Τα «μικρά» φεστιβάλ της επαρχίας που αξίζουν το ταξίδι (μέρος α’)

Published On 2 July 2014 | By Χριστίνα Καραβοκύρη | Frog Tops

Οι μεγάλες καλοκαιρινές συναυλίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη συνεχίζονται, ωστόσο τα φεστιβάλ σε περιοχές που άλλοτε δεν φανταζόμασταν ότι θα φιλοξενούσαν σπουδαίες διοργανώσεις αυξάνονται με γοργό ρυθμό.

Κάθε χρόνο που περνάει η επαρχία προσφέρει ολοένα και πιο εντυπωσιακό θέαμα. Εμείς ψάξαμε και εντοπίσαμε τα «μικρά» φεστιβάλ που ξεχωρίζουν φέτος, καθένα για τους δικούς του λόγους!

Saristra Music Festival (8-9-10/8)

Στα ερείπια ενός πανέμορφου χωριού της Κεφαλονιάς, την Παλιά Βλαχάτα Σάμης που εγκαταλείφθηκε το 1953, λαμβάνει χώρα τα τελευταία δύο χρόνια ένα από τα μεγαλύτερα μουσικά γεγονότα των Ιονίων νήσων. Φέτος το φεστιβάλ, όσον αφορά το συναυλιακό κομμάτι θα φιλοξενήσει πολλά και σημαντικά ονόματα: Eleanor Friedberger, Φοίβος Δεληβοριάς, Παύλος Παυλίδης, Last Drive, The Callas, Leon from Athens, The man from Managra, Penny  & The Swinging Cats, Egg Hell, Στέλλα, Plastic Flowers, Συνθετικοί, Skull & Dawn, Baiser Noir, The Blank, Blue Lagoon.  Παράλληλες εκδηλώσεις θα πλαισιώσουν τις συναυλίες, όπως εκθέσεις φωτογραφίας, σεμινάρια κατασκευής  «φραγκέτας» και πολλά άλλα που θα ανακοινωθούν εν καιρώ.

Info: www.saristrafestival.gr και στο Facebook

Φεστιβάλ Σερίφου (27/7- 28/8)

Τυχεροί θα είναι όσοι έχουν προγραμματίσει ή σκέφτονται να επισκεφτούν τη Σέριφο. Το φεστιβάλ Σερίφου μετράει ήδη δύο χρόνια και συνεχίζει φέτος με ένα πολύ ελπιδοφόρο line up. Η διοργάνωση πραγματοποιείται παραδοσιακά στο θεατράκι, στην Κάτω Χώρα της Σερίφου και επιστρέφει με καλλιτέχνες όπως τον Νίκο Ξυδάκη, τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου, τον Κωνσταντίνο Βήτα, τον Μανώλη Φάμελλο, τον Ψαραντώνη, τον Χρήστο Θηβαίο και πολλούς ακόμη που θα μπορέσετε να απολαύσετε κατά την παραμονή σας στη Σέριφο.

Info: www.serifosfestival.gr και στο Facebook

Άρδας 2014 (22-27/7)

Πάνε 20 χρόνια από το πρώτο φεστιβάλ που έγινε στις Καστανιές Έβρου. Το φεστιβάλ του Άρδα καταλαμβάνει 150 στρέμματα έκταση, ανάμεσα σε αυτά ο συναυλιακός χώρος, τα θέατρα, τα γήπεδα, ο χώρος της ιππασίας και η κατασκήνωση για αυτούς που σκοπεύουν να διαμείνουν στο χώρο της διοργάνωσης. Το τοπίο χαρακτηρίζεται «ειδυλλιακό» όσο γραφικό και αν ακούγεται αυτό, καθώς συνδυάζει θάλλασα και βουνό.

ardas

Οι καλλιτέχνες που θα πάρουν μέρος φέτος είναι οι: Χάρις Αλεξίου,Τάνια Τσανακλίδου, Λάκης Παπαδόπουλος, Locomondo, Πάνος Κατσιμίχας, Γιώργος Μαργαρίτης, Νίκος Ζιώγαλας, Stavento, Μιχάλης Χατζηγιάννης, Γιάννης Γιοκαρίνης,Κίτρινα Ποδήλατα, Dilek Koc (TR), Lava, Gadjo Dilo, Σύλλογος Μουσικών και Φίλων Μουσικής Ορεστιάδας (Deep Purple Tribute), Blues Wire, The Bitter Sweet.

Info: ardasfestivalfans.blogspot.gr και στο Facebook

Secret Sound Festival (18-19/7)

Για πρώτη φορά διοργανώνεται το Secret Sound Festival, στο Platanenhof στην Κύμη της Εύβοιας. Η έναρξη του θεσμού φέρνει ένα πολύ δυναμικό line up, με συμμετέχοντες τους: Cayetano, Timewarp, Panam Cardoon, Kill Emil & Elephant Phinix, Ροδες United, Anna Mystic, Blend Mishkin, Manjah. Οι συναυλίες θα πλαισιώνονται από παράλληλες δράσεις όπως εκθέσεις φωτογραφίας, ιππασία, πεζοπορίες, καθώς και οργανωμένες εξορμήσεις σε παραλίες της περιοχής. Τα εισιτήρια δίνουν την ευκαιρία σε όλους να παρευρεθούν στη μουσική αυτή συνάντηση με το διήμερο να κοστίζει 15 ευρώ στην προπώληση και 20 ευρώ στο ταμείο.

Info: στο Facebook

Up Festival Vol.4 (17-19/07)

Κάπου εκεί στο Πάνω Κουφονήσι, σε μία παραλία με το όνομα Πορί και πιο συγκεκριμένα στο μπαρ του Αλέξανδρου και της Νατάσας, που ακούει στο όνομα Καλόφεγγο, διοργανώνεται το Up Festival. Ξεκίνησε πειραματικά το 2011, φαίνεται πως άρεσε τόσο ώστε να συνεχίζεται φέτος για τέταρτη χρονιά.

upfestival

Το Up Festival Vol. 4 θα αφήσει το στίγμα του με τους: Γιάννη Αγγελάκα, Παύλο Παυλίδη & The B-Movies, The Last Drive,  Xaxakes, The Burger Project, Baby Guru,  A Victim of Society, Electric Litany,  The Noise Figures, Leon of Athens,  Moa Bones, Lumiere Brother, Melorman (with Κρίτωνας Μπελλώνιας).

Info: www.upfestival.gr και στο Facebook

Φεστιβάλ Μουσών (11-20/7)

Σε τοποθεσία 850 μέτρα πάνω από το έδαφος και σε  περιοχή με θέα τον Όλυμπο και τα παράλια του Θερμαϊκού και της Χαλκιδικής, λαμβάνει χώρα εδώ και τρία χρόνια το Φεστιβάλ Μουσών. Το Ελατοχώρι φημίζεται για τις καταπράσινες πλαγιές του, τα ορειβατικά μονοπάτια, το χιονοδρομικό κέντρο καθώς και για την ιδιαιτερότητα της περιοχής που συνδυάζει βουνό με θάλασσα. Μαζί με τις παράλληλες δραστηριότητες -γιόγκα, ιππασία, πεζοπορία, καράτε, kick boxing, box, ελληνορωμαϊκή πάλη- όσοι βρεθούν στο Ελατοχώρι θα ταξιδέψουν μουσικά με τους: Πάνο Κατσιμίχα, Κίτρινα Ποδήλατα, Κωστή Μαραβέγια, Ματούλα Ζαμάνη, Ευανθία Ρεμπούτσικα, Άλκιστις Πρωτοψάλτη, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Ελεονώρα Ζουγανέλη, Locomondo και πολλούς ακόμη καλλιτέχνες.

Info: www.festivalmouson.gr

Like this Article? Share it!

About The Author

: Σπουδάζει Πολιτικές Επιστήμες και Ιστορία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Έχει εργαστεί στο παρελθόν στους ραδιοφωνικούς σταθμούς Βήμα FM και trollradio.gr καθώς και στο μουσικό κανάλι MTV.