Σειρές από τα 90s που αγαπήσαμε (αλλά δεν το παραδεχόμαστε)
Δεν αγαπήσαμε μόνο “Τα φιλαράκια” στα 90s. Ας το παραδεχτούμε επιτέλους.
Στην ερώτηση “ποια είναι η αγαπημένη σου σειρά από τα 90s;”, οι περισσότεροι θα απαντούσαν, φυσικά, “Τα φιλαράκια”. Και πράγματι η αμερικάνικη σειρά “Friends” είναι από τις λίγες ξένες σειρές που όχι μόνο λατρέψαμε στα 90s, αλλά συνεχίζουμε να βλέπουμε ξανά και ξανά. Βέβαια, για την αποκατάσταση της αλήθειας, υπήρχαν και κάποιες άλλες σειρές που ενώ βλέπαμε φανατικά, αρνούμαστε πια να το παραδεχτούμε.
Με αφορμή τον θάνατο του “θείου” του Πρίγκημα του Βel Air, James Avery, ο Βάτραχος θυμάται μερικές από τις ξένες σειρές που συνηθίζαμε να βλέπουμε φανατικά στην τηλεόραση, αλλά αντικειμενικά ήταν “πατάτες”.
Baywatch (1989-2001)
Το στόρι δεν το λες και για βραβείο καθώς ασχολείται με τις ιστορίες κάποιων ναυαγοσωστών σε μια παραλία της Καλιφόρνια. Κανένας δεν θα μπορούσε να φανταστεί: πρώτον ότι η σειρά θα διαρκούσε παραπάνω από μια δεκαετία με την ιστορία να τραβιέται κυριολεκτικά από τα μαλλιά, δεύτερον ότι θα μας σημάδευαν ανεξίτηλα σκηνές με τους πρωταγωνιστές-“φέτες” να τρέχουν σε μια παραλία και να τα βάζουν όχι μόνο με τα κύματα, αλλά μέχρι και με πυρηνικά υποβρύχια. Ήταν η χρυσή εποχή της Pamela Anderson που αναδείχθηκε σε σύμβολο του σεξ και του David Hasselhoff, βασικού πρωταγωνιστή.
Το “Baywatch”, που κατέχει ρεκόρ Γκίνες μεγαλύτερης τηλεθέασης -με πάνω από ένα δισεκατομμύριο τηλεθεατές- αποτέλεσε σήμα κατατεθέν της δεκαετίας: γυμναστήριο, καυτό μαύρισμα, καυτά μαγιό, και πολλή μα πολλή σιλικόνη. Ακόμα και αν τώρα γελάμε με την τραγικότητα της σειράς, οι μισοί Έλληνες στο σεισμό του 1999 την παρακολουθούσαν (παραδεχτείτε το).
Beverly Hills (1990-2000)
Η εφηβική ξένη σειρά ακολουθούσε την ζωή μια παρέας πλουσιόπαιδων, μαθητών του West Beverly Hills High School. Ίντριγκες, έρωτες, φιλίες ακόμη και ναρκωτικά, εκτρώσεις και AIDS- θέματα ταμπού για μία νεανική σειρά της εποχής- ήταν αρκετά για να μας καθηλώσουν μαζί με τους πρωταγωνιστές, με τους οποίους ταυτιστήκαμε ο καθένας με τα γούστα του. Φυσικά, όλα τα κορίτσια των 90s ήταν ερωτευμένα με τον Dylan τον οποίο έπαιζε ο Luke Perry. Η σειρά βραβεύτηκε πολλές φορές, αλλά όσο περνούσαν τα χρόνια κούραζε: αφενός γιατί οι πρωταγωνιστές από έφηβοι έγιναν καπί, αφετέρου γιατί είχαν πάει όλοι με όλους και δεν υπήρχε πια κανένα ενδιαφέρον – είχε καταντήσει μια νεανική “Τόλμη και Γοητεία”.
The Fresh Prince of Bel Air (1990-1996)
H ήρεμη ζωή της οικογένειας του Philip Banks, που ζει στην αριστοκρατική περιοχή του Bel Air στην Καλιφόρνια, αναστατώνεται από τον ατίθασο ανιψιό του Will από την Φιλαδέλφεια. Η σειρά αποτέλεσε σταθμό στην καριέρα του Will Smith καθώς τον καθιέρωσε ως ηθοποιό. Αν και ορισμένες ατάκες ήταν πολύ καλές όπως και το καστ, η αλήθεια είναι ότι τώρα που την ξαναβλέπουμε αναθεωρούμε -απλά, πολύ 90s ρε παιδί μου.
Dawson’s Creek (1998-2003)
Άλλη μια νεανική σειρά που κράτησε όμως για μια πενταετία -πάλι καλά-από το 1998 μέχρι το 2003. Η σειρά παρακολουθεί την ζωή μιας παρέας τεσσάρων εφήβων που ζουν στο Capeside, μια μικρή παραθαλάσσια πόλη, στις βόρειες ΗΠΑ . Στο προσκήνιο οι έρωτες, τα λάθη, τα πάθη τα μυστικά τους. Η σειρά δεν ήταν τίποτε άλλο τελικά από ατελείωτη εφηβική κλάψα, μελό και ψυχολογικά προβλήματα, ενώ όλα περιστρέφονταν γύρω από το σεξ – τόσο που είχε δεχτεί αρκετή κριτική.
Βέβαια, στη σειρά οι βασικοί πρωταγωνιστές , όπως η Michelle Williams και η Kate Holmes, σε αντίθεση με άλλους εφήμερους σταρ, δεν χάθηκαν με το πέρας του χρόνου και το τέλος της σειράς, αλλά αργότερα τους απολαύσαμε σε καλές ταινίες.
7th Heaven (1996-2007)
Απόλυτα εκνευριστική σειρά, που όμως για άγνωστο λόγο βλέπαμε κάθε μεσημέρι . Οικογενειακή αμερικανιά με γερές δόσεις πουριτανισμού και ψευτο-ηθικής, που προβάλλει την καθημερινότητα της πολυμελούς οικογένειας ενός προτεστάντη πάστορα. Η σειρά, αν και τραγικά βαρετή, προβλήθηκε για μια δεκαετία δίνοντας μας την ευκαιρία να δούμε τα -δεν θυμάμαι καν πόσα- κουτσούβελα του ιερέα να γίνονται κοτζάμ μαντάχαλοι.