Αδάμ Τσαρούχης: «Είμαι φύσει ρομαντικός άνθρωπος»

Published On 10 July 2015 | By Πέννυ Γέρου | Συνεντεύξεις

Ανάμεσα στις ταχύτατες εξελίξεις των ημερών, κι ενώ σκρολάρουμε με τις ώρες στο Διαδίκτυο και ψάχνουμε να βρούμε και να διασταυρώσουμε ποιος είπε τι σε ποιον και γιατί, επιλέγουμε πού και πού κανένα δισκάκι να μας κάνει παρέα.

Αυτές τις μέρες ακούσαμε τον πρώτο δίσκο του Αδάμ Τσαρούχη, με τίτλο «Σαν ταινία» και τον πλησιάσαμε επί τη ευκαιρία για να ξεκλέψουμε δυο κουβέντες για την πρώτη αυτή κυκλοφορία, το ρομάντζο και την αισθητική του ρετρό που επιστρέφει συνεχώς στην καθημερινότητα και τα γούστα μας.

«Η δημιουργία του πρώτου μου δίσκου ήταν ένα όνειρο που το ήθελα από μικρό παιδί. Είμαι πολύ χαρούμενος που κρατάω, έστω και αυτές τις δύσκολες ώρες, την πρώτη μου δισκογραφική δουλειά. Είναι όμορφο να κάνεις όνειρα. Όταν αγαπάς κάτι νομίζω κανείς δεν είναι ικανός να σε σταματήσει», λέει ο Αδάμ για τον πρώτο του δίσκο, αποτελούμενο από επτά κομμάτια, με πέντε ολοκαίνουριες συνθέσεις και δυο διασκευές, μια εκ των οποίων («Τι σήμερα, τι αύριο, τι τώρα») γνωρίσαμε πρώτη φορά μέσα από τη μουσική συλλογή «Retropolis II».

adamtsarouxis3

Από τον τίτλο και μόνο προϊδεάζεται κανείς για ένα ταξίδι σε άλλη εποχή, με έντονη έμφαση σε ρομαντικά στοιχεία και jazz-swing αναφορές μέσα από την ολόφρεσκη φωνή του Αδάμ Τσαρούχη, ο οποίος ωστόσο θα έλεγε πως σήμερα το ρομάντζο δε βρίσκεται σε πρώτο πλάνο στις ανθρώπινες σχέσεις: «Είμαι ένας άνθρωπος με πολύ ρομαντισμό και αγάπη για αυτό που κάνω και για τους ανθρώπους που θέλω να έχω γύρω μου. Αυτή την στιγμή δεν υπάρχει γύρω μας “ρομάντζο”, δυστυχώς υπάρχει στεναχώρια και αγωνία. Παρόλα αυτά επιμένω να βλέπω το αύριο με αισιοδοξία, γιατί είμαι φύσει ρομαντικός άνθρωπος».

Από τις πρόσφατες μνήμες μας, ο ρομαντισμός για τον οποίο μιλά και τραγουδά ο Αδάμ βρίσκει σίγουρα έκφραση την εποχή του ’40 και του ’50, στην οποία έχει μεγάλη αγάπη, όπως άλλωστε μαρτυρούν και κομμάτια σαν το «Ρετρό», σε μουσική Ανδριάνας Μπάμπαλη και στίχους Σταύρου Σταύρου: «Μου αρέσουν αυτές οι εποχές γιατί έχουν μια αθωότητα. Μου αρέσει πολύ το στυλ, μουσικά αλλά και ενδυματολογικά. Θεωρώ ότι οι νεότερες γενιές έχουν να μάθουν πολλά από το παρελθόν».

Ανάμεσα στα κομμάτια του δίσκου, το «Μεγαλόπνοο βράδυ», σε μουσική της Σίσσυ Βλαχογιάννη και στίχους της Μαρίζας Ρίζου, είναι από αυτά που σε αφυπνίζουν με την ευχάριστη διάθεση και τον παιχνιδιάρικο ρυθμό τους, ενώ οι στίχοι τους δίνουν το αισιόδοξο μήνυμα που χρειάζεσαι μετά από μια μέρα γεμάτη τρέξιμο: «μη μανουριάζεις και μη μου γκρινιάζεις, σπρώξε τους στόχους σου να γίνουνε λέξεις!». Όπως μας προτρέπει και ο ίδιος ο Αδάμ εξάλλου, «με χαμόγελο να πηγαίνουμε παρακάτω».

adamtsarouxis1

Ρομαντικός, ευαίσθητος, φρέσκος και ρετρό διάθεση, ο Αδάμ Τσαρούχης θα βρίσκεται το βράδυ της 23ης Ιουλίου 2015, σε έναν από τους πιο όμορφους κήπους του κέντρου της Αθήνας, τον Κήπο του Νομισματικού Μουσείου, παρέα με τον Αδάμ Δόγκα στο σαξόφωνο και το Μάνο Αθανασιάδη στο πιάνο, για ένα ακουστικό live. Ζητώντας από τον ίδιο να μας δώσει μια γεύση από τη βραδιά, μας λέει: «Θα βρισκόμαστε εκεί με τραγούδια από το δίσκο αλλά και τραγούδια που αγαπώ, πάντα με jazz διάθεση. Μου αρέσει πάρα πολύ να τραγουδάω με full band, ταιριάζει πολύ στο είδος που τραγουδάω και έχει και μια μεγάλη δυναμική. Σε ένα ακουστικό live όμως, έχεις τη δυνατότητα να τραγουδήσεις και κομμάτια που ο κόσμος μπορεί να τραγουδήσει μαζί σου και να γίνετε μια μεγάλη παρέα».

Ο δίσκος «Σαν Ταινία» κυκλοφορεί από την InRealTime Records και είναι διαθέσιμος στο iTunes και το Spotify.

Like this Article? Share it!

About The Author

: Έχει σπουδάσει Επικοινωνία και ΜΜΕ στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται στο χώρο της πολιτιστικής δημοσιογραφίας και της επικοινωνίας. Αγαπάει τον κινηματογράφο, τα βιβλία, τις βόλτες στην πόλη και ψιθυρίζει στίχους στο μετρό νομίζοντας ότι δεν τη βλέπει κανείς. Είναι πάντα «stuck in the middle» και η θεραπεία της για αυτό βρίσκεται στις κονσόλες και τα μικρόφωνα του TrollRadio.gr.