Συμπρωταγωνιστώντας με ένα καρτούν

Published On 18 March 2014 | By Κατερίνα Καραβία | Frog Tops

Μπορεί να ολοκλήρωσαν την τηλεοπτική τους καριέρα όταν το “Muppet Show” σταμάτησε να εκπέμπει, παρόλα αυτά τα αγαπημένα όλων Muppets επιστρέφουν φέτος στην μεγάλη οθόνη.

Τα Μάππετς Kαταζητούνται θα είναι ο ελληνικός τίτλος της δεύτερης ταινίας των Muppets, που θα ακολουθήσει μια άκρως επιτυχημένη -τουλάχιστον εισπρακτικά- συνταγή, αυτήν του συνδυασμού “ζωντανής δράσης” με animation. Δίπλα στον Kermit, την Piggie και τα υπόλοιπα Muppets θα πρωταγωνιστούν η Tina Fey, ο Ricky Gervais και ο Ty Burrell.

Δεν είναι η πρώτη φορά όπου με την βοήθεια της τεχνολογίας αγαπημένα καρτούν συμπρωταγωνιστούν με γνωστούς και μη ηθοποιούς δημιουργώντας κωμικές ταινίες, άλλοτε επιτυχημένες, άλλοτε όχι.

Roger & Jessica Rabbit

RogerRabbit

Από τις πιο γνωστές ταινίες όπου το live action συνδυάστηκε με animation ήταν το Who Framed Roger Rabbit. Η ταινία του 1988 ήταν μεταφορά του μυθιστορήματος του  Gary K. Wolf, «Who Censored Roger Rabbit», με τους δυο πρωταγωνιστές να είναι καρτούν. Ο Roger Rabbit και η σέξι σύζυγος του Jessica Rabbit έγιναν διάσημοι μέσα από την ταινία, στην οποία πρωταγωνιστούσε επίσης ο Bob Hoskins στο ρόλο του ντετέκτιβ.

Looney Τunes

Το Space Jam (“Διαστημικά καλάθια”) έκανε τεράστια επιτυχία όταν βγήκε στους κινηματογράφους το 1996, παρά τις όχι και τόσο καλές κριτικές – που ήταν δικαιολογημένες, καθώς εκτός από τους αγαπημένους χαρακτήρες η ταινία δεν είχε τίποτε άλλο να δείξει. Το στόρι μάλλον… χαζούλι: Ένας αγώνας μπάσκετ με έπαθλο την ελευθερία των Looney Tunes. Οι αντίπαλοι-εξωγήινοι κλέβουν όμως την δύναμη από διάσημους παίκτες του NBA. Μόνη ελπίδα των Looney Tunes ο Michael Jordan, που είχε πρόσφατα αποχωρήσει από το επαγγελματικό μπάσκετ.

SpaceJam

Πρωταγωνιστούσαν, εκτός από τον θρύλο του NBA, τα καρτούν της Looney Tunes – δηλαδή ο Bugs Bunny, ο Daffy Duck, οι Sylvester και Tweety κλπ. Αποτελεί την μοναδική ταινία στην οποία εμφανίστηκε ο καλύτερος παίκτης του NBA, και γέμισε τα ταμεία κυριολεκτικά (230 εκατομμύρια δολάρια ήταν αυτά).

Ακούγεται ότι το Space Jam 2 βρίσκεται στα σκαριά με συμπρωταγωνιστή αυτή την φορά τον κορυφαίο μπασκετμπολίστα Lebron James.

Stuart Little

Ή αλλιώς ο Ποντικομικρούλης, που έγινε διάσημος μέσα από την μεγάλη οθόνη το 1999. Ο Stuart Little ήταν ο χαρακτήρας του παιδικού μυθιστορήματος του E. B. White το οποίο είχε δημοσιευτεί το 1945 και περιέγραφε την ιστορία ενός ποντικού που είχε μεγαλώσει από ανθρώπους στην Νέα Υόρκη. Με αντιρατσιστικό μήνυμα και πολύ καλά εφέ- τόσο που δύσκολα ξεχωρίζεις τα καρτούν από τους ανθρώπους- η ταινία είναι ο τέλειος συνδυασμός ζωντανής δράσης και animation. Την φωνή του μικρού ποντικού έκανε ο Michael J. Fox. Η ταινία πήγε πολύ καλά κι έτσι το 2002 βγήκε το δεύτερο μέρος, ενώ αναμένεται και τρίτο.

Scooby Doo

Scooby-Doo-movies

Ο ντετέκτιβ σκύλος Scooby Doo, που πάντα λάτρευε ένα καλό πιάτο φαί, υπήρξε για πολλά χρόνια το αγαπημένο καρτούν πολλών παιδιών, αλλά και μεγαλυτέρων. Το 2002 μεταφέρθηκε και στον κινηματογράφο, όπου δίπλα στον εικονικό Scooby Doo πρωταγωνιστούσαν γνωστοί ηθοποιοί, όπως ο Freddie Prinze, Jr, η  Sarah Michelle Gellar, η Linda Cardellini, ο Matthew Lillard, ο  Neil Fanning και ο Rowan Atkinson. Παρόλο που η πρώτη ταινία έλαβε κακές κριτικές, το 2004 βγήκε και δεύτερη με τίτλο Scooby-Doo 2: Monsters Unleashed, που πήγε πολύ χειρότερα εισπρακτικά από την πρώτη.

Smurfs

Smurfs

Tα Στρουμφάκια είναι το κατ’ εξοχήν παράδειγμα που αποδεικνύει ότι ο συνδυασμός κανονικών χαρακτήρων με animation δεν είναι πάντα επιτυχημένος. Ένα από τα πιο αγαπημένα παιδικά στην τηλεόραση, απογοήτευσε όταν μεταφέρθηκε για πρώτη φορά στον κινηματογράφο το 2011. Με πρωταγωνιστές τους Hank Azaria, Neil Patrick Harris, Jayma Mays, Sofia Vergar (ενώ ακούγονται οι Jonathan Winters, Katy Perry, Fred Armisen, Alan Cumming) η ταινία μπορεί να είχε τρομερά εφέ αλλά δεν ζωντάνεψε τα αγαπημένα στρουμφάκια όπως θα θέλαμε.

Like this Article? Share it!

About The Author

: Είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει εργαστεί σε ενημερωτικές ιστοσελίδες και ηλεκτρονικά περιοδικά.