Οι “κακοί” του Χόλυγουντ (μέρος α’)

Published On 8 October 2013 | By 3pointmagazine.gr | Frog Guests

“Όταν είμαι καλός, είμαι πολύ καλός. Όταν είμαι κακός, είμαι πολύ καλύτερος”. Το πρώτο μέρος του αφιερώματος στους “κακούς” του Χόλυγουντ που δύσκολα ξεχνιούνται.

Τις περισσότερες φορές θέλεις να πάρεις ένα πιστόλι και να τους πυροβολήσεις. Σε εξοργίζουν, σε κάνουν να αγανακτείς, να βγεις από τα ρούχα σου. Κι όμως δεν τους ξεχνάς ποτέ.

Είναι οι “κακοί” του Χόλυγουντ, αυτοί οι οποίοι έχουν αναλάβει να ενσαρκώσουν τον κακό της ιστορίας και να προκαλέσουν τα πάθη. Παρόλα αυτά είναι και αυτοί που δυσκολεύεσαι συνήθως να ξεχάσεις, συνδέοντάς τους με την εκάστοτε ταινία και ξεχνώντας πολλές φορές τον “καλό”.

Το 3pointmagazine παρουσιάζει το πρώτο μέρος των “κακών” στις ταινίες του Χόλυγουντ, όπου η κακία, η εκδικητικότητα, τα φονικά ένστικτα και η ψυχασθένεια χαρακτηρίζουν τους ήρωες και αντιπροσωπεύουν άψογα το ρητό “Όταν είμαι καλός, είμαι πολύ καλός. Όταν είμαι κακός, είμαι πολύ καλύτερος”.

Άλεξ Ντε Λαρτζ – “Κουρδιστό πορτοκάλι”

Ο αρχηγός μίας σαδιστικής συμμορίας νεαρών, που σκορπά τον τρόμο κλέβοντας, βιάζοντας, βιαιοπραγώντας υπό τους ήχους του “Singing in the rain”. Τα ναρκωτικά, οι βιασμοί και ο Μπετόβεν αποτελούν τις τρεις μεγάλες αγάπες του Ντε Λαρτζ και τον “κινητοποιούν” ώστε να διαπράξει ακόμη περισσότερες εγκληματικές ενέργειες.

delarge

Αυτό το οποίο όμως στιγμάτισε την ταινία του Στάνλεϊ Κιούμπρικ -πέρα από τις σκηνές βίας- είναι το μυστικό κρατικό πείραμα σωφρονισμού, στο οποίο υποβλήθηκε ο πρωταγωνιστής, μέσω του οποίου η “επανένταξη” στην κοινωνία θα γίνει ταχύτατα. Ουσιαστικά μέσω του ιδιότυπου αυτού πειράματος ο Ντε Λαρτζ κερδίζει την ελευθερία του, αλλά έχει απολέσει την ικανότητά του να εκτελεί βίαιες πράξεις.

Διαβάστε ολόκληρο το αφιέρωμα στο 3pointmagazine.gr.

Like this Article? Share it!

About The Author

Ανεξάρτητο περιοδικό για την τέχνη, την πολιτική, την κοινωνία, με άρθρα και απόψεις, ρεπορτάζ, αφιερώματα και συνεντεύξεις.