Τα ακριβότερα κόμικς όλων των εποχών
Δύο σελίδες με σχέδια του 1937 με τον Τεν Τεν, τον ήρωα του Ερζέ, πωλήθηκαν σε δημοπρασία στο Παρίσι έναντι 2,5 εκατομμύριων ευρώ, θέτοντας νέο ρεκόρ για το ακριβότερο κόμικ του κόσμου.
Η τιμή εκκίνησης της δημοπρασίας, που πραγματοποιήθηκε στον οίκο Artcurial, ήταν στα 900.000 ευρώ.
Το κόμικ, που αγοράστηκε από Αμερικανό συλλέκτη, περιλαμβάνει περισσότερες από 40 εικόνες με τον Βέλγο δημοσιογράφο και τον Μιλού, το φοξ τεριέ του. Με αφορμή αυτή τη δημοπρασία κάνουμε μία αναδρομή στα πιο ακριβά κόμικς όλων των εποχών.
Fantastic Four #1
Η δημιουργία του Fantastic Four ήταν η απάντηση της Marvel Comics στην επιτυχία που γνώριζε τότε η Justice League of America της εταιρείας DC. Η Marvel επιστρέφει δυναμικά δημιουργώντας τους Human Torch, Mr. Fantastic, την Invisible Woman και τον The Thing.
Το πρώτο αυτό τεύχος πωλήθηκε προς 279.000 δολάρια, και ο λόγος, πέραν της σπανιότητας, ήταν η συνεργασία όλων των ηρώων ενάντια στον εχθρό.
Action Comics #7
Προτού κυκλοφορήσει με τον ομώνυμο τίτλο Superman, ο γνωστός σε όλους μας υπερήρωας είχε ήδη γίνει γνωστός από τη σειρά κόμικς με τίτλο Action Comics. Στο 7ο τεύχος της συλλογής η Lois Lane κινδυνεύει για δεύτερη κιόλας φορά, ενώ ο Clark Kent πέφτει θύμα εκφοβισμού από συνάδελφό του.
Παρότι οι εξελίξεις δεν προδιαθέτουν για ένα τεύχος με αρκετή δράση, φαίνεται πως το συγκεκριμένο τεύχος βρέθηκε τη σωστή στιγμή στη σωστή δημοπρασία και υπερτιμήθηκε τόσο ώστε να φτάσει τα 404.000 δολάρια.
Amazing Fantasy #15
Το Amazing Fantasy #15 ήταν το τελευταίο τεύχος μίας συλλογής κόμικ που έφερε αρχικά το όνομα Amazing Adult Fantasy. Το τεύχος χωρίς να είναι το καλύτερο της σειράς, δεν εμπόδισε τους φανατικούς συλλέκτες να φτάσουν την αξία του στα 407.000 δολάρια. Ίσως αυτό που το έκανε να ξεχωρίσει ήταν ότι για πρώτη φορά ο κόσμος έδειξε το θαυμασμό και την αγάπη του για τον κεντρικό ήρωα Spiderman.
Batman #1
O Batman αν και δε γίνεται γνωστός στο ευρύ κοινό με αυτό το κόμικ, κάνει την παρθενική του εμφάνιση με ομώνυμο τίτλο, με τις πρώτες περιπέτειες με τον Joker και την Catwoman. Αυτό και μόνο δικαιολογεί το γεγονός ότι «έπιασε» 440.000 δολάρια.
All American Comics #16
Η παρθενική εμφάνιση του Alan Scott, του πρώτου ήρωα που πήρε το όνομα και τις δυνάμεις του Green Lantern, ήταν αρκετή για να φτάσει το συγκεκριμένο τεύχος τα 478.000 δολάρια.
Marvel Comics #1
Ένα από τα σπανιότερα κόμικς όλων των εποχών, «χτύπησε» τα 499.000 δολάρια σε δημοπρασία. Στο συγκεκριμένο τεύχος εμφανίζεται ο Human Torch. Ίσως δεν είναι ο πιο δημοφιλής ήρωας από τους Fantastic Four, ωστόσο το κόμικ χαρακτηρίζεται πολύτιμο από τους λάτρεις του είδους γιατί σήμανε την αρχή της δημιουργίας των ηρώων της Marvel που πλέον αποτελούν σταθερή αξία.
Detective Comics #1
Η συγκεκριμένη σειρά κόμικς δύο χρόνια αργότερα θα δημιουργήσει τον Σκοτεινό Ιππότη. Το πρώτο τεύχος των Detective Comics θα κοστίσει στον αγοραστή του 535.000 δολάρια. Χωρίς να περιλαμβάνει κάτι σπουδαίο, θα ανοίξει το δρόμο στη μετέπειτα αυτοκρατορία της DC.
Superman #1
Οι ιστορίες που περιλαμβάνονται στο συγκεκριμένο κόμικ είχαν περιληφθεί στα τεύχη του Action Comics όπου εμφανιζόταν ο Superman. Ωστόσο, πρόκειται για το πρώτο ομώνυμο τεύχος του αγαπημένου υπερήρωα και αυτό αρκούσε για τους συλλέκτες ώστε να κλείσουν τη δημοπρασία στα 715.000 δολάρια.
Detective Comics #27
Το 27ο από τα τεύχη των Detective Comics είναι ιστορικό καθώς μία από τις πιο γνωστές φυσιογνωμίες κομικ γεννιέται: ο λόγος για τον Batman. Ένα δυσεύρετο τεύχος που απέφερε στον πωλητή 1.075.000 δολάρια.
Action Comics #1
Το πρώτο από τα τεύχη των Action Comics βρίσκεται μέχρι σήμερα ανάμεσα στα πιο ακριβοπληρωμένα κόμικ έχοντας πωληθεί στα 2.161.000 δολάρια. Εδώ είναι που συναντήσαμε για πρώτη φορά τον Superman, και ανακαλύψαμε μαζί του ότι δεν είναι ένας απλός ήρωας καθώς έχει υπερδυνάμεις (δε γνωρίζει ακόμη ότι μπορεί να πετάξει) και ότι προέρχεται από έναν άλλον πλανήτη.
Το τεύχος αυτό κυκλοφόρησε το 1938 κοστίζοντας μόλις 10 σεντς, ενώ δημοπρατήθηκε διαδικτυακά από το site Comic Connect ξεπερνώντας τα 2 εκατομμύρια δολάρια καθώς εκτιμάται ότι υπάρχουν 100 ή και λιγότερα αντίτυπα σε όλο τον κόσμο.