Ποιές κατάρες δεν μας έχουν βρει ακόμα

Published On 29 April 2014 | By Βαγγέλης Γαροφάλλου | Βαγγέλης Γαροφάλλου - Master Frogo

Μετά τη λασποβροχή, τους ιούς στο facebook και την επιστροφή του ΓΑΠ, η στήλη γράφει μία επιστολή στον Κύριο, ή τέλος πάντων σε όποιο ανώτερο ον κάνει κουμάντο εκεί ψηλά, προτείνοντάς του φρικτά βασανιστήρια με τα οποία δεν έχει σκεφτεί να μας τυραννήσει.

– Ιός του φλερτ στο Facebook

Αντί να εμφανίζεται ένας ιός με τον οποίο στέλνεις βρισιές στους «φίλους» σου, γιατί να μην έρθει ένας που να στέλνει ερωτικές προκλήσεις- σεξουαλικές παρενοχλήσεις, ανά πάσα στιγμή, σε όποιον τύχει; Εκτός από τα φοβερά μηνύματα τύπου «ρε συ Γιώργαρε, δε στην πέφτω παλικάρι μου, ο ιός φταίει που σου είπα ότι λαχταράω το κορμάκι σου», αυτή η κατάρα θα αποτελέσει μια θαυμάσια ευκαιρία για τους διαδικτυακούς πέφτουλες να κάνουν ηλεκτρονικό καμάκι σε όλη την οικουμένη χωρίς να φοβούνται την ξεφτίλα, αφού για όλα θα μπορούν να κατηγορήσουν τον ιό.

Επίσης θα προκύψουν φοβερά ποστ του τύπου «Αγαπητοί φίλοι, σας ενημερώνω ότι χάκερ χτύπησαν το προφίλ μου, ζητώ συγνώμη και σε κάθε περίπτωση δεν θέλω να σας γ****ω όλους».

– Η επιστροφή του “Get lucky”

Αυτά είναι δράματα. Πάνω που κατάφερες να σβήσεις λίγο από τη μνήμη σου το ρεφρέν του χιτ των Daft Punk που ήσουν υποχρεωμένος να ακούς οπουδήποτε βρισκόσουν, είναι ώρα για ένα remix, πιθανότατα με τη συμμετοχή κάποιου αστέρα-έκπληξη, όπως π.χ. του Μιχάλη Ρακιντζή. Έτσι, το “Get lucky” θα μπορεί να μας βασανίζει για χρόνια ολόκληρα, ενώ δεν θα ήταν κακή ιδέα η απόδοση του στα ελληνικά, με τον έξυπνο τίτλο “Γίνε τυχερός”, που ανοίγει το δρόμο για να γίνει και διαφήμιση του Τζόκερ ή κάποιου άλλου τυχερού παιχνιδιού.

katares2

– Η βροχή-μαρτύριο της σταγόνας

Αντί να βρέχει λάσπη ή να γίνεται κατακλυσμός (με ήλιο, για να νιώθεις το τροπικό της φάσης), μια θαυμάσια ιδέα θα ήταν να βρέχει μεν, αλλά μία σταγόνα, η οποία να σημαδεύει το κούτελο του καθενός μας. Πλιτς, πλιτς, θα πέφτουν μία-μία οι σταγόνες, τα νεύρα σου θα πολλαπλασιάζονται, οι μετεωρολόγοι θα προειδοποιούν για πιο ακραία φαινόμενα (π.χ. μία σταγόνα στο κούτελο και μία στο σβέρκο), ενώ δεν θα αργήσει να βρεθεί ο τρόπος η παράξενη αυτή βροχή να τρυπάει την οροφή του αυτοκινήτου σου ή να πέφτει και στο σαλόνι, πλάγια, μέσα από τα τζάμια, ώστε να μη μπορείς να γλιτώσεις πουθενά.

– Τάλεντ σόου με πολιτικούς

Εδώ δεν χρειάζεται ανώτερο ον, ένας βαθιά διεστραμμένος διευθυντής καναλιού χρειάζεται, και το πανηγύρι ξεκινά. Ποιός δεν θα ήθελε να δει τον ΓΑΠ να τραγουδά το “No woman no cry” ντυμένος Μπομπ Μάρλεϊ, ή τον Τζήμερο να τα δίνει όλα στο “Money” υποδυόμενος τον Ρότζερ Γουότερς;

Δεν θα έσπαγαν τα κοντέρ της τηλεθέασης αν όλη η ομάδα της συγκυβέρνησης ένωνε τα χέρια και μας τραγουδούσε το “We are the world”; Ποιός θα μπορούσε να αντισταθεί μπροστά στον Πέτρο Τατσόπουλο που θα ερμηνεύσει το “Ροκ εντ ρολ στο κρεβάτι” κάνοντας τα κόκαλα του Παύλου Σιδηρόπουλου να τρίζουν; (Λες να βάζω ιδέες και να πάθουμε κάνα τέτοιο, φίλε αναγνώστη; Μην κατηγορήσεις εμένα. Κάποιος ιός θα φταίει).

Like this Article? Share it!

About The Author

Ο Βαγγέλης Γαροφάλλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1985. Το 2008 κυκλοφόρησε η συλλογή διηγημάτων του «Πρωινά ξυπνήματα» (εκδ. Πολύτροπον) και το 2009 το μυθιστόρημα «Η βασίλισσα του βυθού» (εκδ. Νόβολι). Η νέα του συλλογή διηγημάτων, «Αγριάλιτι», κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πολύτροπον.