Να μία λύση για την παράνομη στάθμευση σε θέσεις ΑμεΑ

Published On 7 October 2015 | By Θέμος Ρίζος | Frog Pic(k)s

Δείτε την πανέξυπνη ιδέα μίας ρωσικής μη κερδοσκοπικής οργάνωσης για την αντιμετώπιση της παράνομης στάθμευσης στις θέσεις για άτομα με αναπηρία.

Πάνω από το 30% των οδηγών στη Ρωσία καταλαμβάνουν παράνομα θέσεις στάθμευσης για ΑμεΑ, αδιαφορώντας για τη ειδική σήμανση. Η Dislife, μία ρώσικη μη κερδοσκοπική οργάνωση, σχεδίασε μία εκπληκτική εκστρατεία για την αντιμετώπιση των παραβατών.

Στο σύστημα –που εγκαταστάθηκε σε μεγάλα εμπορικά κέντρα και κτίρια γραφείων στη Μόσχα- χρησιμοποιήθηκαν ειδικές κάμερες που εντόπιζαν τα αυτοκόλλητα σήματα στα αυτοκίνητα των ατόμων με αναπηρία. Όταν ένα αυτοκίνητο χωρίς ειδική σήμανση επιχειρούσε να σταθμεύσει στη θέση για ΑμεΑ, ένα ολόγραμμα εμφανιζόταν μπροστά στον οδηγό. «Σταμάτα! Γιατί εκπλήσσεσαι; Μην κάνεις ότι δεν υπάρχω», έλεγε στον παραβάτη το ολόγραμμα ενός χρήστη αμαξιδίου.

Κάτι αντίστοιχο μπορεί να αποδεικνυόταν ιδιαίτερα χρήσιμο και στην Ελλάδα…

* Το είδαμε εδώ.

Like this Article? Share it!

About The Author

: Σπούδασε Διεθνείς Σχέσεις, Θεωρία Συγκρούσεων και Δημοσιογραφία. Έχει εργαστεί, μεταξύ άλλων, σε ερευνητικές και ενημερωτικές εκπομπές της ΕΡΤ και της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης (ARD).