Δεν μας νοιάζει αν οι χρυσαυγίτες είναι χοντροί

Published On 14 January 2014 | By Κώστας Παπαντωνίου | Frog Team

Για το τελευταίο σχόλιο της Ουρανίας Μιχαλολιάκου στο facebook κυριάρχησαν φράσεις όπως “χτύπα κανα πιτόγυρο και θα σου περάσει” και “κοίτα το βόδι πώς είναι”. Η κόρη του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, όμως, μας πειράζει για τις ιδέες της, όχι για το πάχος της.

Το τελευταίο “επίμαχο” σχόλιο της Ουρανίας Μιχαλολιάκου στο facebook, παροτρύνει τους χρυσαυγίτες να μη λυγίσουν από τη φυλάκιση των βουλευτών τους. Κι όχι τόσο γιατί θα φανερωθεί η αλήθεια, αλλά γιατί “θα έρθει η μέρα που θα νικήσουμε και τότε θα δούμε ποιος θα γελάσει τελευταίος”. Η απειλή αυτή, τονώνει το ηθικό των φασιστών. Τους κάνει να πιστεύουν ότι όπως κατάφεραν από την πολιτική ανυπαρξία να μπουν στη Βουλή, έτσι θα καταφέρουν και να κυριαρχήσουν.

Το μήνυμα της Ουρανίας δεν απευθύνεται  μόνο στους “συναγωνιστές”, αλλά και σ’ εκείνους που κουράστηκαν απ’ το σύστημα. Μέσα σε λίγες λέξεις η κόρη Μιχαλολιάκου καταφέρνει να μας πει ακόμα ότι η Χρυσή Αυγή είναι αντισυστημική και οι συλληφθέντες πολιτικοί κρατούμενοι. Ένα μήνυμα με βρισιές, γεμάτο μίσος, αλλά και περιεκτικό.

ourania2

Όλο το σχόλιο της Ουρανίας είναι: «Δε μας λυγίζετε παλιοσκουπίδια. Δε κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω. Είμαστε αθώοι και η αλήθεια θα λάμψει σύντομα. Είμαι περήφανη που οι συναγωνιστές μου διώκονται επειδή τόλμησαν να φτύσουν κατάμουτρα ένα ολόκληρο σύστημα και όχι επειδή έκλεψαν, σκότωσαν ή βίασαν. Θα έρθει η μέρα που θα νικήσουμε και τότε θα δούμε ποιος θα γελάσει τελευταίος».

Γι’ αυτό το σχόλιο γράφτηκαν πολλά ακόμα από τον κόσμο. Σε διάφορες σελίδες, είδαμε να κυριαρχούν φράσεις όπως: “χτύπα κανα πιτόγυρο και θα σου περάσει”, “κοίτα το βόδι πώς είναι”, “με αυτά τα μούτρα έπρεπε να κλείσουν αυτή μέσα όχι τους άλλους”, “πώς είσαι έτσι μωρή πατσαβούρα”. Όλοι επιτίθενται στο πάχος της Ουρανίας. Ελάχιστοι σε αυτά που λέει.

Η Ουρανία όμως δεν μας πειράζει επειδή τρώει λιγάκι παραπάνω. Μας πειράζει επειδή πιστεύει σε ανώτερους και κατώτερους, ανάλογα με το χρώμα και τη φυλή, μας πειράζει που θεωρεί τη βία μέσο για να πάρει και να κρατήσει την εξουσία η Χρυσή Αυγή, μας πειράζει που νοσταλγεί τον Χίτλερ, μας πειράζει για τις ιδέες της, όχι για το πάχος της. Ακόμα κι αν ήταν μοντέλο, χωρίς περιττό γραμμάριο πάνω της, το ίδιο θα μας πείραζε.

Με τον ρατσισμό δεν νικάς το φασισμό, απλώς του ανοίγεις την όρεξη.

Like this Article? Share it!

About The Author

: Σπούδασε Επικοινωνία και ΜΜΕ στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έκανε την είσοδό του στη δημοσιογραφία τo 2009, όταν κι άρχισε να εργάζεται ως μπασκετικός ρεπόρτερ για τo sport.gr. Το καλοκαίρι του 2011 άλλαξε σελίδα και για πρώτη φορά γνώρισε τον κόσμο του ραδιοφώνου, ως μουσικός παραγωγός στο trollradio.gr, από το οποίο αποχώρησε ένα χρόνο μετά. Τον Μάρτη του 2012 ίδρυσε μαζί με φίλους και συναδέλφους το διαδικτυακό περιοδικό 3pointmagazine.gr, στο οποίο παραμένει κι ονειρεύεται τα καλύτερα που έρχονται. Παράλληλα εργάζεται στην εφημερίδα "Αυγή" από το καλοκαίρι του '12 και φιλοξενούνται κείμενά του στο frog.gr.