Στις 25 ψηφίσαμε, στις 26 άρχισαν τα μπάνια (στο ποτάμι)

Published On 27 May 2014 | By Βαγγέλης Γαροφάλλου | Βαγγέλης Γαροφάλλου - Master Frogo

Η γνώση είναι παντού γύρω σου, φίλε αναγνώστη. Στη γη, στον ουρανό, στη θάλασσα, στις λίμνες, στα ποτάμια. Με έπιασες, έτσι; Στα ποτάμια…

Αν εστιάσεις στη γνώση, θα μπορέσεις να την κατακτήσεις. Σε περίπτωση που είσαι λιγάκι στούρνος, παρακάτω σου κάνω νιανιά τα βασικά διδάγματα των εκλογών που μας πέρασαν.

Η κυβέρνηση είναι σαν τον Τσακ Νόρις

Δηλαδή, νικάει ακόμα και όταν χάνει. Δεν λένε να κοπάσουν τα πανηγύρια στο κυβερνητικό στρατόπεδο, καθώς η κατάκτηση της δεύτερης θέσης από τη ΝΔ και της τέταρτης από την Ελιά συνιστούν επιτυχία: προφανώς στις ευρωεκλογές κερδίζουν τα ζυγά.

Ο Ψαριανός αξίζει να παίξει στην Επίδαυρο

Οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ είναι από δω και πέρα σαν την καρέτα-καρέτα: είδος υπό εξαφάνιση, σε λίγα χρόνια δεν θα υπάρχουν. Ο πατέρας του στίχου «στης Βουλής τα έδρανα, αχ κι εγώ να έκλανα», γύρισε τα κανάλια θυμίζοντας πρωταγωνίστρια αρχαίας τραγωδίας, ειδικά όταν ρωτούσε «δηλαδή αυτό το 1,3 είναι το ποσοστό;», προφανώς ελπίζοντας στην απάντηση «όχι, πήρατε 9, αλλά σε τρολάρουμε». Άσε που ήταν 1,2 τελικά.

Κάποια σποτάκια γράφουν ιστορία

Ενώ το Ποτάμι ήταν έτοιμο να ανέβει στην κορυφή χάρη στο φοβερό εύρημα με την «πρώτη φορά», τη δόξα του έκλεψε η Ελιά. Αυτό το σποτ που ξεκινούσε με αγανακτισμένους, «την ώρα που ο κόσμος στους δρόμους, μπούρου μπούρου…» για να καταλήξει «το Πασόκ μάτωνε στη Βουλή για το καλό μας», δεν θα μπορούσε να το σκεφτεί ούτε σατιρική εκπομπή. Ένα σποτ-κοινωνική προσφορά: τσάμπα μαστούρα.

 eliaspot2

To ποτάμι πίσω δε γυρνά

Ο ηγέτης της νέας εκπομπ…σόρυ, του νέου κόμματος κατάφερε και δεν γέλασε όταν δήλωσε ότι τα κατάφερε χωρίς χρήματα και προστάτες, ενώ το Ποτάμι δείχνει ότι μπορεί να αποτελέσει έναν μαστ προορισμό για το καλοκαίρι, όπου θα στήσουμε τις σκηνές μας και θα κάνουμε βουτιές, με λίγη προσοχή στις νεροφίδες.

O ΛΑΟΣ επέστρεψε

Ποιός Λαός, βρε στουρνάρι; Ο Λάος, λέμε, ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός, δηλαδή ο Καρατζαφέρης. Για να καταγγείλει τα κόμματα της διαπλοκής, και με το δίκιο του: με τη μνήμη χρυσόψαρου που έχει ο πληθυσμός της χώρας, σιγά μη θυμάται κανείς ότι ο Συναγερμός είχε ψηφίσει το μνημόνιο.

Ο κόσμος ψηφίζει με τους αγκώνες

MVP της κάλπης αναδείχθηκε με διαφορά ένας φίλος μου ο οποίος ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές και Σγουρό στην περιφέρεια, γιατί κάποιος του είπε ότι η Δούρου είναι ΠΑΣΟΚ ενώ ο Σγουρός ανεξάρτητος. Φαντάσου τι άλλο συμβαίνει μέσα στο παραβάν και δεν το μαθαίνουμε ποτέ.

Όπου να ‘ναι θα μας πάρουν τα σπίτια

Μια ασήμαντη λεπτομέρεια των εκλογών που πέρασε στα ψιλά είναι ότι για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας βγήκε πρώτο αριστερό κόμμα (εκτός αν δεν το θεωρούμε αριστερό, υπήρχε άλλωστε τόση αριστερά πανευρωπαϊκά που σε λίγο αντί για καλημέρα θα λέμε «ζιγκ χάιλ»). Μετά από αυτή την πρωτιά, μόλις χτυπήσει ξαφνικά το κουδούνι, να ξέρετε ότι πιθανότατα είναι οι κομουνιστές. Κρατάτε κάπου πρόχειρο το συμβόλαιο του σπιτιού, πετάγεστε μέχρι τη συμβολαιογράφο, κάνετε μία μεταβίβαση και τελειώνει το θέμα. Γλιτώνετε και τα χαράτσια.

Like this Article? Share it!

About The Author

Ο Βαγγέλης Γαροφάλλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1985. Το 2008 κυκλοφόρησε η συλλογή διηγημάτων του «Πρωινά ξυπνήματα» (εκδ. Πολύτροπον) και το 2009 το μυθιστόρημα «Η βασίλισσα του βυθού» (εκδ. Νόβολι). Η νέα του συλλογή διηγημάτων, «Αγριάλιτι», κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πολύτροπον.