Χ.Α.: Δολοφόνοι ή λαϊκοί ήρωες

Published On 30 September 2013 | By 3pointmagazine.gr | Frog Guests

H εικόνα αποσύνθεσης του νεοναζιστικού μορφώματος, όπως και η κατρακύλα του στις δημοσκοπήσεις, μπορεί εύκολα να ανακοπεί με λάθος χειρισμούς. Δύο δρόμοι υπάρχουν: είτε θα εξέλθουν της ΓΑΔΑ ως κατηγορούμενοι και χειροδέσμιοι, είτε ως λαϊκοί ήρωες και κυνηγημένοι.

«Μια χούφτα δειλών» γέμισε ασφυκτικά το απέναντι… πεζούλι της ΓΑΔΑ. Τίποτε παραπάνω. Σίγησαν τα ηλεκτρονικά μέσα, «χορτάριασαν» τα καλοξυρισμένα κεφάλια και εξαφανίστηκαν τα μαυρόασπρα μπλουζάκια από τις κατά τόπους οργανώσεις. Κάπως έτσι έμειναν μονάχοι οι αστυνομικοί να φυλάνε άδεια κομματικά γραφεία, ανά την επικράτεια.

Η σύλληψη του ηγέτη της Χρυσής Αυγής και της παρέας του άργησε. Άργησε φριχτά, κοστίζοντας ανθρώπινες ζωές. Ωστόσο, η είδηση – παρά τη συσσωρευμένη υποκρισία και τις δεδομένες εκλογικές σκοπιμότητες – σκόρπισε χαμόγελα σε όλους αυτούς που τόσο καιρό προσπάθησαν να ρίξουν φως στη δράση της εγκληματικής οργάνωσης. Κι ας παρουσιάζεται ως τιμωρός ο Σαμαράς του Φαήλου και του Χρύσανθου. Κι ας καμώνονται στα τηλεοπτικά πάνελ τους θορυβημένους για τους «κυρίους» Μιχαλολιάκο και Κασιδιάρη.

Οι αστυνομικές αρχές έπραξαν το αυτονόητο. Παρόλα αυτά, οι εξελίξεις σε δικαστικό και αστυνομικό επίπεδο θα φανερώσουν αν υπάρχει πραγματική βούληση μα και η στοιχειώδης σοβαρότητα προκειμένου να λογοδοτήσουν οι ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί εκατοντάδων εγκληματικών ενεργειών, ενώπιον της δικαιοσύνης. Καθότι, η εικόνα αποσύνθεσης του νεοναζιστικού μορφώματος, όπως και η κατρακύλα του στις δημοσκοπήσεις, μπορεί εύκολα να ανακοπεί με λάθος χειρισμούς.

Δύο δρόμοι υπάρχουν: είτε θα εξέλθουν της ΓΑΔΑ ως κατηγορούμενοι και χειροδέσμιοι, είτε ως λαϊκοί ήρωες και κυνηγημένοι.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο 3pointmagazine.gr.

Like this Article? Share it!

About The Author

Ανεξάρτητο περιοδικό για την τέχνη, την πολιτική, την κοινωνία, με άρθρα και απόψεις, ρεπορτάζ, αφιερώματα και συνεντεύξεις.