Παράξενες ειδήσεις

Published On 27 December 2013 | By Κώστας Παπαντωνίου | Frog Team

Οι “παράξενες” ειδήσεις δεν έχουν όρια. Αρκεί να είναι “παράξενες”. Ακόμα κι ο θάνατος δεν μένει στο απυρόβλητο…

Η αυτοκτονία του Κινέζου που δεν άντεξε το πολύωρο shopping therapy της γυναίκας του, έκανε πριν λίγες μέρες το γύρο και του δικού μας διαδικτύου. Έπαιξε ως “παράξενη” είδηση, στην ίδια κατηγορία που βρίσκονταν ακόμα οι πιο τρελές γκάφες της χρονιάς, “η γυναίκα αστακός” (σπάνια ασθένεια), το σκυλί που παίζει μπάσκετ κ.ά. Διαβάστηκε από χιλιάδες χρήστες, κατακτώντας μια θέση στα δημοφιλή των σάιτ που αρέσκονται στις ειδήσεις αυτές.

Οι “παράξενες” ειδήσεις δεν έχουν όρια. Αρκεί να είναι “παράξενες”. Μαζεύουν likes, κοινοποιήσεις, clicks άρα και διαφημίσεις. Δεν χρειάζονται επίσης συγγραφικές ικανότητες. Κάποιες φορές αρκεί ο τίτλος κι ένα βίντεο. Από κάτω γίνεται ένας άτυπος διαγωνισμός για την καλύτερη ατάκα – σχόλιο.  Ακόμα κι ο θάνατος δεν μένει στο απυρόβλητο, ενώ όπως στην περίπτωση του Κινέζου, γίνεται και χαβαλές. Λίγοι σκέφτηκαν το γιατί έκανε βουτιά στο κενό, πολλοί όμως είπαν “κακούργες γυναίκες”.

paraksenes-eidiseis2

Αν βέβαια ο Κινέζος ήταν Αθηναίος, δεν θα μιλούσαμε για παράξενη είδηση, αλλά για τραγικό θάνατο. Τώρα είναι στην ίδια κατηγορία με το σκύλο που παίζει μπάσκετ. Δεν είναι παράλογο. Δεν γίνεται να στεναχωριόμαστε για τα πάντα, δεν γίνεται να θρηνούμε καθημερινά, δεν γίνεται να μας αγγίζει το ίδιο ο χαμός του γείτονα μ’ εκείνον του αγνώστου που βρίσκεται χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά. Όλα αυτά είναι λογικά.

Αξιολογώντας όμως το θάνατο ως “παράξενη” είδηση ή κοροϊδεύοντας κάποιον για την εμφάνισή του, αυτόματα, έτσι για πλάκα όπως γίνονται τα περισσότερα σχόλια, φτιάχνουμε ένα κόσμο που δεν τους χωρά όλους κι ένα κόσμο που σπα πλάκα με τον πόνο των άλλων.

Like this Article? Share it!

About The Author

: Σπούδασε Επικοινωνία και ΜΜΕ στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έκανε την είσοδό του στη δημοσιογραφία τo 2009, όταν κι άρχισε να εργάζεται ως μπασκετικός ρεπόρτερ για τo sport.gr. Το καλοκαίρι του 2011 άλλαξε σελίδα και για πρώτη φορά γνώρισε τον κόσμο του ραδιοφώνου, ως μουσικός παραγωγός στο trollradio.gr, από το οποίο αποχώρησε ένα χρόνο μετά. Τον Μάρτη του 2012 ίδρυσε μαζί με φίλους και συναδέλφους το διαδικτυακό περιοδικό 3pointmagazine.gr, στο οποίο παραμένει κι ονειρεύεται τα καλύτερα που έρχονται. Παράλληλα εργάζεται στην εφημερίδα "Αυγή" από το καλοκαίρι του '12 και φιλοξενούνται κείμενά του στο frog.gr.