Ποιος κρύβεται στον τύμβο της Αμφίπολης

Published On 12 September 2014 | By Βαγγέλης Γαροφάλλου | Βαγγέλης Γαροφάλλου - Master Frogo

Κουράστηκα να βλέπω αναλύσεις επί αναλύσεων, φίλε αναγνώστη.

Σε παγκόσμια αποκλειστικότητα, ο Βάτραχος σου αποκαλύπτει τους έξι πιθανότερους «κατοίκους» του τύμβου που αποτελεί το μεγαλύτερο χιτ της συγκυβέρνησης από την ανακοίνωση του δωρεάν wi-fi.

1. Ο Μαμ-Ρα

Κατά τους ειδικούς, τις περισσότερες πιθανότητες συγκεντρώνει ο διάσημος «κακός» από τους Θάντερκατς. Ο Μαμ-Ρα ο παντοτινός ήταν, για τους αστοιχείωτους, μία μούμια που ζωντάνευε και μεταμορφωνόταν σε έναν από τους πιο μοχθηρούς τύπους που σημάδεψαν τα παιδικά μας χρόνια. Κανείς δεν ήξερε μέχρι σήμερα που βρισκόταν ο τάφος του, όμως η αρχαιολογική σκαπάνη μεγάλωσε πιο πολύ και από το ξίφος των οιωνών και τον ξετρύπωσε. Αν οι αρχαιολόγοι, πλησιάζοντας τον κεντρικό θάλαμο της Αμφίπολης, ακούσουν τη φράση «…αρχαία πνεύματα του κακού…», μην εκπλαγείς, φίλε αναγνώστη. Μα το μάτι της Θαντέρα.

2. Ο Γουόλτ Ντίσνεϊ

Θα γνωρίζεις την ιστορία, φίλε αναγνώστη, σύμφωνα με την οποία ο δημιουργός των ηρώων που μεγάλωσαν γενιές και γενιές με υποβόσκοντα ρατσιστικά μηνύματα βρίσκεται κάπου κατεψυγμένος, περιμένοντας να τον αναστήσουν. Και ποιό θα ήταν ασφαλέστερο μέρος από έναν τύμβο θαμμένο κάτω από τη γη; Η παρουσία του Ντόναλντ Ντακ και του Γκούφι δίπλα στις Καρυάτιδες αποσιωπήθηκε έντεχνα, όμως η αλήθεια δεν θα αργήσει να λάμψει.

3. Η Ζίνα

Η θρυλική ηρωίδα αμερικανικής παραγωγής, αφού ξόδεψε ολόκληρους κύκλους επεισοδίων πλακώνοντας στο ξύλο όλη την ελληνική μυθολογία και εισβάλλοντας στις ανδρικές φαντασιώσεις, κάποια στιγμή άφησε πίσω της τον μάταιο τούτο κόσμο και το υποβόσκον πάθος της για την Γαβριέλλα. Αποτέλεσμα, σύμφωνα με αναλυτές, η σορός της να ταφεί κοντά στον λέοντα της Αμφίπολης, τον οποίο η αγαπημένη πριγκίπισσα-πολεμίστρια αγαπούσε σαν παιδί της.

xena

4. Ο Ιντιάνα Τζόουνς

Ο διάσημος αρχαιολόγος με το άγριο βλέμμα και το φοβερό μαστίγιο ταξίδεψε στην Αμφίπολη για να εξερευνήσει τον τύμβο, σε μία ταινία που απορρίφθηκε τελικά από τον Σπίλμπεργκ. Έτσι, ο «Ίντι» αρχικά είδε το μπάτζετ του να εξανεμίζεται και στη συνέχεια παγιδεύτηκε εντός του μνημείου, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο από πτώση χωμάτων. Ας είναι ελαφριά τουλάχιστον αυτά που τον σκέπασαν.

5. O Κερτ Κομπέιν

Η αστυνομία των ΗΠΑ βρισκόταν αντιμέτωπη με ένα μόνιμο πρόβλημα: οι μανιακές φαν του ηγέτη των Nirvanaδεν σταματούσαν να δοκιμάζουν να ανοίξουν τον τάφο του και να προσκυνήσουν το λείψανο, με αποτέλεσμα να χρειαστεί η μεταφορά του. Όταν τα νέα για την ανακάλυψη του τύμβου της Αμφίπολης ταξίδεψαν σε όλο τον πλανήτη, χάρη στην παρουσία του πρωθυπουργού στο μνημείο, οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός και μετέφεραν τον θρύλο του grungeστας Σέρρας, φίλε αναγνώστη.

6. (spoiler alert) Ο Καλ Ντρόγκο

Μην μπορώντας να αντέξει την απώλεια του αγαπημένου της κτηνοβάτη, η Ντενίρις Ταργκάριεν, Καλίσι, motherofdragons, breakerofchains, queenoftheAndelsandtheFirstMen, therightfulrulerofWesterosκαι λοιπά και λοιπά, αποφάσισε να του χτίσει ένα μεγαλοπρεπές μνημείο. Χάρη στην καλή σχέση των Ντοθράκι με την Θράκη, αποφασίστηκαν οι Σέρρες, που είναι κοντά. Τυμβωρύχοι κατάφεραν να αφαιρέσουν την επιγραφή «mysunandstars», βάζοντας «τρικλοποδιά» στους ανασκαφείς.

Like this Article? Share it!

About The Author

Ο Βαγγέλης Γαροφάλλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1985. Το 2008 κυκλοφόρησε η συλλογή διηγημάτων του «Πρωινά ξυπνήματα» (εκδ. Πολύτροπον) και το 2009 το μυθιστόρημα «Η βασίλισσα του βυθού» (εκδ. Νόβολι). Η νέα του συλλογή διηγημάτων, «Αγριάλιτι», κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πολύτροπον.