Περισσότεροι ωραίοι άνθρωποι, λιγότερες αποψάρες

Published On 10 October 2016 | By Θέμος Ρίζος | Froggers

Ο Βάτραχος επιστρέφει. Και αλλάζει.

Στις αρχές του καλοκαιριού το The Frog δέχτηκε μία κακόβουλη επίθεση. Κατά πάσα πιθανότητα, δυστυχώς δεν μας είχε βάλει στο μάτι κάποιος χάκερ λόγω αυτών που γράφαμε, αλλά ένα ψηφιακό «σκουλήκι» από αυτά που τρυπώνουν στα sites για να τα γεμίσουν links για ύποπτα κινέζικα e-shops και διαφημίσεις μαγικών φαρμάκων κατά της στυτικής δυσλιετουργίας.

Όπως και να ‘χει, ο Βάτραχος «έπεσε». Αυτό φυσικά μας έσπασε τα νεύρα, αλλά ταυτόχρονα μας έδωσε την ευκαιρία να σκεφτούμε τι μπορούμε να αλλάξουμε, τρία χρόνια μετά την πρώτη βουτιά στα θολά νερά του ελληνικού Ίντερνετ.

Ένα πράγμα έχει αλλάξει ούτως ή άλλως από εκείνη την πρώτη βουτιά: δεν είμαστε πια τόσο ιδεαλιστές όσον αφορά τις δυνατότητες των σοβαρών online μέσων να έχουν ουσιαστική επίδραση στην ελληνική κοινωνία. Κάθε μέρα γράφονται πολύ ωραίες απόψεις, δημοσιεύονται έγκυρα ρεπορτάζ, καταρρίπτονται επίμονοι μύθοι. Αλλά για κάθε μία τέτοια δουλειά, απέναντι εμφανίζονται δεκάδες «άρθρα» που κάνουν τζάμπα (;) διαφήμιση στον Αρτέμη Σώρρα, εφευρίσκουν θαυματουργές θεραπείες για τον καρκίνο, θέλουν να πείσουν ότι τα εμβόλια βλάπτουν τα παιδιά μας και –φυσικά- ότι μας ψεκάζουν.

Σημαίνει μήπως αυτό ότι πρέπει να τα παρατήσουμε; Σε καμία περίπτωση- οι Froggers, για παράδειγμα, θα συνεχίσουν να γράφουν ελεύθερα για την επικαιρότητα και όχι μόνο. Όμως, από εδώ και πέρα θα δώσουμε περισσότερο χώρο στους ωραίους ανθρώπους και λιγότερο στις αποψάρες. Δίπλα στις συνεντεύξεις μας και τα όσα καταγράφουμε στο Frog and the City, δουλεύουμε νέες ιδέες για να αναδείξουμε πρόσωπα που μας εμπνέουν και πρωτοβουλίες που θαυμάζουμε- με άλλα λόγια, όσους και όσα μας κάνουν να γινόμαστε, έστω για λίγο, και πάλι ιδεαλιστές.

Οι αλλαγές θα είναι μικρές και σταδιακές, γιατί ο Βάτραχος παραμένει ένα από τα αγαπημένα μας «παιδιά», αλλά δεν παύει να είναι ένα part-time project. Το σημαντικό, όμως, είναι ότι ο Βάτραχος επιστρέφει, προστατευμένος πια από κάθε είδους «σκουλήκια» και έτοιμος για νέες βουτιές.

ΥΓ. Οι δικιές σας ιδέες είναι πάντα ευπρόσδεκτες, όπως και τα κείμενά σας, αν θέλετε να γίνετε Frog Guests. Επικοινωνήστε μαζί μας εδώ.

Like this Article? Share it!

About The Author

: Σπούδασε Διεθνείς Σχέσεις, Θεωρία Συγκρούσεων και Δημοσιογραφία. Έχει εργαστεί, μεταξύ άλλων, σε ερευνητικές και ενημερωτικές εκπομπές της ΕΡΤ και της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης (ARD).