Τα αγαπημένα ζώα του Hollywood

Published On 4 October 2013 | By Μελίνα Βελιμέζη | Frog Tops

Λιοντάρια που ερωτεύονται, γουρουνάκια που γίνονται τσοπανόσκυλα, φάλαινες που εξημερώνονται, πιγκουίνοι που χορεύουν και τραγουδάνε: με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων, θυμόμαστε μερικούς πολύ ξεχωριστούς  πρωταγωνιστές του Hollywood.

Η αγάπη και ο θαυμασμός του ανθρώπου για τον γοητευτικό κόσμο των ζώων δεν θα μπορούσε να λείπει από τον κινηματογράφο. Λιοντάρια που ερωτεύονται, γουρουνάκια που γίνονται τσοπανόσκυλα, φάλαινες που εξημερώνονται, πιγκουίνοι που χορεύουν και τραγουδάνε είναι μερικές  από τις φανταστικές ιστορίες που μας ξεναγούν στον μαγευτικό κόσμο των ζώων και μας κάνουν να τα αγαπήσουμε ακόμη κι αν έχουμε δισταγμούς.

Η παγκόσμια ημέρα των ζώων αποτελεί μια ευκαιρία να ευαισθητοποιηθούμε, να γνωρίσουμε και να δούμε με άλλο μάτι τα υπέροχα πλάσματα που ζουν ανάμεσά μας, στα δάση, στα βουνά, στις ερήμους, στους πάγους και στους ωκεανούς.

Το thefrog.gr θυμάται πέντε ταινίες για μικρούς και μεγάλους που μας  μυούν στην ομορφιά του ζωικού βασιλείου και μας θυμίζουν πόσο αξιολάτρευτα μπορεί να είναι τα συγκεκριμένα πλάσματα.

Lion King (1994)

Μία από τις πιο αγαπημένες κινουμένων σχεδίων της Disney, που λατρεύτηκε όσο καμία από ανθρώπους όλων των ηλικιών. Ποιος να το πίστευε ότι μια ταινία με ένα από τα πιο άγρια ζώα του πλανήτη θα έκλεβε τις καρδιές των θεατών με την τρυφερότητα, το χιούμορ αλλά και την αξέχαστη μουσική επένδυση, για την  οποία κέρδισε και Όσκαρ. Και ποιος δεν έκλαψε στη σκηνή που ο μικρός Σίμπα χάνει τον μπαμπά του και τρέπεται σε φυγή μακριά από την οικογένειά του. Και ποιος δεν σιγοτραγουδά ακόμη και σήμερα το “Hakuna matata” ή δεν γελάει με τους αστείους διαλόγους ανάμεσα στον Τιμόν και τον Πούμπα. Πραγματικά μια ταινία που μας φέρνει πιο κοντά στον κόσμο  της άγριας φύσης με τον πιο ευχάριστο τρόπο.

Babe (1995)

Όταν ένα γουρουνάκι αποφασίζει να μην γίνει φαγητό σε κανενός το πιάτο, τότε μπορεί να τα καταφέρει όλα! Το συγκεκριμένο ονομάζεται Babe και προσπαθεί να κάνει τη δουλειά των τσοπανόσκυλων στη φύλαξη των προβάτων, έτσι ώστε να αποδείξει τη χρησιμότητά του χωρίς να χρειάζεται να γίνει… ψητό. Μια ταινία που είχε μεγάλη επιτυχία και έκανε το κοινό να δει με άλλο μάτι τα «αδιάφορα» γουρούνια. Μάλιστα εκείνη την εποχή παρατηρήθηκε και μια αύξηση στον αριθμό των χορτοφάγων – ποιός θα ήθελε να φάει ένα τόσο γλυκό γουρουνάκι; Άξια προσοχής στην ταινία είναι και τα καταπληκτικά αληθοφανή εφέ που δείχνουν τα ζώα να μιλάνε, για τα οποία εξάλλου το Babe κέρδισε και Όσκαρ.

Free Willy (1993)

Όλοι λίγο πολλοί έχουμε αναπτύξει μια ιδιαίτερη σχέση με κάποιο ζώο, κατοικίδιο ή μη, μια γάτα, ένα σκύλο. Ο μικρός Jesse, όμως, αναπτύσσει μια μοναδική σχέση με τον Willy, μια φάλαινα όρκα. Όταν ο Willy βρίσκεται σε κίνδυνο τότε ο μικρός πρωταγωνιστής κάνει τα πάντα για να τον ελευθερώσει και να τον σώσει, παρόλο που μπορεί να μην τον δει ποτέ ξανά. Όταν η επικοινωνία είναι εφικτή, τότε οποιαδήποτε δυσκολία παρακάμπτεται. Μια ταινία με δυνατά συναισθήματα που καταφέρνει να μυήσει τον θεατή στον άγνωστο, θαυμαστό κόσμο των φαλαινών.

Happy feet (2006)

Tο Happy feet μας συστήνει στους αξιολάτρευτους πιγκουίνους. Αυτά τα χαριτωμένα πλάσματα που τα βλέπουμε στα ντοκιμαντέρ να περπατάνε όλα μαζί στους μακρινούς πάγους είναι οι πρωταγωνιστές της ταινίας, και συγκεκριμένα ο μικρός Μάμπλ, ο οποίος διαφέρει από τους υπόλοιπους πιγκουίνους. Το ταλέντο του στο χορό είναι αυτό που τον κάνει να ξεχωρίζει από την υπόλοιπη ομάδα των πιγκουίνων-τραγουδιστών. Αυτή η διαφορετικότητα είναι που τον κάνει αξιαγάπητο αλλά ταυτόχρονα τον περιθωριοποιεί με αποτέλεσμα να φεύγει μακριά από την οικογένειά του. Το ταλέντο του στο χορό είναι αυτό που τον κάνει να ξεχωρίζει από την υπόλοιπη ομάδα των πιγκουίνων-τραγουδιστών. Μια περιπέτεια που συναρπάζει για το  πρωτότυπο σενάριό της, με τα ωραία εφέ της και τις διασκεδαστικές ερμηνείες γνωστών τραγουδιών.

Marley & Me (2008)

Μία κωμωδία με πολύ χιούμορ και αστείες καταστάσεις που δεν σε προϊδεάζει με τίποτα για τις έντονες στιγμές της. Μια ταινία που περιγράφει τη μοναδική σχέση στοργής που αναπτύσσει ένα νέο ζευγάρι με το σκύλο τους, τον Marley. Μια σχέση ζωής που καταλαβαίνουν όσοι αγαπούν τα ζώα και συγκινεί ακόμη και όσους δεν πίστευαν ότι μια τέτοια σχέση μεταξύ ανθρώπου και ζώου μπορεί να είναι τόσο δυνατή.

Like this Article? Share it!

About The Author

: Είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει εργαστεί σε ενημερωτικές ιστοσελίδες και ηλεκτρονικά περιοδικά.