Frog pic(k)s: Τα πιο ακατάλληλα μέρη για όσους φοβούνται τα φαντάσματα

Published On 6 January 2014 | By Μελίνα Βελιμέζη | Frog Pic(k)s

Πώς είναι ένα μέρος όπου δεν ζει ο άνθρωπος; Μέσα στα τόσα χρόνια ζωής του ανθρώπου στη γη, έχει φτιάξει αμέτρητα κτίρια, κατασκευές, μέσα μεταφοράς  προς χρήση και διευκόλυνση δική του. Πώς είναι όμως όταν τέτοιες ανθρώπινες κατασκευές εγκαταλείπονται;

Άδεια σπίτια, σιδηροδρομικοί σταθμοί, χώροι εργασίας και ψυχαγωγίας χωρίς ζωή στέκουν μόνα και έρημα προκαλώντας μελαγχολία αλλά και φόβο για το άγνωστο που μπορεί να φιλοξενούν πλέον. Εγκατάλειψη και μοναξιά υπάρχουν όπου δεν πατάει ψυχή.

Το thefrog.gr έψαξε και βρήκε φωτογραφίες από τα πιο στοιχειωμένα και εγκαταλελειμμένα μέρη του κόσμου. Τοπία που δημιουργούν ένα συναίσθημα θλίψης και μία απόκοσμη αίσθηση αλλά και νοσταλγία για ό,τι υπήρχε πριν την εγκατάλειψη. Μέρη όπου φαίνονται άχρηστα και ερειπωμένα χωρίς την παρουσία του ανθρώπου.

Αδαμαντορυχείο Mirny  – Ανατολική Σιβηρία, Ρωσία

haunt1

Το αδαμαντωρυχείο  Mirny κατασκευάστηκε από τον Στάλιν για να ικανοποιήσει την ανάγκη της Σοβιετικής Ένωσης σε βιομηχανικό διαμάντι. Βρίσκεται στην Ανατολική Σιβηρία και εγκαταλείφθηκε όταν κατέστη αδύνατο να συνεχιστεί η εκσκαφή.

Pripyat, Ουκρανία

haunt2

Η Pripyat, μια πόλη πενήντα χιλιάδων κατοίκων, εγκαταλείφθηκε πλήρως μετά την πυρηνική καταστροφή στο εργοστάσιο του Τσερνομπίλ το 1986. Η πόλη μοιάζει με στοιχειωμένη, καθώς από τότε που έφυγαν οι κάτοικοί της λόγω της ραδιενέργειας δεν ξαναπάτησε ανθρώπινη ψυχή και έχει μείνει ανέγγιχτη.

Ξενοδοχείο Ryugyong – Pyongyang, Βόρεια Κορέα

MINOLTA DIGITAL CAMERA

Το ξενοδοχείο Ryugyong στην πρωτεύουσα της Βόρειας Κορέας ξεκίνησε να οικοδομείται λίγο πριν μια μεγάλη μάστιγα πείνας που έπληξε τη χώρα. Οι εργασίες πάγωσαν για 16 χρόνια. Το 2008 οι εργασίες στο ξενοδοχείο με τους 105 ορόφους ξεκίνησαν πάλι και είναι σχεδόν έτοιμο. Παρόλα αυτά η εικόνα της εγκατάλειψης συνεχίζει να κυριαρχεί.

Sanzhi UFO Σπίτια – San Zhi, Ταϊβάν

haunt4

Τα συγκεκριμένα σπίτια προορίζονταν να πουληθούν σε στρατιωτικούς των ΗΠΑ, όταν ξεκίνησε η ανέγερσή τους το 1978. Το 1980 όμως, η κατασκευή τους σταμάτησε λόγω έλλειψης κεφαλαίων.

Άσυλο Willard – Willard, Νέα Υόρκη

haunt5

Το Άσυλο Willard  για χρόνια σχιζοφρένεια χτίστηκε το 1869 και έκλεισε το 1995. Φιλοξενούσε μέχρι και 4.000 ασθενείς ταυτόχρονα, ενώ από τους συνολικά 50.000 πάσχοντες που πέρασαν από αυτό, περισσότεροι από τους μισούς πέθαναν κλεισμένοι στους τοίχους του. Το εγκαταλελειμμένο νεκροτομείο του το κάνει ένα από τα πιο τρομακτικά μέρη στον κόσμο, φέρνοντας στο μυαλό το θάνατο χιλιάδων ανθρώπων μέσα στους τέσσερις τοίχους του.

Six Flags Jazzland – Νέα Ορλεάνη, Λουιζιάνα

haunt6

Μετά την καταστροφή από τον τυφώνα Κατρίνα το πάρκο Six Flags Jazzland εγκαταλείφθηκε τελείως. Κάποια από τα παιχνίδια έχουν μείνει άθικτα, δημιουργώντας ένα τέλειο σκηνικό για γύρισμα θρίλερ.

Σιδηροδρομικός σταθμός Canfranc- Ισπανία

haunt7

Ο σιδηροδρομικός σταθμός του Canfranc  ήταν μέρος της διεθνούς γραμμής ανάμεσα στην Ισπανία και τη Γαλλία. Ένα ατύχημα το 1970 κατέστρεψε τη γέφυρα που συνέδεε τις  δύο χώρες, με αποτέλεσμα ο σταθμός να μείνει έρημος.

Chateau Miranda – Celles, Βέλγιο

haunt8

Το συγκεκριμένο κάστρο χτίστηκε από γάλλους αριστοκράτες που εγκατέλειψαν τη χώρα λόγω της επανάστασης. Κατά τη διάρκεια του Β’ παγκοσμίου πολέμου, χρησιμοποιήθηκε ως ορφανοτροφείο. Εγκαταλείφθηκε το 1980 και παραμένει ένα από τα αγαπημένα «στοιχειωμένα» μέρη όσων λατρεύουν τις ιστορίες φαντασμάτων.

Eilean Donan – Loch Duich, Σκωτία

haunt9

Στα Highlands της Σκωτίας, το νησί  Eilean Donan έμενε εγκαταλελειμμένο μέχρι το 1911, όταν ανακαινίστηκε από ένα συνταξιούχο στρατιωτικό και πήρε την όψη που έχει σήμερα.

Orpheum Auditorium – New Bedford, Μασαχουσέτη

haunt10

Η συγκεκριμένη αίθουσα συναυλιών εγκαινιάσθηκε την ίδια μέρα που βυθίστηκε ο Τιτανικός, στις 15 Απριλίου 1912. Ενώ ένα σουπερμάρκετ καταλαμβάνει ένα μέρος αυτού, το υπόλοιπο έχει μείνει ερειπωμένο και άδειο.

Ναυάγιο SS America – Fuerteventura, Κανάρια Νησιά

haunt11

Το πλοίο στέκει στο ίδιο σημείο στην παραλία των Κανάριων Νήσων εδώ και 20 χρόνια, μετά από 54 χρόνια περιπλάνησης στη θάλασσα.

Πάρκο αναψυχής Wonderland – Πεκίνο, Κίνα

haunt12

Σχεδιασμένο να γίνει το μεγαλύτερο πάρκο αναψυχής στην Κίνα, η Wonderland δεν έγινε ποτέ πραγματικότητα καθώς οι εργασίες δεν ολοκληρώθηκαν για οικονομικούς λόγους. Από τότε η περιοχή αυτή καλλιεργείται από αγρότες της περιοχής. Οι μισοτελειωμένοι όμως πύργοι έχουν αφήσει το σημάδι τους, υπενθυμίζοντας την αρχικό προορισμό χρήσης του χώρου.

El Hotel del Salto – Κολομβία

haunt13

Το ξενοδοχείο Hotel del Salto χτίστηκε το 1928 για τους πλούσιους τουρίστες που επισκέπτονταν τους κοντινούς  καταρράχτες του Tequendama. Όταν όμως οι καταρράχτες μολύνθηκαν τότε οι επισκέπτες έχασαν το ενδιαφέρον τους για το μέρος κι έτσι το ξενοδοχείο εγκαταλείφθηκε.

Like this Article? Share it!

About The Author

: Είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει εργαστεί σε ενημερωτικές ιστοσελίδες και ηλεκτρονικά περιοδικά.