Περιμένω τηλέφωνο από Μαξίμου

Published On 18 January 2016 | By Θέμος Ρίζος | Θέμος Ρίζος

Έκπληκτος ανακάλυψα ότι δεν έχω διοριστεί ακόμα στο πρωθυπουργικό γραφείο.

Ως γνωστόν, τώρα πια με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η στελέχωση του Δημοσίου γίνεται απόλυτα αξιοκρατικά.

Αν δεν γινόταν απόλυτα αξιοκρατικά, ο γραμματέας της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ δεν θα απαξιούσε να απαντήσει σε άρθρο του Πρώτου Θέματος που αποκαλύπτει τον διορισμό του αδερφού και της μητέρας του σε θέσεις ειδικών συμβούλων (στο Μαξίμου και το υπουργείο Υγείας, αντίστοιχα).

Για την ακρίβεια, ο κ. Ιάσονας Σχινάς – Παπαδόπουλος απάντησε μεν, αλλά για κάποιο λόγο στην απάντησή του ασχολείται αποκλειστικά με τη μακρά ιστορία αγώνων της οικογένειάς του με την Αριστερά. Δεν αμφισβητεί, για παράδειγμα, τη γνησιότητα των ΦΕΚ όπου δημοσιεύονται οι διορισμοί. Παρόλα αυτά, καταλήγει: «Δεν θα απολογηθώ».

Είναι απόλυτα λογικό το συμπέρασμα: αφού ο νεαρός γραμματέας δεν βρίσκει λόγο να απολογηθεί, προφανώς θεωρεί ότι το οικογενειακό βολεματάκι οι διορισμοί έγιναν αξιοκρατικά. Γι’ αυτό μάλλον κατηγορεί το δημοσίευμα του Θέματος για «κιτρινισμό» και «ρουφιανιά».

Εξάλλου είναι γνωστό ότι όλα τα μέσα ενημέρωσης που στρέφονται κατά της κυβέρνησής μας με τέτοιου τύπου «αποκαλύψεις» αποτελούν όργανα της διαπλοκής. Ειδικά με το Θέμα έχω κι εγώ διάφορα θέματα, γι’ αυτό είμαι σίγουρος πως πρόκειται όντως για κακόβουλο δημοσίευμα.

Αλλά δεν μπορώ να καταλάβω: γιατί προσελήφθη στο Μαξίμου ο αδερφός του κ. Σχινά – Παπαδόπουλου, με ένα πτυχίο του Οικονομικού Πανεπιστημίου και 10 χρόνια προϋπηρεσία στον ιδιωτικό τομέα και όχι εγώ, με δύο πτυχία, μεταπτυχιακό και 11 χρόνια προϋπηρεσία; Εράσμους πήγαμε και οι δύο.

Είμαι αισιόδοξος ότι η κατάσταση θα διορθωθεί άμεσα, για να σταματήσουν επιτέλους οι κακοήθειες εναντίον της κυβέρνησής μας που σε κάθε ευκαιρία επιδεικνύει το ηθικό της πλεονέκτημα.

Είμαι στη διάθεση του πρωθυπουργικού γραφείου για προσωπική συνέντευξη. Θα προσκομιστεί, αν ζητηθεί, περίληψη της ιστορίας της πολιτικής δράσης της οικογένειάς μου (από την εποχή του Μακεδονομάχου προπάππου μου), αν και ακόμα δεν έχω καταλάβει σε τι θα χρησίμευε κάτι τέτοιο.

Like this Article? Share it!

About The Author

: Σπούδασε Διεθνείς Σχέσεις, Θεωρία Συγκρούσεων και Δημοσιογραφία. Έχει εργαστεί, μεταξύ άλλων, σε ερευνητικές και ενημερωτικές εκπομπές της ΕΡΤ και της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης (ARD).