Πόσο πιο σοβαρή την θέλετε;

Published On 18 September 2013 | By 3pointmagazine.gr | Frog Guests

Μία “σοβαρή” Χρυσή Αυγή ζητούσε προ ημερών ο Μπάμπης Παπαδημητρίου. Πράγματι, οι ναζί σοβαρεύτηκαν. Σοβαρεύτηκαν τόσο, που δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν ανοιχτά τις μεθόδους των ινδαλμάτων τους – των S.A. του Χίτλερ.

Μία “σοβαρή” Χρυσή Αυγή ζητούσε προ ημερών ο Μπάμπης Παπαδημητρίου. Τα πράγματα δεν άργησαν να σοβαρέψουν αρκετά, καθώς αργά το βράδυ της Τρίτης (17/9), ο 34χρονος αντιφασίστας Παύλος Φύσσας έπεσε νεκρός από το μαχαίρι ενός Χρυσαυγίτη στην Αμφιάλη.

Δεν είναι η πρώτη δολοφονική επίθεση μελών της ναζιστικής συμμορίας. Πριν από λίγους μήνες, ένας 27χρονος Πακιστανός είχε δολοφονηθεί με μαχαίρι-πεταλούδα από δύο Έλληνες. Στο σπίτι του ενός βρέθηκαν δεκάδες φυλλάδια της Χρυσής Αυγής. Όμως, τότε ήταν “απλώς” ένας μετανάστης που δεν άξιζε πολύ χρόνο στα κεντρικά δελτία ειδήσεων.

Οι μήνες πέρασαν, οι συμμορίες των ναζί είτε είχαν “μαζευτεί” κατόπιν εντολής Μιχαλολιάκου, είτε δρούσαν αποκλειστικά εναντίον εύκολων στόχων – δηλαδή μεταναστών που δεν θα αναζητούσε κανείς αν εξαφανίζονταν μυστηριωδώς. Σε κάθε περίπτωση, αυτή η – πλασματική, όπως αποδείχτηκε – εκεχειρία  έδωσε λαβή στα σενάρια περί “σοβαρότητας”: το ανοιχτά φασιστικό κόμμα με κάποιο μαγικό τρόπο θα μεταλλασσόταν σε μία πραγματική κοινοβουλευτική δύναμη και θα πειθαρχούσε στη συνταγματική νομιμότητα.

Στα σενάρια αυτά πόνταραν πολλοί, διότι ο χρόνος ζωής της κυβέρνησης συνασπισμού ήταν εκ των πραγμάτων περιορισμένος και επιβαλλόταν να βρεθεί έγκαιρα μία αποδεκτή λύση για τη διαχείριση της κρίσης. Μία λύση που θα επέτρεπε σε αυτούς ακριβώς που προκάλεσαν αυτή την κρίση να παραμείνουν στις θέσεις τους, παραχωρώντας -αναπόφευκτα- ένα μικρό κομμάτι της πίτας της εξουσίας.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο 3pointmagazine.gr

Like this Article? Share it!

About The Author

Ανεξάρτητο περιοδικό για την τέχνη, την πολιτική, την κοινωνία, με άρθρα και απόψεις, ρεπορτάζ, αφιερώματα και συνεντεύξεις.