Ελληνικά Google searches #2: Οι πολιτικοί μας

Published On 8 October 2014 | By Θέμος Ρίζος | Frog Tops

Όταν γκουγκλάρει για τους πολιτικούς αρχηγούς, ο Έλληνας ενδιαφέρεται βασικά για δύο πράγματα.

* Μετά την ανταπόκριση που είχε η πρώτη συλλογή ελληνικών Google searches, αποφάσισα να συνεχίσω με θεματικές παρουσιάσεις των πιο δημοφιλών αναζητήσεων στην Ελλάδα.

Τι πληροφορίες ψάχνει ο Έλληνας στο Google για τους πολιτικούς αρχηγούς; Μήπως τα βιογραφικά τους; Τις ιδεολογικές τους θέσεις; Τις προγραμματικές τους προτάσεις; Όχι. Σύμφωνα με το autocomplete του Google -που βασίζεται στις πιο δημοφιλείς αναζητήσεις- η πλειοψηφία των Ελλήνων ενδιαφέρεται βασικά για δύο πράγματα. Μη σας κρατάω σε αγωνία, αλλά σας προειδοποιώ: αποδεικνύεται (για άλλη μία φορά) ότι δεν ζουν αυτοί ανάμεσά μας, αλλά εμείς ανάμεσά τους.

1. Φώτης Κουβέλης

kouvelis

Ο Έλληνας τον κατάλαβε όμως, γι’ αυτό πλέον παλεύει για το 1% η ΔΗΜΑΡ.

2. Αλέκα Παπαρήγα

papariga

Είναι γνωστό άλλωστε ότι ο κομμουνισμός είναι όργανο του σιωνισμού, της Νέας Τάξης Πραγμάτων κλπ., κλπ.

3. Αντώνης Σαμαράς

samaras

Εδώ έχουμε την πρώτη έκπληξη, καθώς πέραν της γνωστής κατηγορίας χρηστών που ανησυχούν για το αν ο πρωθυπουργός μας είναι εβραίος ή μασόνος, υπάρχουν κι αυτοί που ανησυχούν (;) για την υγεία του. Bonus ο αστικός μύθος ότι ο Αντώνης Σαμαράς είναι γιος της Σωτηρίας Μπέλλου.

4. Αλέξης Τσίπρας

tsipras

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει δηλώσει δημόσια ότι είναι άθεος, αλλά ο Έλληνας χρήστης (α) το γκουγκλάρει για να το επιβεβαιώσει ή (β) θεωρεί ότι λέει ψέματα και ότι έχουμε να κάνουμε με εβραίο που κρύβεται. Ας σημειώσουμε και τις αγνές fans του Αλέξη που αναρωτιούνται εάν είναι ακόμη διαθέσιμος για γάμο.

5. Ευάγγελος Βενιζέλος

benizelos

Ανατροπή σημειώνεται και στις δημοφιλείς αναζητήσεις για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Μήπως, εκτός από εβραίος, ο επίδοξος ηγέτης της πάλαι ποτέ μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης είναι και Τούρκος; Όσο για το «κουραμπιές», έτσι τον είχε αποκαλέσει ο Νίκος Μιχαλολιάκος. Τόσους θαυμαστές έχει ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής;

6. Νίκος Μιχαλολιάκος

 mixaloliakos

Αλλά όχι, δεν τρώει κουτόχορτο ο Έλληνας. Καλού-κακού γκουγκλάρει και τον «πατριώτη» Μιχαλολιάκο γιατί ποτέ δεν ξέρεις πώς θα μας τη φέρει το σιωνιστικό λόμπι των μασόνων, ή το μασονικό λόμπι των σιωνιστών. Άσε που παίζει να είναι και σατανιστής.

7. Πάνος Καμμένος

 kammenos

Κάτι ύποπτο υπάρχει εδώ, καθώς κανείς δεν αναρωτιέται αν ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων είναι εβραίος. Τί μας κρύβουν; Όσο για το ότι «ο Καμμένος τελικά είναι μεγάλο πρόβλημα», είναι τίτλος πρωτοσέλιδου της (Σαμαρικής) εφημερίδας Ακρόπολη από τον Μάρτιο του 2012 για το οποίο πανηγύριζαν τότε πολλά ψεκασμένα blogs. Φαίνεται ότι αρκετοί οπαδοί των ΑΝ.ΕΛ. αναζητούν συχνά το συγκεκριμένο εξώφυλλο για να θυμηθούν τις παλιές καλές εποχές που εκτός από ανεξάρτητοι και Έλληνες, ήταν και πολλοί.

8. Σταύρος Θεοδωράκης

theodorakis

Ο Σταύρος επιβεβαιώνει με κάπως περίεργο τρόπο ότι φέρνει κάτι φρέσκο στην πολιτική σκηνή της χώρας, καθώς στην περίπτωσή του το Google έχει να μας προτείνει μόνο μία δημοφιλή αναζήτηση, κι αυτή προφανώς από υποψήφιες νύφες. Δεν θα αργήσει βέβαια η στιγμή που χιλιάδες ηλίθιοι θα αναρωτηθούν και γι’ αυτόν αν είναι μασόνος ή εβραίος, γιατί αυτό είναι το μόνο κριτήριό τους για τους πολιτικούς αρχηγούς.

Προς το παρόν, στο μέτωπο των κελεπουριών για παντρειά, Αλέξη φάε τη σκόνη του Σταύρου και καλημέρα, καλημέρα.

Like this Article? Share it!

About The Author

: Σπούδασε Διεθνείς Σχέσεις, Θεωρία Συγκρούσεων και Δημοσιογραφία. Έχει εργαστεί, μεταξύ άλλων, σε ερευνητικές και ενημερωτικές εκπομπές της ΕΡΤ και της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης (ARD).