Τι είναι τελικά το thedogdate.com;

Published On 4 November 2014 | By Δημήτρης Κοτάκος | Frog Pets

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που έκανε την εμφάνιση του το thedogdate.com και πολλοί ήταν αυτοί που βιάστηκαν να βγάλουν συμπεράσματα για το ρόλο που ήρθε να παίξει αυτός ο ιστότοπος στην αχανή και ανεξέλεγκτη περιοχή του σύμπαντος που ονομάζουμε διαδίκτυο.

Το όνομα του εύκολα μπορεί να σε οδηγήσει στη σκέψη πως πρόκειται για έναν ιστότοπο όπου οι χρήστες θα ψάχνουν να βρουν ερωτικό σύντροφο για τον αγαπημένο τους σκύλο. Κάτι σαν ροζ αγγελίες δηλαδή. Στα social media δεν ήταν λίγοι αυτοί που βιάστηκαν να επιτεθούν, πολλές φορές με άσχημο τρόπο. Ο φόβος πως τα περισσότερα κουτάβια μιας γέννας θα καταλήξουν στο δρόμο είναι πάντα υπαρκτός.

Το thedogdate.com δεν είναι ιστότοπος ροζ αγγελιών για σκύλους. Τουλάχιστον δεν είναι αυτός ο σκοπός που δημιουργήθηκε. Έχω κάνει λογαριασμό -εδώ και τρεις μήνες- και παρακολουθώ πολύ προσεχτικά τι γίνεται στο εν λόγω site. Κανείς δεν μου έχει ζητήσει την Ζiggy για ερωτικό σύντροφο, μέχρι στιγμής. Αντιθέτως, μόνο τον τελευταίο μήνα, ερωτικές προτάσεις έχουμε δεχθεί τέσσερις από το Facebook και δύο κατά την διάρκεια βόλτας. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη προξενήτρα από το Facebook και τους ιστοτόπους με μικρές αγγελίες.

thedogdate

Με απλά λόγια το thedogdate.com είναι το Facebook των σκύλων. Προσωπικά έχω γνωρίσει πολλούς «φίλους» που ζουν στην ίδια περιοχή με μένα και έχουμε βρεθεί με τα σκυλιά μας. Ανταλλάσουμε απόψεις που αφορούν τους τετράποδους φίλους μας και σχεδιάζουμε νέες εξορμήσεις. Μπορείτε επίσης να γίνετε «φίλοι» με ανθρώπους από όλο τον κόσμο και να ανταλλάσετε ενδιαφέρουσες απόψεις.

Το πρόβλημα των αδέσποτων δεν θα το λύσει η μη ύπαρξη του thedogdate.com. Μόνο η σωστή ενημέρωση και παιδεία. Κατά την άποψη μου το 50% των ανθρώπων που έχουν σκύλο στην Ελλάδα, δεν θα έπρεπε! Είναι άνθρωποι που δεν γνωρίζουν γιατί έχουν σκύλο και αγνοούν τις βασικές του ανάγκες. Οι σκύλοι αυτών των ανθρώπων είναι που καταλήγουν στο δρόμο. «Θέλεις σκύλο; Γιατί;»: αυτό είναι το βασικό ερώτημα που θα πρέπει να απαντήσει ο καθένας μας πριν αποκτήσει σκύλο. Ένας στους δύο ανθρώπους που γνωρίζω είναι ακατάλληλος για σκυλογονιός.

Το thedogdate.com είναι ένας καλοσχεδιασμένος ιστότοπος, εύκολος στη χρήση και διαρκώς βελτιώνεται. Είναι στο χέρι μας εάν θα τον εκμεταλλευτούμε για το καλό των σκύλων ή όχι… και αν κάποιος μας κάνει ερωτική πρόταση μπορούμε απλά να αρνηθούμε.

* Περισσότερα άρθρα στο livingwithdogs.gr

Like this Article? Share it!

About The Author

: Ο Δημήτρης Κοτάκος BCCSDip.DogBhv, είναι επαγγελματίας εκπαιδευτής σκύλων. Διπλωματούχος του Βρετανικού Κολεγίου Κυνολογικών Σπουδών. Αποφοίτησε με έπαινο στην "Συμπεριφορά Σκύλων", Advanced Canine Behaviour Diploma. Απόφοιτος της σχολής εκπαιδευτών σκύλων, Stardogs Trainers Academy. Από το 2015 συμμετέχει στην Κυνοφιλική Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης K9 SAR, του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ως Επιστημονικός Συνεργάτης.