταινία του αυτοκαταστροφικού μοντέλου Gia με πρωταγωνίστρια την Angelina Jolie σε σκηνοθεσία και σενάριο του Michael Cristofer.

Η ομορφιά της θα την οδηγήσει με γοργούς ρυθμούς στην κορυφή του απαιτητικού χώρου του modelling, απ’ όπου θα πέσει ανώμαλα μετά το θάνατο του ατζέντη της. Τα σκληρά ναρκωτικά και η κατάθλιψη δεν θα την αφήσουν ούτε μία στιγμή να ξεφύγει από τον καινούριο, πολύ «κακό» εαυτό της.

Ερωτεύεται παράφορα τη φωτογράφο της Linda, μία σχέση όμως που δεν θα καταφέρει να συναγωνιστεί τον εθισμό της Gia στις ναρκωτικές ουσίες. Όταν επιτέλους καταφέρνει να μείνει καθαρή, ο γυρισμός είναι ανέφικτος. Έχει ήδη μολυνθεί από μία βελόνα και ο ιός του AIDS θα της στερήσει τη ζωή μόλις στα 26 της χρόνια.

Η ερμηνεία της Jolie θεωρείται κάτι παραπάνω από εξαιρετική τόσο από το κοινό όσο και από τους κριτικούς. Μία ερμηνεία, που θα εμπλουτίσει τη συλλογή της με αρκετά παραπάνω βραβεία.

Διαβάστε ολόκληρο το αφιέρωμα στο 3pointmagazine.gr.

Like this Article? Share it!

About The Author

Ανεξάρτητο περιοδικό για την τέχνη, την πολιτική, την κοινωνία, με άρθρα και απόψεις, ρεπορτάζ, αφιερώματα και συνεντεύξεις.