Τι να ντυθείς για να «κάψεις» τον Καρνάβαλο

Published On 24 February 2014 | By Βαγγέλης Γαροφάλλου | Βαγγέλης Γαροφάλλου - Master Frogo

Ωραίο το γύρισμα της σούβλας το Πάσχα, ωραία και η κατάθλιψη τα Χριστούγεννα, αλλά σαν τις απόκριες γιορτή δεν έχει, φίλε αναγνώστη.

Εύκολα, γρήγορα και οικονομικά διάλεξε μία από τις παρακάτω μεταμφιέσεις και ξεχώρισε στα πάρτι μασκέ όπου θα παραβρεθείς το τελευταίο τριήμερο της αποκριάς, αποτυγχάνοντας για κάποιο μυστήριο λόγο να βρεις ερωτικό σύντροφο.

Τυχερή μπασκέτα

Χάρη σε αυτή την πρόταση όχι μόνο θα είσαι η ψυχή του πάρτι, αλλά θα βγάλεις και εύκολο κέρδος. Εφαρμόζεις πάνω σου μία μικρή πλαστική μπασκέτα. Κολλάς, επίσης πάνω σου γκοφρέτες, σοκολατίτσες και μπιχλιμπίδια. Παίρνεις ανά χείρας μία μίνι πορτοκαλί μπαλίτσα. Αν θέλεις, για να το κάνεις πιο σαφές, κόλλα πάνω σου και ένα χαρτί που γράφει «ΤΥΧΕΡΗ ΜΠΑΣΚΕΤΑ».

tuxeribasketa

Για κάθε προσπάθεια να ευστοχήσουν και να κερδίσουν τα γλυκά ή τα δώρα, οι αθλητές θα πρέπει να ρίχνουν κέρμα ή να κερνάνε κανά σφηνάκι. Τη μεταμφίεση επέλεξε, με απόλυτη επιτυχία, ένας φίλος πριν λίγα χρόνια και όχι μόνο διασκέδασε κάνοντας γνωριμίες, αλλά κέρδισε και το διόλου αμελητέο ποσό των οκτώ ευρώ.

Μπαλαδόρος

Όλοι πάμε για πέντε επί πέντε μία στο τόσο και παθαίνουμε διάστρεμμα, κι αν δεν πάμε κάποιον φίλο έχουμε, οπότε βρίσκουμε τα απαραίτητα για τη μεταμφίεση. Φανέλα αυθεντική, καλύτερα χωρίς όνομα αθλητή, και καλά ότι είσαι εσύ το «9», παπούτσια με τάπες, αν γίνεται σε χρώμα εκκεντρικό, και κυρίως, δώσε προσοχή φίλε αναγνώστη, κάλτσα ψηλά, αν γίνεται να φτάνει και πάνω απ’ το γόνατο, με επικαλαμίδα από μέσα, κομπλέ. Βάλε στέκα στο μαλλί, αν δεν έχεις μαλλί βάλε κάνα περικάρπιο, για το εφέ, και είσαι έτοιμος, Μαραντόνας, Πελές. Μην πάρεις μπάλα στο πάρτι γιατί θα σπάσετε τζάμι σίγουρα. Ο διαιτητής σφυρίζει την έναρξη του γλεντιού και εσύ είσαι έτοιμος να βάλεις «γκολ» στα γκομενάκια, γραφικούλη.

Ρέντνεκ

Εδώ έχουμε να κάνουμε με μία δύσκολη μεταμφίεση με την έννοια ότι θέλει λίγο προσπάθεια, αλλά μπορεί να γίνει τόσο απολαυστικά αηδιαστική που θα σε ανταμείψει, φίλε αναγνώστη. Φτιάξε μουστάκι ή/και μούσι Τεξανού. Φορά τζιν αμάνικο γιλέκο με τη σημαία του αμερικανικού νότου στην πλάτη, χωρίς μπλούζα από μέσα, δερμάτινο παντελόνι και μπότα μυτερή καουμπόικια. Είσαι έτοιμος. Ιδανικό αξεσουάρ, εκτός από το καπέλο και το μπέρμπον που θα πίνεις, μία δίκανη καραμπίνα που καλό είναι να μοιάζει αρκετά ψεύτικη ώστε να μη σε εκτελέσουν τίποτα όργανα της τάξης στο δρόμο για το πάρτι. Επίσης, φιλική συμβουλή, μην πάρεις μαζί σου τον φίλο σου που «δεν ψήνεται να ντυθεί τις απόκριες» και ακούει Down, γιατί θα είστε ίδιοι, πάει η πρωτοτυπία.

Λαγός

lagos

Η απόλυτη διαχρονική πρόταση για κάθε αποκριά, το καλύτερο ζώο του δάσους στα ανέκδοτα και πολλά ακόμη. Ο λαγός. Λε ραμπί. Βρες δύο περήφανα αυτιά λαγού και φόρεσε τα, χορεύοντας και δοξάζοντας την αποκριά. Όλοι συμπαθούνε το λαγό, περνάς μια χαρά, και αν στραβώσει το πράγμα κάνεις το λαγό και φεύγεις. Μία εξαιρετική ιστορία για ένα λαγό και έναν ιππόκαμπο μπορείς να διαβάσεις, φίλε αναγνώστη, στη νέα μου συλλογή διηγημάτων που θα κυκλοφορήσει πολύ σύντομα, για να δώσουμε και μία αποκλειστική είδηση. Δηλαδή τι αποκλειστικό περίμενες, τη διάλυση των Metallica ή την ανάσταση του Έλβις ας πούμε; Μην σχηματίσεις ακόμα ουρές ενός ατόμου έξω από τα βιβλιοπωλεία, φίλε αναγνώστη. Θα ενημερωθείς όταν είναι ώρα.

Τελευταίος των τροϊκανών

Τέλος, για τους μνημονιακούς καρναβαλιστές, έρχεται η ιδανική μεταμφίεση για ένα γλέντι γεμάτο χαράτσια. Φοράς κοστούμι, βάζεις παραμάσχαλα έναν χαρτοφύλακα και κάνεις το μαλλί σου μοϊκάνα. Κυκλοφορείς στο πάρτι πίνοντας το ακριβότερο ποτό που είναι διαθέσιμο και πιάνεις κουβέντα στους άλλους μασκαράδες μόνο, προσοχή μόνο, για θέματα οικονομικά. Χρησιμοποίησε ατάκες όπως «ωραία περνάμε, πόσα χρωστάς στο στεγαστικό;», «όμορφο τραγούδι, είσαι σίγουρος ότι έχεις τακτοποιήσει όλα τα τέλη ακινήτων;» και «είσαι κούκλα, θέλεις να κάνουμε περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις;». Αν δε σε δείρουν, λικνίσου άφοβα στους ρυθμούς του «Get lucky». Αν σε δείρουν, σου αξίζει.

Like this Article? Share it!

About The Author

Ο Βαγγέλης Γαροφάλλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1985. Το 2008 κυκλοφόρησε η συλλογή διηγημάτων του «Πρωινά ξυπνήματα» (εκδ. Πολύτροπον) και το 2009 το μυθιστόρημα «Η βασίλισσα του βυθού» (εκδ. Νόβολι). Η νέα του συλλογή διηγημάτων, «Αγριάλιτι», κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πολύτροπον.