Πώς θα καταλάβεις ότι ο γείτονάς σου είναι τρομοκράτης

Published On 22 January 2014 | By Βαγγέλης Γαροφάλλου | Βαγγέλης Γαροφάλλου - Master Frogo

Εκτός από την τρομοκρατία των ληστών που μας ζητάνε φόρους και των καναλιών που μας τρομοκρατούν λέγοντας -μεταξύ άλλων- ότι έρχεται μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα, υπάρχει και η κανονική, παραδοσιακή τρομοκρατία που όλοι αγαπήσαμε.

Επειδή τρομοκράτες υπάρχουν πολλοί, φίλε αναγνώστη, έχε το νου σου μήπως ένας μένει δίπλα σου. Η στήλη σου προσφέρει χρηστικές συμβουλές για να τον ανακαλύψεις. Ύστερα, φόρα τη μαύρη κουκούλα σου, πάρε τηλέφωνο τις αρχές και «δώστον» στεγνά.

– Ο γείτονας χρησιμοποιεί συχνά τη λέξη «τούρτα»

Όπως θα έχεις μάθει τόσα χρόνια που ασχολείσαι με το αστυνομικό ρεπορτάζ, φίλε αναγνώστη -και αν δεν ασχολείσαι εσύ ασχολούνται τ’αυτιά σου, όπως ακούς με το ζόρι Red hot chilli peppers έτσι μαθαίνεις και για τις ληστείες κλπ- η λέξη «τούρτα» αποτελεί «κωδικό» των εγκληματιών όταν θέλουν να μιλήσουν για βόμβα. Πάρε ένα ποτήρι και κόλλα το στον τοίχο, έτσι ώστε να κρυφακούς το διπλανό διαμέρισμα σε Dolby surround. Μη ντρέπεσαι, εδώ ψηφίζεις τόσα χρόνια ΝΔ, τώρα σε μάρανε αν θα σε πούνε χαφιέ; Αν ακούσεις τον γείτονα να επαναλαμβάνει τη λέξη «τούρτα», ειδοποίησε αμέσως τις αρχές. Τώρα βέβαια στην περίπτωση που απλά ο άνθρωπος έχει έναν γνωστό που κάνει πάρτι γενεθλίων, γίναμε λίγο ρόμπα, αλλά η προσπάθεια είναι που μετράει.

neighbor2

– Ο γείτονας δεν έχει ελληνική σημαία στο μπαλκόνι του

Είναι ένα καλό στοιχείο, αλλά αν μένεις σε γειτονιά όπως η δικιά μου, φίλε αναγνώστη, πολύ πιθανό να έχει σημαία του Μπαγκλαντές ή της Σενεγάλης. Στις καλές περιοχές όμως, η απουσία της σημαίας από το μπαλκόνι πρέπει να σε βάλει σε υποψίες. Στήσε καραούλι την Κυριακή το πρωί. Αν ο γείτονας όχι μόνο δεν έχει σημαία στο μπαλκόνι, αλλά δεν πηγαίνει ούτε στην εκκλησία, τα πράγματα παραείναι ύποπτα. Πάρε καλού κακού ένα τηλέφωνο στις αρχές και επίστησέ τους την προσοχή: μπορεί να σώσεις ζωές.

– Ο γείτονας έχει μακριά μαλλιά και μούσια ή φίλους που έχουν μακριά μαλλιά και μούσια

Η ιστορία έχει δείξει ότι οι άνθρωποι με μακριά μαλλιά και μούσια είναι συνήθως ή αναρχικοί-τρομοκράτες, ή καλλιτέχνες (άρα πολύ πιθανό και τρομοκράτες), ή άνδρες της ασφάλειας που διατηρούν αυτό το λουκ για να μπορούν να προσεγγίσουν όλους τους παραπάνω. Έχουν αναφερθεί ελάχιστες περιπτώσεις όπου οι άνθρωποι αυτοί είναι απλώς αξύριστοι και ακούρευτοι, αλλά με την εξαίρεση του κανόνα θα παίζουμε; Αν ο γείτονας σου έχει μακριά γένια και κοτσίδα και που και που ακούει και καμιά ροκιά, κάνε καλού κακού ένα τηλεφωνάκι στις αρχές, Αρτέμη.

– Ο γείτονας κυκλοφορεί με βιβλία παραμάσχαλα

Δε σου λέω τώρα να δεις τίποτα βιβλία που να γράφουν πάνω «Μπακούνιν» ή «Μαρξ» και τέτοια, εκεί τρέχεις έξω από την πολυκατοικία να σωθείς γιατί ο άνθρωπος είναι σίγουρα δολοφόνος. Θα εκτελέσει εσένα, την οικογένειά σου και τα κατοικίδια σας και μετά θα γιορτάσει διαβάζοντας τα απομνημονεύματα του Τσε πάνω από τα άψυχα σώματά σας.

Όλα τα βιβλία είναι ύποπτα, από τότε που ο Αδάμ και η Εύα φάγανε το μήλο της γνώσης και μας καταδίκασαν να μας κυβερνάει η Αλ Σαλέχ και ο Φαήλος. Έχε το νου σου, φίλε αναγνώστη. Με το που δεις στο εξώφυλλο κανένα όνομα που δε σου λέει τίποτα, όπως «Ραφαηλίδης» και τέτοια, ρίξε μια αναπάντητη στις αρχές, και θα σε πάρουν αυτοί πίσω: τόσο καιρό ρουφιάνος, θα σε έχουν μάθει πια.

Like this Article? Share it!

About The Author

Ο Βαγγέλης Γαροφάλλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1985. Το 2008 κυκλοφόρησε η συλλογή διηγημάτων του «Πρωινά ξυπνήματα» (εκδ. Πολύτροπον) και το 2009 το μυθιστόρημα «Η βασίλισσα του βυθού» (εκδ. Νόβολι). Η νέα του συλλογή διηγημάτων, «Αγριάλιτι», κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πολύτροπον.