The Wedding Singers: «Παίζουμε τραγούδια που φέρνουν τους ανθρώπους κοντά»

Published On 6 January 2014 | By Πέννυ Γέρου | Συνεντεύξεις

Οι ειδικοί στα ξέφρενα πάρτι Wedding Singers μας μιλούν για τα live στην Αθήνα και την επαρχία, το single τους “Electric Wire”, τα social media, την τηλεόραση και φυσικά, τους γάμους.

Οι Wedding Singers είναι το περίφημο τετραμελές… σεξτέτο, ειδήμον στις διασκευές και την ξέφρενη καλοπέραση. Στα live τους μπορεί κανείς να χορέψει μέχρι τελικής πτώσεως, ειδικά όταν μια pop-rock διασκευή του “Bombastick” διαδέχεται το “Sweat”, και όλα αυτά ντύνονται με έντονο χορευτικό στοιχείο. Βλέποντας ακόμα και τους ίδιους να παρασύρονται έξαλλα από τη μουσική, δε μπορείς να αντισταθείς!

Με είδωλό τους τον Adam Sandler και έμπνευση όλες τις ταινίες που έχει συμμετάσχει, συνδυάζουν το άσπρο με το μαύρο, την χαρά με την λύπη, το ρόκ με το χιπ-χοπ, το χορό με το τραγούδι και τη φανέλα με το νούμερο 9! Φανταστείτε, λοιπόν, τέσσερις δεινούς χορευτές επί σκηνής, με pop-rock και dance στοιχεία, με άρωμα από Adam Sandler στο The Wedding Singer. Δεν είναι κι εύκολο να τους κατηγοριοποιήσει κανείς. Εξάλλου και για τους ίδιους «η κατηγοριοποίηση στη μουσική είναι ένα μυστήριο θέμα. Από την μια εξυπηρετεί αν ψάχνεις να ανακαλύψεις μουσική, αλλά από την άλλη αν γράφεις και παίζεις μουσική μπορεί να λειτουργήσει τόσο στοχευμένα όσο και περιοριστικά. Εμείς παίζουμε pop μουσική με rock εξάρσεις και hip-hop εκφάνσεις μαζί με ό,τι άλλο κουβαλάει ο καθένας μας μέσα του!».

Το όνομά τους, παρόλο που προέρχεται από την ομώνυμη ταινία, έχει βρει ουκ ολίγες φορές τη δικαίωσή του. Οι Wedding Singers έχουν παίξει ήδη σε πάρα πολλούς γάμους και έχουν περάσει υπέροχα έχοντας πάντα κατά νου το σημείο που τέμνονται οι ταινίες The Wedding Singer και Wedding Crashers. Παρόλο που ένας γάμος à la Wedding Singers θα ξεπερνούσε κάθε τετριμμένο γλέντι, όσον αφορά στη μουσική, οι ίδιοι δε βρίσκουν τον πατροπαράδοτο τρόπο καθόλου άσχημο. «Ο πατροπαράδοτος τρόπος γαμήλιου γλεντιού είναι πολύ ωραίος. Κάτι γλέντια μεταμοντέρνα με σκυλορεπερτόριο και Abba είναι που δεν καταλαβαίνουμε, αλλά, από την άλλη, αν περνάνε καλά τα παιδιά…».

Η μπάντα των Wedding Singers ξεκίνησε άτυπα στα Κύθηρα, αλλά τα τελευταία χρόνια τους έχουμε συνδυάσει, δικαιολογημένα, με το χώρο και τη σκηνή του Τώρα Κ44, στο Γκάζι. Εκεί που είμαι έτοιμη να πω πως το μαγαζί αυτό στην οδό Κωνσταντινουπόλεως είναι ο χώρος τους, μας διορθώνουν: «κάθε live είναι και μια καινούρια εμπειρία και σε αυτό έχει συμβάλλει κατά πολύ ο κόσμος που έρχεται και στηρίζει κάτι τέτοιο, που όμοια κατάσταση δεν έχει ξανασυμβεί. Έχουμε νιώσει όμορφα όταν παίζουμε στο Lab Art στον Βόλο, στο Λου Κι στην Κομοτηνή, στο Motel στη Θήβα, στο Eightball στη Θεσσαλονίκη, στο Ministry στη Σπάρτη, στο Ντίλι στην Ξάνθη και σε άλλα όμορφα μέρη ανά τη χώρα».

wedding3

Όπως φαίνεται, κρύβουν μια μικρή αδυναμία για τη Βόρεια Ελλάδα, αλλά δε θα άλλαζαν εύκολα την πρωτεύουσα. Εξηγώντας λένε πως «είναι πολύ όμορφη και έχει πολύ ωραίο κόσμο και κόσμο που περνά καλά με τους Wedding Singers. Δεν θα αλλάζαμε την πρωτεύουσα αλλά όταν έρθει αυτή η στιγμή, νομίζω ότι ή θα πηγαίναμε στα χωριά μας ή θα μεταναστεύαμε. Παρόλα αυτά, επειδή, άμα μεταναστεύσουμε όλοι, τότε θα είναι σα να παραδινόμαστε, ακόμα το παλεύουμε εδώ».

Συμφωνήσαμε πως τα social media είναι πολύ καλό χαρτί για να κερδίσει κανείς αναγνωρισιμότητα, αλλά πάντα χρειάζεται να τα αξιοποιεί με φειδώ και αξιοπρέπεια. «Το δίκτυο είναι μεγάλο όπλο και μεγάλη ευκολία ως προς την αναγνωρισιμότητα σε σχέση με τα παλαιότερα χρόνια. Εμείς το χειριζόμαστε με χριστιανική ευλάβεια και καταφέρνουμε αργά η γρήγορα αυτά που θέλουμε. Το χειρότερο μέσο δε προς την αναγνωρισιμότητα είναι οι τηλεοπτικοί διαγωνισμοί φωνής και ταλέντου. Επίσης όσοι τους στηρίζουν με τηλεθέαση και συμμετοχή στην ψηφοφορία προς ανάδειξη του καλύτερου, πραγματικά δεν βοηθάνε κανέναν».

Την 1η Δεκεμβρίου τους είδαμε στο Meet & Beer Festival. Το οπτικό υλικό που συνόδευε τις μουσικές τους πέρναγε συχνά από τα παλιά καλά animation της δεκαετίας του ’80 και ’90, από αυτά που προλάβαμε – όσοι προλάβαμε – στην τηλεόραση της εποχής. Το παλιό καλό κινούμενο σχέδιο φυσικά, είναι παρελθόν για την ελληνική τηλεόραση. «Τα φώτα και τα visuals στην μπάντα μας τα χειρίζεται ο Μενέλαος Ορφανός, και ο Χρήστος Αλεξάκης, πέρα από καταπληκτικός μουσικός και synth-master στους Wedding Singers είναι και συλλέκτης κόμιξ. Το κινούμενο σχέδιο ουσιαστικά προχωρά μαζί με τον κόσμο και είναι εκεί για να τον εκφράζει και να τον διασκεδάζει, αλλά όπως αλλάζει ο κόσμος γύρω μας, έτσι και τα κινούμενα σχέδια, είτε στην οθόνη είτε στο χαρτί προσαρμόζονται στην μοντέρνα κοινωνία. Από την τηλεόραση λείπουν πολλά πράγματα, εμείς την έχουμε κλειστή».

Σε ένα live των Wedding Singers δε θα ψυχοπλακωθείς, δε θα πας για να θυμηθείς τα προβλήματα και τις σκοτούρες. Αυτό βέβαια δε σημαίνει πως οι ίδιοι μένουν ανεπηρέαστοι από όσα συμβαίνουν. Ζουν στον κόσμο που γνωρίζουμε όλοι μας και κάνουν το καλύτερο για του δώσουν μια διασκεδαστική χροιά, όσο μπορούν. «Έχουμε επιλέξει να παίζουμε ως Wedding Singers τραγούδια που κάνουν τους ανθρώπους να έρχονται κοντά και όχι να αποξενώνονται και να απομονώνονται. Σίγουρα δεν προβληματίζουμε με τα άσματα που έχουμε επιλέξει αλλά σαν άνθρωποι παραμένουμε ενημερωμένοι και προτρέπουμε όλο τον κόσμο να ψάξει την αλήθεια η οποία όντως βρίσκεται κάπου εκεί έξω, αλλά σίγουρα όχι στα δελτία ειδήσεων των 20:30.

weddingcover

Θεωρούμε ότι γίνονται σχόλια στα live μας με μια διάθεση κωμικοτραγικού χαρακτήρα, γιατί κάτι τέτοιο ζούμε έτσι κι αλλιώς. Άλλωστε, όποιος κρατάει μικρόφωνο μπορεί να λέει ότι θέλει, και να κρίνεται για αυτό».

Όσον αφορά στη μουσική τους δραστηριότητα ως μπάντα, το “Electric Wire”, το πρώτο τους κομμάτι έχει φτάσει ήδη στο κοινό τους. «Το Electric Wire είναι ουσιαστικά το πρώτο μας κομμάτι, αν και έχουμε αρκετές ιδέες στα σκαριά. Οι στίχοι είναι γραμμένοι από την Ματίνα Κουντουρόγιαννη και η μουσική βασίζεται σε ιδέα του Λάμπη Κουντουρόγιαννη, αλλά δουλεύτηκε στην συνέχεια από όλη την μπάντα. Η ανταπόκριση του κόσμου είναι πάρα πολύ θετική και σύντομα θα ακούσετε νέα μας τραγούδια, ποιός ξέρει, ίσως και έναν ολόκληρο δίσκο!».

Στο τέλος της συζήτησης τους ζήτησα να φανταστούν πως έχουν μπροστά τους ένα μεγάφωνο, από το οποίο θα ακουστεί σε όλον τον κόσμο οτιδήποτε θελήσουν εκείνοι. Αν όντως γινόταν κάτι τέτοιο, φαντάζομαι πως η φωνή τους θα ήταν τόσο μεστή και αποστομωτική, που όλοι θα έπαιρναν το μήνυμα όπως θα ’πρεπε: «Μοτό για όλους θα ήταν κάτι κλισέ όπως αγάπη, ειρήνη, υγεία. Αλλά εξαρτάται πού ανήκεις και σε ποιούς απευθύνεσαι ούτως ώστε να πιάσει τόπο αυτό που θες να πεις. Ο κόσμος έχει την δύναμη, απλά φοβάται να το καταλάβει. Υπάρχει μια πρόταση στο τελευταίο βιβλίο του Dan Brown «Inferno», που καλύπτει την απάντηση στο τι θα λέγαμε, η οποία λέει τα εξής: “Οι πιο σκοτεινές γωνίες στην Κόλαση είναι φυλαγμένες για εκείνους που διατηρούν την ουδετερότητά τους σε εποχές ηθικής κρίσης”».

Τους Wedding Singers θα τους βρείτε κάθε Τετάρτη στο Τώρα Κ44 μέχρι το καλοκαίρι, καθώς και σε διάφορα μέρη της Ελλάδας για συγκεκριμένες εμφανίσεις. Σε κάθε περίπτωση, κρατηθείτε ενήμεροι από την επίσημη σελίδα τους στο Facebook!

Like this Article? Share it!

About The Author

: Έχει σπουδάσει Επικοινωνία και ΜΜΕ στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται στο χώρο της πολιτιστικής δημοσιογραφίας και της επικοινωνίας. Αγαπάει τον κινηματογράφο, τα βιβλία, τις βόλτες στην πόλη και ψιθυρίζει στίχους στο μετρό νομίζοντας ότι δεν τη βλέπει κανείς. Είναι πάντα «stuck in the middle» και η θεραπεία της για αυτό βρίσκεται στις κονσόλες και τα μικρόφωνα του TrollRadio.gr.