Άγρυπνος στο Σιάτλ, άφραγκος στην Αθήνα

Published On 6 November 2013 | By Βαγγέλης Γαροφάλλου | Βαγγέλης Γαροφάλλου - Master Frogo

Ξέρω. Σε έχει γονατίσει και σένα η κρίση. Ποιά είναι η λύση; Μην ανησυχείς φίλε αναγνώστη. Η στήλη είναι γενναιόδωρη και κόντρα στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, σου δίνει τέσσερις τρόπους να βγάλεις παρά με ουρά.

Ξέρω. Σε έχει γονατίσει και σένα η κρίση. Εκεί που παλιά  η παρέα μαζεύοταν, έτρωγε σουβλάκια και τσακωνόντουσαν όλοι ποιός θα κεράσει, τώρα ακούς τη φράση “Γιώργο, εσύ πρέπει να μου δώσεις και 1,20 για την κοκακόλα”. Ανεργία. Αν κάνεις ληστεία θα σε συλλάβουν. Στο στοίχημα πας όλο κουβά. Ποιά είναι η λύση; Μην ανησυχείς φίλε αναγνώστη. Η στήλη είναι γενναιόδωρη και κόντρα στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, σου δίνει τέσσερις τρόπους να βγάλεις παρά με ουρά.

– Γίνε παπατζής. Δεν είναι δύσκολο, λίγη εξάσκηση με τα χαρτιά χρειάζεται. Και λεφτά θα βγάλεις, και θα επαναφέρεις το χαμένο φολκλόρ του πράγματος, στήνοντας το τελάρο σου στην Αιόλου και φωνάζοντας “πολλά βάζετε, πολλά παίρνετε” και “εδώ παπάς, εκεί παπάς, πού είναι ο παπάς”. Μην ξεχάσεις να έχεις μαζί σου τους γνωστούς βαλτούς που παριστάνουν τους παίκτες που κερδίζουν συνέχεια, μέχρι να τσιμπήσει κανά περαστικό θύμα και να κάνεις δουλειά.

Tip: Πάρε συμβουλές από τους κορυφαίους στο είδος. Ένα DVD με ομιλίες του Κώστα Σημίτη θα σου λύσει τα χέρια. Πρόσεχε μόνο μην είναι “μακέτο”.

– Πούλα απορρυπαντικό λέγοντας ότι είναι κοκαΐνη. Με μία επίσκεψη στο σούπερ μάρκετ εξασφαλίζεις αμύθητα κέρδη. Ντύσου σαν τον Τζόνι Ντεπ στο “Blow”, φόρα μαύρα γυαλιά και πάρε τη βαλίτσα σου στον ώμο. Ακόμα και αν σε συλλάβουν θα περιμένεις να βγουν τα αποτελέσματα της χημικής ανάλυσης ξεκαρδισμένος στο γέλιο. Βεβαιώσου μόνο ότι οι πελάτες σου δεν θα σε ξαναδούν ποτέ μετά την αγορά, γιατί θα φας το ξύλο της αρκούδας.

Tip: Καλό είναι να βρεις ένα σλόγκαν. Το “29 κατασκευαστές πλυντηρίων συνιστούν σνιφ, αυτοί ξέρουν”, εμπεριέχει ρίσκο μην καρφωθείς.

 blow2jpg

Κλέψε μία εκκλησία. Είναι πολύ εύκολο, εξ ου και η έκφραση “κλέβεις εκκλησία”. Μην έχεις τύψεις, η εκκλησία έχει πολύ μεγάλη περιουσία παρά τα όσα σου έμαθαν στο κατηχητικό. Επίσης, πρόθεσή της είναι να βοηθάει τους φτωχούς, οπότε και συ που είσαι φτωχός δικαιούσαι το κατιτίς σου. Άνοιξε το παγκάρι, χώρεσε όσα κέρματα μπορείς σε μπλούζα, τσέπες και κάλτσες και τρέξε σαν τον άνεμο.

Tip: Αν για κάποιο λόγο εμφανιστεί ξαφνικά ο ιερέας του ναού και σε πιάσει επ’ αυτοφώρω, πέσε κάτω και κάνε τον δαιμονισμένο. Θα σε εξορκίσει. Εξορκίσου και πες ότι το δαιμόνιο που σε είχε καταλάβει σε έκανε να κλέψεις γιατί ήθελε να παίξει κάτι στανταράκια στο στοίχημα.

– Πούλα φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Πάρε μάσκα και βατραχοπέδιλα, κάνε μία βουτιά και μάζεψε όσα φύκια μπορείς. Ύστερα στήσε έναν πάγκο σε κάποιο καλό σημείο, με τα φύκια σε έναν κουβά και με κάθε αγορά δίνε δώρο μία μεταξωτή κορδέλα. Εννοείται ότι τα φύκια θα τα χρεώνεις πανάκριβα, για να καλύπτεις και το κόστος του δώρου.

Tip: Οι καλύτεροι πελάτες σου θα είναι οι γυναικοπαρέες. Μόλις προσεγγίσουν τον πάγκο σου, πες τους ότι μόλις γύρισες από τον γύρο της Λατινικής Αμερικής και πως εκεί η νέα μόδα είναι τα φύκια. Θα ψαρώσουν. Αν χρησιμοποιήσεις τη φράση “κοιμόμουν για ένα μήνα στα παγκάκια του Σαντιάγκο” μπορεί να έχεις και τα τυχερά σου. “Ναι μωρή, αυτό το φύκι το πήρα από έναν φοβερό τυπά που μόλις είχε γυρίσει από Κολομβία”.

Like this Article? Share it!

About The Author

Ο Βαγγέλης Γαροφάλλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1985. Το 2008 κυκλοφόρησε η συλλογή διηγημάτων του «Πρωινά ξυπνήματα» (εκδ. Πολύτροπον) και το 2009 το μυθιστόρημα «Η βασίλισσα του βυθού» (εκδ. Νόβολι). Η νέα του συλλογή διηγημάτων, «Αγριάλιτι», κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πολύτροπον.